Author Topic: Κριτική-Παράπονα-Συμβουλές απο μέλη του forum σε αλλα μέλη  (Read 28866 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline che4a

• Αποστολή
  • **
θα προτιμουσα να ακουσω απο την ελενη την ετυμολογια για το ολοκαυλωμα. εκει το 'ολοι' ειναι σιγουρα ολοι.
Bγείτε και μιληστε...Τα μυαλα μας ΑΚΟΜΗ πονανε
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΤΗ ΠΟΛΗ  Ή ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

Offline spinos_4

• Αλλαγή
poses μαλακίες μπορεί να σκεφτεί ένα ανθρώπινο κεφάλι..
αναρωτιέμαι ώρες ώρες γιατί πρέπει να ψηφίζουν όλοι...
 :'( :'( :'( :'(
PAOK-Hersonissos (Kriti)

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **
καλο θα ηταν να σταματησουν οι κοντρες μεταξυ καποιων μελων. οκ, ο καθενας εχει την αποψη του, και, το σωστο σε αντιφασιστικα συστηματα, ειναι να γινεται η καθε αποψη σεβαστη. ουτως ή αλλως ο καθενας εχει την δικη του ιδεολογια, δεν χρειαζεται να επιβληθει κανεις σε κανενα.
το ιδιο γινεται και με τους συνδεσμους: αλλοι συμφωνουν με την ανακοινωση της θ.4, αλλοι διαφωνουν. διαφορετικη ιδεολογια ο καθε συνδεσμος.... στο μονο που συμφωνουν, ειναι πως οταν ο ΠΑΟΚ απειλειται, ειτε ως συλλογος, ειτε το οπαδικο μας κινημα γενικοτερα, ειτε κομματι του κινηματος αυτου, ολοι συσπειρωνονται (στις ανακοινωσεις, εστω, μακαρι και στην πραξη). βλεπετε, πρεπει πρωτα καποιος να μας ενοχλησει και να μας ξεσηκωσει για να γινουμε αδερφια.... στις καλες ή μετριες στιγμες, για να περναει η ωρα, βγαζουμε αδερφικα τα ματια μας (τσακωμοι, χαρακτηρισμοι και αλλα ωραια)....
οπως και να εχει, αν καποιοι θελουμε να θεωρουμαστε αντιφασιστες, θα πρεπει πρωτα να καταλαβουμε τι σημαινει φασισμος. ξεκινωντας απο τις απλες εννοιες της ισοτητας, μπορουμε ευκολα να αντιληφθουμε οτι καποια διαφορετικη αποψη δεν ειναι απαραιτητα φασιστικη, απλα διαφορετικη. και οσο και αν δεν μας αρεσει ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. αλλιως, θελοντας και μη, με την σκεψη πως, οποιος δεν ειναι μαζι μας, ειναι εναντιον μας (και επιπροσθετως του γαμιεται το σπιτακι, ο,τι εχει και δεν εχει, κρεμαλες, ειρωνειες και διαφοροι χαρακτηρισμοι) τοτε μαλλον, μονο αντιφασιστες δεν ειμαστε....

καλο θα ηταν να σταματησουν οι κοντρες μεταξυ καποιων μελων. οκ, ο καθενας εχει την αποψη του, και, το σωστο σε αντιφασιστικα συστηματα, ειναι να γινεται η καθε αποψη σεβαστη. ουτως ή αλλως ο καθενας εχει την δικη του ιδεολογια, δεν χρειαζεται να επιβληθει κανεις σε κανενα.
το ιδιο γινεται και με τους συνδεσμους: αλλοι συμφωνουν με την ανακοινωση της θ.4, αλλοι διαφωνουν. διαφορετικη ιδεολογια ο καθε συνδεσμος.... στο μονο που συμφωνουν, ειναι πως οταν ο ΠΑΟΚ απειλειται, ειτε ως συλλογος, ειτε το οπαδικο μας κινημα γενικοτερα, ειτε κομματι του κινηματος αυτου, ολοι συσπειρωνονται (στις ανακοινωσεις, εστω, μακαρι και στην πραξη). βλεπετε, πρεπει πρωτα καποιος να μας ενοχλησει και να μας ξεσηκωσει για να γινουμε αδερφια.... στις καλες ή μετριες στιγμες, για να περναει η ωρα, βγαζουμε αδερφικα τα ματια μας (τσακωμοι, χαρακτηρισμοι και αλλα ωραια)....
οπως και να εχει, αν καποιοι θελουμε να θεωρουμαστε αντιφασιστες, θα πρεπει πρωτα να καταλαβουμε τι σημαινει φασισμος. ξεκινωντας απο τις απλες εννοιες της ισοτητας, μπορουμε ευκολα να αντιληφθουμε οτι καποια διαφορετικη αποψη δεν ειναι απαραιτητα φασιστικη, απλα διαφορετικη. και οσο και αν δεν μας αρεσει ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. αλλιως, θελοντας και μη, με την σκεψη πως, οποιος δεν ειναι μαζι μας, ειναι εναντιον μας (και επιπροσθετως του γαμιεται το σπιτακι, ο,τι εχει και δεν εχει, κρεμαλες, ειρωνειες και διαφοροι χαρακτηρισμοι) τοτε μαλλον, μονο αντιφασιστες δεν ειμαστε....

υγ: ασχετρο με το τοπικ. Abaloutsake  αν δεν το δεις στο σχετικο τοπικ, ελπιζω να το δεις εδω: διαγραψε καποια παλια σου μηνυματα γιατι προσπαθω να σου στειλω μηνμα αλλα εισαι γεματος ρε συ, δεν μπορεις να λαβεις νεα μηνυματα αν εισαι γεματος. 25 μηνυματα χωρητικοτητα εχει ολη κι ολη το φορουμ.

Πονηρούτσικο το κολπάκι να το γυρνάμε στην ερμηνεία των λέξεων για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που βολεύουν. Είναι το κολπάκι με το γνωστό λογοπαίγνιο. Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Αλλά αφού είσαι φαν της ερμηνείας εγώ προτείνω πριν δούμε τι είναι "φασισμός" να δούμε τι είναι "άποψη" και μετά να αποφασίσουμε για το αν ο "φασισμός" είναι απλά "άποψη".

1) "Άποψη" είναι απλά μια λέξη, η οποία σημαίνει ο τρόπος που κάποιος αντιλαμβάνεται, κρίνει και αντιμετωπίζει ένα γεγονός. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν κάθε άποψη να είναι σεβαστή. Αν ίσχυε αυτό που λες τότε θα μπορούσε εγώ να ισχυριστώ πως άποψη μου είναι σκοτώσουμε όλους τους μαύρους κι αυτό να γίνεται σεβαστό ως άποψη ή να ισχυριστεί κάποιος οτι η γη είναι τετράγωνη και τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός, και αυτά να πρέπει να είναι σεβαστά απο τους υπόλοιπους.

2)Ο Φασισμός δεν είναι "άποψη", όπως δεν είναι ο σοσιαλισμός ή ο κομμουνισμός κλπ κλπ. Ο φασισμός είναι πολιτική ιδεολογία και ως τέτοια έχει μέσα της πολλές απόψεις. Κάποιες απο αυτές μπορεί και να είναι σεβαστές, επειδή όμως το θεμέλιο αυτής της ιδεολογίας είναι πως υπάρχει ένα κυρίαρχο έθνος που πρέπει να κυριαρχήσει στα υπόλοιπα πολλές απο τις απόψεις του δεν είναι σεβαστές, αφού στρέφονται ευθέως εναντίον άλλων ανθρώπων, εβραίων, μαύρων, άσπρων, κίτρινων, gay ότι βολεύει κάθε φορά

3) Οι αντιφασίστες όπως λέει και η λέξη είναι ενάντια στον φασισμό δηλαδή δεν δέχονται τις απόψεις του. Είναι πονηρούτσικο το κολπάκι σου που λέει "στην δημοκρατία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές", "ο φασισμός είναι άποψη"  άρα σε μια δημοκρατία οι αντιφασίστες πρέπει να σέβονται τον φασισμό. Αλλά με τέτοια λεκτικά σχήματα μπορείς να βγάζεις οτι συμπέρασμα θες πχ. "Οι Ιταλοί του Μουσολίνι ζήτησαν να εισβάλλουν στην Ελλάδα", "Οι Έλληνες δεν δέχτηκαν την άποψη τους αφού σκέφτηκαν πως οι Ιταλοί δεν είναι μαζί μας άρα είναι εναντίον μας" άρα οι Έλληνες ήταν φασίστες που δεν δέχτηκαν την άποψη των δημοκρατικών Ιταλών του Μουσολίνι.

4)Εγώ δεν είμαι αδερφός με κανέναν που θέλει να σκοτώσει μαύρους κίτρινους κόκκινους, πιστεύει σε ανωτερότητα φυλής DNA κλπ κλπ, απλά επειδή υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα.
@azazel
μετεφερα την απαντηση σου σε κειμενο μου εδω, για να μην κανουμε μπουρδελο (επιπλεον απο οσο εγινε  τελευταια) το τοπικ της Θ4.

λοιπον, αν και εχω ασχοληθει με την συνομοσιολογια, πραγματικα εξεπλαγην διαβαζοντας το κειμενο σου!!!! ξεπερασες και τον λιακοπουλο.... βλεπεις παντου φαντασματα azazel, μου φαινεται.... θα σε βολευε πολυ να θεωρησεις πονηρο κολπακι μια απλη εκφραση της γνωμης μου.... προφανως τρωγεσαι για αντιπαραθεση.... γιατι, μονο το δικο σου μυαλο azazel ειναι αρκετα πονηρο, προφανως, (δαιμονας δεν θεωρειται συμφωνα με την βιβλο ο αζαζηλ; μαλλον σου ταιριαζει απολυτα αυτο το ψευδωνυμο που διαλεξες, παμπονηρε) για να χαρακτηριζεις το ποστ μου ως 'πονηρο κολπακι" και να προσπαθεις να βρεις προφασεις για να αντιπαρατεθεις σε οσα παρεθεσα με πληρη ειλικρινεια και σαφηνεια.  

1. αποψη ειναι το συνολο των σκεψεων ενος ατομου για ενα ορισμενο θεμα. και οσοι υπερασπιζονται την δημοκρατικη φρονηση οφειλουν να την σεβαστουν. γιατι σεβομενοι μια αποψη δεν την αποδεχομαστε απαραιτητα, αν δεν μας καλυπτει. απλα, σεβομαστε το δικαιωμα του αλλου να εχει τις δικες του σκεψεις επι παντος θεματος και επισης το διαιωμα του να τις παραθετει, αν και εφοσον το επιθυμει. με αλλα λογια: "εσυ πιστευε ο,τι θελεις, εγω δεν συμφωνω". αυτο σημαινει σεβομαι μια αποψη αν και διαφωνω μαζι της.... ελπιζω να εγινα απολυτως κατανοητη....

2. αν το συνολο ιδεων-σκεψεων  (αρα αποψεων) ορισμενων ανθρωπων, ονομαστει φασισμος, αντιφασιμος κλπ, και ολα αυτα τα θεωρησουμε πολιτικα ρευματα, τοτε  αναγκαστικα τα πολιτικα αυτα ρευματα προϋποθετουν την εννοια της αποψης λοιπον. ακομη και αν τα μελη της ομαδας των ομοφρονουντων ενος πολιτικου ρευματος δεν εχουν ταυτοσημες αποψεις με το το ιδιο πολιτικο ρευμα αλλα ελαφρως διαφοροποιημενες, προσπαρμοσμενες στην ξεχωριστη προσωπικοτητα του καθενος, δεν παυουν ομως, να ειναι ολα αυτα απλα αποψεις....
οσον αφορα το κυριαρχο εθνος, αυτο ηταν εφευρημα του χιτλερ και των οπαδων του, των εβραιων παλαιοτερα ως ο περιουσιος λαος του θεου που θα κυριαρχησει επι των ανθρωπων (οχι μετα θανατον, αλλα εν ζωη), φανταζομαι θα υπαρχει κατι αντιστοιχο και σε διαφορες αλλες τασεις, θρησκειες, πολιτικα ρευματα κλπ (μιλωντας για εν ζωη κυριαρχια και οχι μετα θανατον φυσικα, αλλιως οι περισσοτερες θρησκειες θα θεωρουνταν φασιστικες αφου μετα θανατον σχεδον η καθε θρησκεια θεωρει πως οι δικοι της πιστοι θα σωθουνκαι θα κυριαρχησουν στην ουρανια βασιλεια). παρεθεσα ομως καποια παραδειγματα για εν ζωη κυριαρχια επι αλλων εθνων ή συνολου ανθρωπων σε πεποιθησεις ορισμενων ομαδων. οπως και οι φασιστες θα ηθελαν να κυριαρχησουν επι των αντιφασιστων, ετσι και οι αντιφασιστες θα ηθελαν να κυριαρχησουν επι τνω  φασιστων. που η διαφορα;;;; αν αυτο θεωρεις εσυ φασισμο, δηλαδη την κυριαρχια πανω σε αλλα εθνη, ή ανθρωπους, καποιοι αλλοι, εδω μεσα ακομη, θεωρουν φασισμο το να παρακολουθει καποιος την εθνικη ομαδα της χωριας του και ως ακραια εκφραση φασισμου, να την υποστηριζει κιολας!!!! αλλοι εδω μεσα θεωρουν οτι και μονο η ταυτιση με εθνικα συμβολα (π.χ. σημαιας, εθνικου υμνου κλπ) ειναι φασισμος, χωρις να ενυπαρχει  στην σταση και στην αποψη περι πατριδος, των υποτιθεμενων αυτων φασιστων, το να κυριαρχησουν επι αλλων κρατων, εθνων, ανθρωπων κλπ. γιατι, το να αγαπαει ενας ελληνας την ελλαδα π.χ.,  δεν σημαινει οτι λιγουρευεται να παρει πισω την ανατολικη θρακη κιολας, απλα αγαπα την πατριδα του για τους λογους που ο ιδιος γνωριζει.

3. οσον αφορα το παραδειγμα που δινεις, ειναι εντελως ατοπο. αλλο το να μαχεται η μια ιδεολογια ή συνολο αποψεων, οπως θελεις πες την, καποια αλλη με αντιθετες αποψεις, και αλλο το να υπαρχει μια πραγματικη πολεμικη συγκρουση, οπου οι μεν καλουνται να υπερασπιστουν τα οσια και ιερα τους, τα σπιτια τους, την οικογενεια τους και ολα οσα σημαινουν για εκεινους πατριδα, ή εστω, σπιτι τους καθως οι δε προσπαθουν να παραβιασουν την ελευθερια των μεν.
γιατι και σε μενα αν συμβει να κληθω να υπερασπιστω το σπιτι μου, δεν με ενδιαφερει ποιος θα προσπαθησει να μπουκαρει μεσα, τι ιδεολογια εχει κλπ, απλα θα του γαμησω τα ραμματα οποιος και αν ειναι, ο,τι και αν ειναι, οπου και αν ανηκει (πολιτικα, ιδεολογικα, εθνικα, φυλετικα κλπ κλπ κλπ). φανταζομαι η συντριπτικη πλεονοτητα των ανθρωπων το ιδιο θα εκανε, αλλωστε.... αν τωρα εσυ θελεις να συγκρινεις ανομοια πραγματα, δικαιωμα σου....

εν ολιγοις, δεν ειχα σκοπο να μπω σε αντιπαραθεση, το ποστ μου ηταν καθαρα ποστ για ομονοια μεταξυ των μελων, που θα μπορουσε να επελθει μοναχα αν επαυαν να ασχολουνται ο ενας με την λεπτομερεια της λεπτομερειας που γραφει ο αλλος, μονο και μονο για να διαφωνησει μαζι του. σεβομενοι ο ενας την αποψη του αλλου θα μπορουσαν απλα να καταθετουν την δικη τους, χωρις χαρακτηρισμους και προσωπικες επιθεσεις.
αν εσυ θεωρεις πονηρια ενα τετοιο ποστ, μαλλον θα πρεπει να αναθρωρησεις, μπορει εκ φυσεως (ως "αζαζηλ") να εισαι πονηρος, ομως οι πολλες θεωριες συνομωσιας (εν προκειμενω πονηριας) υπαρχουν μερικες φορες μονο μεσα στο μυαλο σου....
 4. το ποιον θεωρεις εσυ αδερφο σου και ποιον οχι ειναι προσωπικη σου αποψη και ειναι απο εμενα τουλαχιστον σεβαστη....

υγ: η κυριαρχια του ισχυρου ειναι η βασικοτερη αρχη στο συμπαν, ειτε μας αρεσει ειτε οχι. γιαυτο και στην φυση δεν υπαρχει ισοτητα, αλλα ισορροπια. σε απολυτες τιμες, παντα τα λιονταρια θα ειναι δυνατοτερα απο τις αντιλοπες αλλα οι αντιλοπες θα υπερτερουν αριθμητικα ουτως ωστε να μην εξαλειφθει το ειδος. ισορροπια δηλαδη.
το ανθρωπινο ειδος εχει εφευρει την ισοτητα, ως ηθικο ή και νομικο θεσμο για να αποτρεψει πιθανες αδικιες εις βαρος ασθενεστερων ανθρωπων. θεωρητικα βεβαια, γιατι στην πραξη ολοι ξερουμε τι συμβαινει.... αν λοιπον, καποιος που θεωρει εαυτον αντιφασιστα, αδικησε καποιον, π.χ. του πηρε την εργασιακη θεση λογω βυσματος, ενω ο αλλος ειχε περισσοτερα προσοντα και ο θυτης ( ο βυσματιας)  αρεσκεται να αυτοαποκαλειται αντιφασιστας ενω ο αλλος λογω πατριωτικων αισθηματων θεωρειται φασιστας, ποιος αδικει;;; ποιος κυριαρχει επι του αλλου και μαλιστα αδικως;;;; ποιος ειναι ο πραγματικος φασιστας συμφωνα με την θεωρια σου περι κυριαρχιας των φασιστων;;;; που ειναι εδω η ισοτητα και ο σεβασμος στον συνανθρωπο;;;;
« Last Edit: September 11, 2013, 04:59:41 by ELENH »

Offline Suicidal

• Βασικός
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline savage republic

• Βασικός
azazel, μην απαντάς σε

ΥΓ: Το αστείο είναι ότι όλα τα ποώδη αντιλαμβάνονται εαυτούς ως λέοντες.  :'(

Offline Català

• Αλλαγή
Αν ενας μαλακας (πχ χα) σου πει οτι το μαυρο ειναι μαυρο (πχ μαυρο = η απομακρυνση κατσε) δε σημαινει οτι εγω δε θα πω οτι το μαυρο ειναι μαυρο επειδη κι ενας μαλακας ειπε το ιδιο και πρεπει ντε και καλα να πω οτι ειναι ασπρο για να μη φαινεται οτι συμφωνω με το μαλακα.

Διδακτωρ πανεπιστημιου ουασιγκτον

:'( :'(

H δόκτωρ Σύλβια ρωτάει, για ιστορικά θέματα να ρωτάμε τον vorious; Είναι ο Παπαρηγόπουλος του paokworld;

Offline banis

• Αλλαγή
γενικά ... είναι μεγάλο το μπέρδεμα ... που ποιο μπέρδεμα δλδ ... για χάος μιλάμε ...  :'(

ειδικά η παράγραφος με τους μεν και δεν τα σπάει ...  :smack:

πρέπει να έβλεπες πολύ χάρη ρώμα ρε έλεν ...  :'( :'( :'(

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
Θα γράψω την άποψη μου την οποία  σύμφωνα με όσα έγραψες οφείλεις να σεβαστείς.

1)Μην διαφωνείς δημόσια με έναν ηλίθιο, ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει την διαφορά

2)Μην διαφωνείς με έναν βλάκα, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε κερδίσει, έχει τεράστια εμπειρία στην βλακεία.
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
Ο Vorious παρουσιάζει διαταραχη του ελέγχου των παρορμήσεων.
Nα τον τεστάρουμε. Αν δεν απαντήσει στο κρίσιμο 3x3...

Δυστυχώς.

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Μου λεει εδω πρεπει να ειναι η λιμνη, δε τη βλεπω. Και του λεω εγω, ολοκληρη λιμνη δε τη βλεπεις ρε Πανο;
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline banis

• Αλλαγή
για να σωθεί πρέπει να πνίξει τη μικρή κυρία μέσα στη λίμνη ...  :'(

Offline blaxter4

• Αποστολή
  • **
 :'( :'( :'( ποσο ακομα ρε Ελενη? :'( :'(

Offline savage republic

• Βασικός

Offline alter4

• Αποστολή
  • **
Ναι αλλα πεταγεσαι εσυ και του λες στην Ασπροβαλτα θα βρειτε τη θαλασσα δεξια. Γιατι το εκανες αυτο το πραγμα?
Τον ΠΑΟΚ τον κληρονομησαμε απο τους παππουδες μας και τον δανειστικαμε απο τα εγγονια μας...

Offline spinos_4

• Αλλαγή
PAOK-Hersonissos (Kriti)

Offline carlos

• Κερκίδα
  • *
τοσο καλος ανθρωπος
με τοσο μεγαλα προβληματα!
αν πεσει ενας, πεφτουμε ολοι..

Offline replicant4

• Αποστολή
  • **
και ήτανε πέναλντυ κύριε Πάνο;
ο ορισμός του πέναλντυ κυρία μου
Χώρις ΠΑΟΚ η ζωή δεν έχει νόημα

Offline Català

• Αλλαγή
Ντάξει, το ξεχειλώσαμε κι αυτό  :'( :'(

Αλλά ο Vorious, ήπιε αυτή τρία σφηνάκια, πήγαινε για τέταρτο λέει "κάνε μας τον λογαριασμό μέχρι εδώ" και έπαιρνε και τρία σφηνάκια, του λένε 8 χιλιάδες. Πληρώνει και λέει "πάω για τσιγάρα". Αυτή συνεχίζει να πίνει, το πρωί δεν έχει να πληρώσει και την πλακώνουνε, της λένε "πού είναι αυτός που ήταν μαζί σου;", λέει η κοπέλα "δεν ξέρω, σήμερα τον γνώρισα". Και γλίτωσε ο Vorious 30 χιλιάδες.

Offline bozik

• Αλλαγή
Ναι αλλα πεταγεσαι εσυ και του λες στην Ασπροβαλτα θα βρειτε τη θαλασσα δεξια. Γιατι το εκανες αυτο το πραγμα?

διότι εμείς παναγιώτη δεν επιθυμούνε το κακό ούτε του εχθρού μας....
εγώ το επιθυμώ ρε...να του ρίξω εγώ πέντε δρομολόγια βολβη -πλαταμώνα να του στρίψει να φουντάρει στη λίμνη η κοροϊδάρα...
είμαστε καλή,δεν θέλουμε το κακό κανενός και μας πατάνε όλοι...μετανιώνω-ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ

Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος