Βιερίνια: "Στόχος τα 10 γκολ"
Όταν ξεκινά μια συνέντευξη με έναν ποδοσφαιριστή 22 χρονών έχεις πάντα στο μυαλό να τον βοηθήσεις για την εξέλιξη της συζήτησης. Ο Βιερίνια παρά το νεαρό της ηλικίας του όχι μόνο δε χρειάστηκε καμία βοήθεια στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης που παραχώρησε στο μάλλον βοήθησε με τις απαντήσεις του. Σίγουρος για τον εαυτό του και αποφασισμένος να αναγκάσει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να τον χειροκροτήσουν και να αναγνωρίσουν την αξία του. Η ειλικρινής του τοποθέτηση από την αρχή της συζήτησης μας έδωσε το στίγμα για τη συνέχεια. Δε συναντάς εύκολα παίκτη που να παραδέχεται ότι δυσκολεύεται στην προετοιμασία
«Είναι εντυπωσιακός ο ρυθμός των προπονήσεων. Δεν κρύβω ότι δυσκολεύομαι αλλά σύντομα θα είμαι σε θέση χωρίς κανένα πρόβλημα να ακολουθώ το πρόγραμμα. Γίνεται πολύ σκληρή δουλειά κι αυτό είναι κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Δε φανταζόμουν ότι θα δούλευαν τόσο εντατικά και τόσο οργανωμένα στον ΠΑΟΚ. Ένας λόγος που δυσκολεύομαι είναι ότι πέρσι δεν είχα δουλέψει ούτε στο 50 % ».
-Δεν έκανες προετοιμασία πέρσι με την Λεϊσόες?
«Δε μπορεί να γίνει σύγκριση του επιπέδου της Λεϊσόες με το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Σε μια ομάδα όπως η Λεϊσόες που θέλει να παίξει διαφορετικό ποδόσφαιρο δεν απαιτείται τόσο καλή φυσική κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι εμφανές ότι είναι ομάδα άλλου επιπέδου και αναζητά την καλή φυσική κατάσταση των παικτών για να παίξει καλό ποδόσφαιρο».
- Με ποια ψυχολογία έφυγες από την Πόρτο για να συνεχίσεις έστω και ως δανεικός την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ?
«Ήρθα για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος. Ξέρω που ήρθα και είμαι έτοιμος να προσφέρω κάθε βοήθεια. Ήξερα ότι η Πόρτο σκόπευε να με δώσει και πάλι δανεικό. Νιώθω ότι με τον ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη επιλογή...».
-Πως το δικαιολογείς αυτό?
«Είναι αλήθεια ότι όταν μου τηλεφώνησε ο κ. Σάντος αιφνιδιάστηκα. Δεν πίστευα ότι θα έρχονταν μια τέτοια πρόταση. Ότι θα είχα την ευκαιρία σε μικρή ηλικία να παίξω μακριά από την πατρίδα μου. Ο κ. Σάντος μου είπε ότι με θέλει στον ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που η Πόρτο δεν είχε αντίρρηση ήταν για μένα μια ευκαιρία. Πριν πάρω την απόφαση μίλησα με τον Αλβες που μου μίλησε με κολακευτικά λόγια και για την Ελλάδα και για τον ΠΑΟΚ».
-Θα ήθελες να μείνεις και άλλο χρόνο στον ΠΑΟΚ?
«Κοιτάξτε είναι γνωστό ότι ανήκω στην Πόρτο. Αν όμως η ομάδα μου αποφασίσει να με δώσει δανεικός και την επόμενη περίοδο, ναι θα διάλεγα τον ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι πολύ όμορφα εδώ από τη μέρα που ήρθα. Αισθάνομαι ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Αν εξαρτάται από μένα λοιπόν θα ζητήσω να μείνω στον ΠΑΟΚ».
-Τι σε αναγκάζει να το λες αυτό ενώ δεν έχεις ούτε ένα μήνα στην ομάδα?
«Σε κάποια θέματα δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μια ομάδα. Αυτό που είδα να γίνεται στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ δε το έχω ξαναδεί. Δε γίνεται στην Πορτογαλία. Όταν μια ομάδα έχει τέτοιο κόσμο είναι θέμα χρόνου να διακριθεί. Οι φίλαθλοι θα είναι το μεγάλο μας όπλο. Θα μας δώσουν την ώθηση για νίκες όχι μόνο στο γήπεδο μας αλλά και εκτός έδρας καθώς όπως μαθαίνω ακολουθούν παντού την ομάδα. Παράλληλα αντιλαμβάνομαι ότι το κλίμα είναι πολύ καλό ενώ και η παρουσία του προπονητή με κάνει να αισθάνομαι ασφάλεια. Μόνο θετικά στοιχεία διαπιστώνω από την επιλογή μου».
-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι?
«Να προσφέρω βοήθεια στην ομάδα. Θέλω μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθώ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τη διάκριση του ΠΑΟΚ».
-Σε τιμά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε επέλεξε ανάμεσα σε 15 παίκτες που του πρότεινε η Πόρτο?
«Βέβαια! Είναι κάτι σημαντικό για μένα. Είναι τιμητικό να σε ξεχωρίζουν από τόσους παίκτες και να σου δίνουν την ευκαιρία να παίξεις ποδόσφαιρο σε μια τόσο καλή ελληνική ομάδα».
-Είναι για σένα ένα στόχος να επιστρέψεις στην Πόρτο και να καθιερωθείς?
«Είναι κάτι που θέλω να το πετύχω με την αξία μου. Η Πόρτο είναι μια μεγάλη ομάδα στην ευρώπη και θέλω να καθιερωθώ ως βασικός σ΄ αυτή την ομάδα. Τώρα δε σκέφτομαι τίποτε άλλο εκτός από τον ΠΑΟΚ. Για να πετύχω τους στόχους που έχω για το μέλλον μου στο ποδόσφαιρο πρέπει να διακριθώ φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ κι αυτό σκοπεύω να κάνω. Τίποτε άλλο δε με απασχολεί ΄΄.
-Στη Λεισόες αγωνιζόσουν δεξιά. Στον ΠΑΟΚ χρησιμοποιείσαι αριστερά. Είναι αυτό ένα πρόβλημα για σένα ?
« Όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι γεγονός ότι και στη Λεισόες και στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας κάτω των 21 στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίστηκα δεξιά. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μπορώ να παίξω όπου μου πει ο προπονητής και το εννοώ. Αισθάνομαι πολύ καλά στη θέση που με χρησιμοποιεί ο κ. Σάντος ».
-Έτσι έγιναν και τα 3 γκολ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι ?
«Κοιτάξετε χάρηκα πολύ με τα 3 γκολ που πέτυχα. Αισθάνθηκα όμορα για τον εαυτό μου και για την ομάδα. Μέχρι εκεί όμως. Δεν υπάρχει λόγος να σταθώ περισσότερο. Είμαστε σε προετοιμασία και ο αντίπαλος ήταν μικρός. Το θέμα είναι να λειτουργεί σωστά η ομάδα όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».
-Ποια θεωρείς ότι είναι τα προτερήματά σου?
« Το γεγονός ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω με την ίδια αποτελεσματικότητα και τα δυο πόδια, η ταχύτητα και οι μονομαχίες ένας εναντίον ενός ΄΄.
-Θα έπαιρνες το ρίσκο να υποσχεθείς 10 γκολ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ?
«
( γελάει αυθόρμητα ) Ναι, γιατί όχι. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο. Αν έχω τύχη μπορώ να πετύχω αυτό τον αριθμό των γκολ».
http://www.metrosport.gr/more.php?id=21571_0_1_0_M