«Δεν λέω όχι στον ΠΑΟΚ»
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει σε πρώτο πλάνο τους τρεις Αργεντινούς, Λεγκιζαμόν, Λαριβέι και Ρίος, όμως καλοβλέπει και την περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Οι «ασπρόμαυροι» παρακολουθούν την περίπτωση του Έλληνα επιθετικού που το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε με την Λέτσε και δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουν πολλά χρήματα για την απόκτησή του. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον έμπειρο επιθετικό προκειμένου να ανιχνεύσει τις προθέσεις του στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ.
Ο Παπαδόπουλος υποστήριξε πως δεν γνωρίσει για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Πρώτος του στόχος είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και στην Ιταλία και αν δεν βρει κάτι που να τον αντιπροσωπεύει τότε θα είναι ανοιχτός να κουβεντιάσει οποιαδήποτε πρόταση. Τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού εντοπίσαμε στο σπίτι του στο Λέτσε την στιγμή που ετοίμαζε τις αποσκευές του για την Ελλάδα.
Υπάρχουν δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπου και φέρεσαι ότι είσαι πιθανός μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ. Είχες κάποιες επαφές με ανθρώπους της ομάδας; « Όχι καμία επαφή με τον ΠΑΟΚ. Στόχος μου είναι να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία. Τώρα αν δεν βρω κάτι αξιόλογο, θα μελετήσω τις προτάσεις, που θα έχω από όποια ομάδα κι αν προέρχεται και θα αποφασίσω για το μέλλον μου».
Αν έρθει πρόταση από τον ΠΑΟΚ θα την απορρίψεις;
«Δεν θα απορρίψω καμία πρόταση. Δεν λέω όχι. Θα περιμένω μέχρι το τέλος του μήνα να δω ποιες ομάδες ενδιαφέρονται για μένα και ανάλογα θα πράξω. Δεν ξέρω τι προτάσεις θα έχω».
Παρακολούθησες φέτος τον ΠΑΟΚ και ποια είναι η εικόνα που σχημάτισες;
«Ναι όσο μπορούσα. Φέτος ο ΠΑΟΚ έκανε υπέρβαση. Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μια πολύ καλή δουλεία στον ΠΑΟΚ. Έχει πρόεδρο τον Θόδωρο Ζαγοράκη που γνωρίσει τον χώρο του ποδοσφαίρου πάρα πολύ καλά, συνεργάτες όπως ο Ζήσης Βρύζας, αλλά και έναν προπονητή όπως τον Φερνάντο Σάντος. Ξέρουν τι θέλουν στον ΠΑΟΚ και μαζί με τον κόσμο στο πλευρό του μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα. Το να αφήνεις πίσω σου τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ δεν είναι και λίγο πράγμα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα».
Στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα, με το ξεκίνημα της εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν οι επαφές με την Πορτογαλία για να διαφανεί μέχρι ποιο σημείο η Πόρτο είναι διατεθειμένη να αξιώνει σοβαρά οικονομικά ανταλλάγματα για την παραχώρηση με δανεισμό τον Ζοάο Πάολο Αντράντε, που είναι και η πρώτη επιλογή του Σάντος. Αν υπάρξει καθυστέρηση τότε η λύση ακούει στο όνομα του Μπρούνο Τσιρίλο, τον οποίο επίσης γνωρίζει και θέλει ο Σάντος.
Στο να συνεχίσει να αγωνίζεται με την ασπρόμαυρη φανέλα ελπίζει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα του ΠΑΟΚ να έρθει σε συμφωνία με την Πόρτο, στην οποία ανήκει μέχρι το Καλοκαίρι του 2010. Ο Φερνάντο Σάντος βρίσκεται στην Πορτογαλία και σύντομα θα έχει επαφές με τους παράγοντες της Πόρτο για ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του.
Οι δηλώσεις του..
«Πραγματικά δεν έχω καμία ενημέρωση για το πού θα αγωνίζομαι την επόμενη σεζόν. Περιμένω με αγωνία να μάθω τα νέα διότι είναι σημαντικό για μένα στο σημείο που βρίσκομαι. Είχα ένα δύσκολο πρωτάθλημα με ένα μεγάλο τραυματισμό και είναι σημαντικό να είμαι σε μια ομάδα που να υπάρχει προοπτική να αγωνιστώ. Πραγματικά δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει. Περιμένω κάποια στιγμή να μου τηλεφωνήσουν είτε από την Πόρτο είτε από τον ΠΑΟΚ για να μου πουν τι θα γίνει. Ο Φερνάντο Σάντος μου έχει συμπεριφερθεί άψογα και το εκτιμώ πάρα πολύ. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω μαζί του και πιστεύω πως και ο ίδιος το θέλει. Ελπίζω οι άνθρωποι της Πόρτο να μου επιτρέψουν να παίξω και την επόμενη σεζόν στον ΠΑΟΚ».
Όσον αφορά τη δική του προτίμηση, ο Βιεϊρίνια ήταν ξεκάθαρος:
«Εγώ ανήκω στην Πόρτο και εκείνοι θα αποφασίσουν. Ετσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα προτιμώ να μείνω στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι το καλύτερο για μένα. Ο ΠΑΟΚ νοιάζεται για μένα και το έχει δείξει όλη τη χρονιά, τόσο με τον τραυματισμό μου, που με στήριξαν, όσο και μετά, όταν με βοήθησαν να επανέλθω. Ένα ακόμα κίνητρο είναι η συμμετοχή της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Θέλω να παίζω σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στη χώρα της και παράλληλα παίζει και στην Ευρώπη»
Όσο για το όνειρο της Εθνικής Πορτογαλίας δήλωσε..
«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά δεν θα σταματήσω να το παλεύω. Ο μόνος τρόπος να μπορέσω να ξαναπαίξω στην εθνική ομάδα είναι να έχω συμμετοχές με ένα σύλλογο και αυτός θέλω να είναι ο ΠΑΟΚ».
http://www.gazzetta.gr/content/view/36557/2/