http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7740&pubid=2863384Ο Βρύζας μου ζήτησε Ριέρα»
Των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΡΟΖΟΓΛΟΥ & ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ
Πριν από έξι μήνες ξεκίνησε το «φλερτ» του ΠΑΟΚ με τον Σίτο Ριέρα, όπως αποκάλυψε στο «Goal» ο Ρενάτο Σέντρολα, όμως έκτοτε δεν υπήρχε συνέχεια. Ο Ελβετός μάνατζερ του Ισπανού επιθετικού μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ο Ζήσης Βρύζας τον προσέγγισε, τις μέχρι τώρα επαφές του με τον τεχνικό διευθυντή του «δικέφαλου» αλλά και την αίσθησή του για την πιθανή έκβαση αυτής της υπόθεσης, που δεν θα είναι εύκολη για τον ΠΑΟΚ.
«Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον»
Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Σίτο Ριέρα, που φέτος αγωνιζόταν ως δανεικός στον Πανθρακικό από την Εσπανιόλ, ο Ρενάτο Σέντρολα τόνισε: «Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σίτο Ριέρα από αρκετές ομάδες και όντως μια από αυτές είναι και ο ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ ήταν έντονο και λέω ήταν διότι δεν προέκυψε τώρα, αυτό το διάστημα. Τον Ιανουάριο μου είχε τηλεφωνήσει ο Ζήσης Βρύζας και μου ζήτησε πληροφορίες για τον παίκτη, θέλοντας να μάθει στοιχεία για το πώς θα μπορούσε μια ομάδα να τον αποκτήσει. Αυτό συνεχίστηκε για κάποιο διάστημα, όμως τότε ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως θέλει να συλλέξει στοιχεία για τον Ριέρα. Αυτό που κατάλαβα είναι πως το ενδιαφέρον ήταν έντονο, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα».
«Δεν έχουμε μιλήσει τελευταία»
Ο Ελβετός μάνατζερ αποκάλυψε ακόμα πως τον τελευταίο καιρό η επικοινωνία του με τον Ζήση Βρύζα έχει διακοπεί, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναθερμανθεί: «Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι αυτό το καλοκαίρι. Είναι θέμα του ΠΑΟΚ για το αν θα επανέλθει για τον ποδοσφαιριστή. Εχω καιρό να μιλήσω με τον Ζήση Βρύζα, δεν μου έχει τηλεφωνήσει τελευταία. Μαθαίνω ότι στην Ελλάδα ακούγεται έντονα το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορώ να πω αν αυτό είναι αλήθεια ή ψέματα. Μπορεί και να ισχύει και ο ΠΑΟΚ να ετοιμάζει κάτι για τον Ριέρα».
Τον πουλάει η Εσπανιόλ
Ο Σίτο Ριέρα δεσμεύεται με έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Εσπανιόλ, η οποία τον παρακολουθεί αλλά δύσκολα θα μπορέσει να τον αξιοποιήσει την ερχόμενη σεζόν. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το αν οι Καταλανοί θα θελήσουν να τον κρατήσουν φέτος στο ρόστερ τους και με δεδομένο πως από τον Ιανουάριο ο 22χρονος θα έχει δικαίωμα να υπογράψει σε άλλη ομάδα, δεν αποκλείεται να μπουν σε μια διαδικασία πώλησής του. Αν αυτό γίνει, είναι πλέον θέμα του ΠΑΟΚ και του Ζήση Βρύζα να μπει σε διαπραγμάτευση απευθείας με την ισπανική ομάδα. Υπήρχαν πάντως πληροφορίες που ήθελαν χθες τον Βρύζα να βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με Ισπανία, προκειμένου να «κλείσει» τη μεταγραφή του (περιζήτητου στην Ελλάδα) Ριέρα (με αγορά και όχι με δανεισμό).