Τόσα μπερδεμένα και έντονα συναισθήματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τόσα μαζεμένα σκωτσέζικα ντουζ αυτό το γαμωκαλόκαιρο, πώς να τα βαστάξει η καρδιά του ΠΑΟΚτσή...
Χειρότερη είδηση για εμένα αυτό το καλοκαίρι, χειρότερη ακόμα και από τον άδοξο αποκλεισμό από τον άγιαξ, όσο υπερβολικό και να με θεωρήσετε, είναι η παραίτηση, ή μάλλον κατ' εμέ η εξώθηση σε παραίτηση του Ζήση.
Αντιλαμβάνομαι τη διάθεση αποστασιοποίησης του HOMO από συναισθηματισμούς και την ανάγκη του να ακούει πλέον μόνο την αποδεδειγμένη αλήθεια και όχι ατεκμηρίωτα σενάρια-βασισμένα μόνο σε ενδείξεις.
Ωστόσο, εγώ θα τολμήσω να δεχτώ ότι στην όλη ιστορία ο Βρύζας φαίνεται να πληρώνει την ατολμία του να καθαρίσει έγκαιρα το τοπίο από τους αυλοκόλακες και τους "άτυπους συμβούλους", τους μεγαλοαρδ και τα λοιπά αρπαχτικά, όταν μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο του δόθηκε η ευκαιρία.
Έκανε πολλά λάθη και ο Ζήσης. Τα είδαμε όλοι μας. Ωστόσο, η απώλεια για τον ΠΑΟΚ είναι τεράστια.
Όχι ότι έχω τίποτα με εκείνον τον γεροπαράξενο τον Η.Μπαζίνα που αρθρογραφεί στο εξώφυλλο του φίλαθλου, αλλά εκείνο το άρθρο του-πραγματική υπόκλιση στον Βρύζα ως πρότυπο λειτουργίας ενός τεχνικού διευθυντή, ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα ανάμεσα σε πολλούς ύμνους που γράφτηκαν από τόσους αρδ της χαμουτζίας παρακαλώ, και ανατρέχοντας κανείς στο περιεχόμενο αυτού, αντιλαμβάνεται πόσο δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που αφήνει η φυγή του Βρύζα στον ΠΑΟΚ, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα πόσο αστεία -για νη μην πω γελοία- ηχούν κάποια ονόματα που βγήκαν προς τα έξω -τύπου σβούρα.
Είναι προφανές τελευταία ότι δεν είναι τελικά ο γιαλός στραβός, αλλά ότι εμείς στραβά αρμενίζουμε, μάλλον όχι εμείς, αλλά οι "διαχειριστές". Όχι γιατί δεν είναι δυνατόν -προς Θεού- ο Βρύζας να έφευγε από τον ΠΑΟΚ για τον χι και ψι κωλολόγο και οποτεδήποτε. Αλλά γιατί όταν ανέλαβε, άπειρος ων, ο Ζαγοράκης ήταν "ένας από εμάς". Εδώ και καιρό τείνει να γίνει "ένα με αυτούς" και η αλλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζει τις καταστάσεις θα την βρει μπροστά του, και μάλλον σύντομα, ειδικά αν δεν περάσουμε. Και αυτός και ο διευθυντής-καμάρι της ΠΑΕ. Τότε ο περήφανος λαός που νοιάζεται να δει μόνο δύο ευρωπαϊκά στην Τούμπα και μετά δε βαριέσαι, θα γυρίσει στα μπάνια του και να δω ποιον θα βρει να κοιτάξει στα μάτια μετά ο πρόεδρας.