http://www.gazzetta.gr/content/view/22445/2/«Δύο νίκες με Άρη»
Ο Αντελίνο Βιερϊνια πέτυχε την Κυριακή κόντρα στον Πανθρακικό το πρώτου γκολ με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος που προέρχεται από ένα σοβαρό τραυματισμό επέστρεψε στους αγωνιστικούς χωρίς με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κερδίσει και πάλι μια θέση βασικού. Τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει και αυτό οφείλεται στην παρουσία αρκετών παικτών και ικανών, άρα ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος.
Το γκολ που σημείωσε ο Βιερϊνία θα του δώσει κουράγιο, δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια. Ο Πορτογάλος που είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας μίλησε την Δευτέρα στον Extrasport για το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, τις δυο ντέρμπι με τον Άρη και αποκάλυψε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Δικέφαλο.
Ο νεαρός μέσος τοποθετήθηκε αρχικά στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό λέγοντας τα εξής: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι, άλλο ένα κομμάτι της πορείας που λέγεται πρωτάθλημα, πετύχαμε άλλη μια νίκη που ήταν σημαντική αφού θέλαμε να δείξουμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας μερικές κακές εμφανίσεις. Θέλαμε τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος, τα καταφέραμε και τώρα πραγματικά πιστεύω ότι μας περιμένουν ακόμη καλύτερες ημέρες. Τον τελευταίο μήνα δεν ήμασταν καλοί και αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα των αγώνων».
Για το πρώτο του γκολ καθώς και για τον τρόπο με το οποίο το πανηγύρισε είπε: «Είναι αλήθεια ότι πανηγύρισα κοντά στον κόσμο το πρώτο μου γκολ στην Ελλάδα και το έκανα για να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται παντού, σε κάθε γήπεδο, για να μας υποστηρίξουν. Είχα πολύ καιρό να σκοράρω, στον ΠΑΟΚ δεν είχα πετύχει κανένα. Αλλά εδώ ισχύει το ότι μπορεί να είναι μόνο η αρχή. Αυτό το γκολ το αφιερώνω σε όλους όσους είναι στον ΠΑΟΚ».
Ο Βιερϊνια τοποθετήθηκε για τις διπλές αναμετρήσεις που ακολουθούν με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το Πρωτάθλημα (25/1) και το Κύπελλο (28/1)
«Είναι πάρα πολύ δύσκολα και τα δυο παιχνίδια με τον Άρη, είναι ντέρμπι κι εμείς δεν θα έχουμε μαζί μας στις κερκίδες τους φιλάθλους μας. Εμείς όμως θα πάμε την Κυριακή για να αγωνιστούμε, να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς και την άλλη Τετάρτη θα πάμε για να κερδίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Φαβορί δεν υπάρχει σε κανέναν από τους δυο αγώνες, απλά ο Άρης έχει ένα προβάδισμα επειδή τα παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα του».
Τέλος για την παραμονή του και τη νέα χρονιά στον ΠΑΟΚ ανέφερε τα εξής: «Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα τι θα γίνει στο τέλος της σαιζόν. Εγώ ρωτήθηκα από τους ανθρώπους της Πόρτο και τους είπα τη γνώμη μου. Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω τι έχουν πει μεταξύ τους οι άνθρωποι της Πόρτο και του ΠΑΟΚ, όμως εγώ έχω συμβόλαιο με την Πορτογαλική ομάδα και αυτή θα πάρει την τελική απόφαση. Ήρθα στην Ελλάδα λόγω του Σάντος, αλλά όσα βρήκα στην πόλη και στην ομάδα με έχουν ικανοποιήσει και αν όλα πάνε καλά, δεν βλέπω τον λόγο να φύγω».

γαμα τους ολους αρχηγοπουλο !!!!!!!