http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/62678-εντίνιο-προ-των-πυλών
Εντίνιο προ των πυλών
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Εντίνιο είναι ο ΠΑΟΚ έστω και με την μορφή δανεισμού από την Μάλαγα. Ο Κονσεϊσάο έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.
Ο πρώην άσος της αεκ μεταγράφηκε από την Ένωση στην ισπανική ομάδα για να έχει χρόνο συμμετοχής αλλά δεν τονβρήκε ούτε στην Ανδαλουσία την... Ιθάκη του. Ο Εντίνιο έχει φέτος μόλις έξι συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και φαίνεται πως δεν υπολογίζεται στα βασικό πλάνα του προπονητής της Μάλαγα, Μουνίθ.
Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει έρθει ήδη σε επαφή ώστε ο παίκτης να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη και την Τούμπα και παρότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν μπορεί να δοθεί δανεικός στον «δικέφαλο». Ο 27χρονος διεθνής «ψήνεται» να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ καθώς στο μυαλό του υπάρχει και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν ο Εντίνιο πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να βρεθεί στην αποστολή που θα καλέσει ο Κάρλος Κεϊρόζ για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Οκβουνάνε και Μπιζέρα
Ο Τζέισι Τζον Οκβουνβάνε συνεχίζει να δοκιμάζεται στον ΠΑΟΚ και φαίνεται να έχει πείσει τους ανθρώπους του «δικεφάλου». Ο διεθνής με την Εθνική Μπαχρέιν επιθετικός, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά πιάνει θέση ξένου και το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός σε άλλο σύλλογο ώστε να... ψηθεί. Πάντως, στην Τούμπα έχουν και το θέμα του Τζο Μπιζέρα, ο οποίος έχει ραντεβού σήμερα με τη διοίκηση. Για τον Ουρουγουανό αμυντικό ενδιαφέρεται η πρώην ομάδα του Πενιαρόλ και φαίνεται ότι εκεί θα καταλήξει με τον ΠΑΟΚ να είναι διπλά κερδισμένος. Πρώτον θα αδειάσει μια θέση ξένου με την παραχώρηση του 29χρονου άσου και δεύτερον θα βάλει χρήματα στο ταμείο του.
http://www.sport-fm.gr/article/210874Εντίνιο: «Με έχει πλησιάσει ο ΠΑΟΚ»
29/12/2009, 11:25 | Διαβάστηκε 783 φορέςΑποστολή
Τις φήμες που τον θέλουν να είναι στο μεταγραφικό "στόχαστρο" του ΠΑΟΚ, επιβεβαίωσε ο Εντίνιο μιλώντας σε Mέσο της πατρίδας του. Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ και νυν της Μάλαγα παραδέχθηκε πως οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» τον έχουν πλησιάσει και θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει και να αγωνιστεί στη χώρα μας. Στόχος του Πορτογάλου φορ είναι να κληθεί στην εθνική εν όψει του Μουντιάλ και για να γίνει αυτό θα πρέπει να παίζει περισσότερο κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στη Μάλαγα.
Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ τόνισε: «Πως το γνωρίζετε; Όντως υπάρχει ενδιαφέρον. Ο Σέρτζιο (σ.σ. Κονσεισάο) με έχει προσεγγίσει και με ρώτησε αν θέλω να ενισχύσω την ομάδα του ΠΑΟΚ. Αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση ακόμη. Θα μου άρεσε να πάω στη Θεσσαλονίκη. Ο Φερνάντο Σάντος είναι προπονητής εκεί, ο Σέρτζιο τεχνικός διευθυντής και παίζει ο Βιεϊρίνια. Θα είναι και εύκολη η προσαρμογή μου, καθώς έχω αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα (σ.σ. με τη φανέλα της ΑΕΚ)».
Για τη μικρή συμμετοχή του με την ομάδα της Μάλαγα, δήλωσε: «Αισθάνομαι καλά αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ευνοϊκά για μένα εδώ. Αγωνίζομαι σπάνια. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά για να ξαναπάρω ευκαιρίες. Είμαι φιλόδοξος και θέλω να συνεχίζω ώστε να κληθώ στην εθνική Πορτογαλίας. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να παίζω πιο συχνά. Μόνο τότε θα ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του Κάρλος Κεϊρός και θα με καλέσει».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαυρούτσος