Ρε συ PAOKCURE, τι να μηνύσει και ποιον? Ένα απλό παράδειγμα, παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ αρχίζει ξαφνικά και τα χώνει με μανία στη διοίκηση μέσω ραδιοφώνου, δίνει συνεντεύξεις κλπ. Αποκαλύπτεται τελικά ότι ήθελε να τους δίνει παίκτες και τον κλάσανε και για αυτό αυτός ξεσπάθωσε... Δηλαδή να κάτσει τώρα ο Βρύζας να κάνει μήνυση σε αυτό το μαλάκα? Μα με αυτά θα ασχολείται? Άλλο παράδειγμα με τους δημοσιογράφους. Φεύγει μια είδηση πρώτη στο Χ μέσο. Βγαίνει το Ψ μέσο και αρχίζει το χώσιμο επειδή δεν πήραν αυτοί την είδηση πρώτη. Κι αν έχει γίνει αυτό... Εκατοντάδες φορές. Να πάει τώρα ο Βιολίδης να κάνει τι? Μα αυτά γίνονται συνέχεια.
Τώρα για τους λογικούς και τους πραγματιστές που θεωρείς οτι μικραίνουν με αυτή την νοοτροπία τους τον ΠΑΟΚ, πρέπει να ξέρεις οτι πρώτοι πρώτοι που είναι αυτής της λογικής, της σε σημείο απαισιοδοξίας και σουπερ ρεαλισμού αντιμετώπισης των πραγμάτων είναι ο Βρύζας και ο Ζαγοράκης. Και είναι απλό να εξηγηθεί γιατί τα βλέπουν έτσi: Γιατί είναι αυτοί που μπήκαν στα γραφεία της ΠΑΕ μετά τη λαίλαπα και είδαν αυτά που είδανε. Εσύ σαν οπαδός καλά κάνεις και τα βλέπεις αλλιώς. Είμαι βέβαιος όμως πως αν εσύ ήσουν αυτός που έμπαινε στα γραφεία της ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2007 και σήκωνες τα μανίκια, θα αντιμετώπιζες την κατάσταση ακριβώς όπως την αντιμετώπισαν αυτοί. Γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Έτσι λοιπόν και ο Σάντος εξηγείται το πως και γιατί επιλέχτηκε σχεδόν αμέσως από το Ζαγοράκη. Τώρα αν αυτή η λογική και ο πραγματισμός που όντως έχει εμποτιστεί σε πολλούς ΠΑΟΚτσήδες κάνουν κακό, αν μικραίνουν ή αλλοιώνουν το DNA του συλλόγου δεν το ξέρω. Γενικέυεις πάντως με το να λες οτι υπάρχουν πολλοί ΠΑΟΚτσηδες που πανηγυρίζουν σε τσιμπούκια από ψαροταβέρνες, νομίζω οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, κάθε άλλο μάλιστα. Όσο για το τελικά ποιός είναι ο πραγματικός ΠΑΟΚτσης και το τι θέλει θα ήθελα πολύ να το μάθω κι εγώ. Γιατί όντως ο ΠΑΟΚ υπήρχε και προ τριετίας και για μια οχταετία ολόκληρη, να το πω χοντρικά από το 96 μέχρι το 04 όταν ο σύλλογος τρυπιόταν από παντού και η σαπίλα απλωνότανε σιγά σιγά αλλά η επιδερμίδα έδειχνε ακόμα εντάξει, ο πραγματικός ΠΑΟΚτσης ο ονειροπόλος είχε τσιμπήσει για τα καλά κι ονειρευότανε μεγαλεία και Ευρώπες και δόξες και τελικά φτάσαμε εκεί που φτάσαμε...Ίσως αν υπήρχε λίγος περισσότερος κυνισμός και ρεαλισμός τότε να ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα... Όπως επίσης και πιο παλιά που ο πραγματικός ΠΑΟΚτσης κηνύγησε τον Παντελάκη γιατί τον θεωρούσε λίγο και μικρό παράγοντα για τον ΠΑΟΚ που αυτός ονειρευότανε. Πάλι λίγος ρεαλισμός δεν θα είχε βλάψει και σε εκείνη την περίπτωση. Και νομίζω οτι μπορούν κι άλλα παραδείγματα να βρεθούνε. Θέλω να πω ότι είναι κακό να οριοθετούμε και να βάζουμε απόλυτες λογικές γιατί τι είναι πραγματικός ΠΑΟΚ ή τι πρέπει να είναι ΠΑΟΚ κλπ. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιος και μέσα του χωράν οι πάντες και τα πάντα. Επίσης γηράσκουμε αει διδασκόμενοι και πρέπει να μαθαίνουμε αλλά και να θυμόμαστε. Όπως λοιπόν πολύ σωστά τονίζεις και θυμίζεις συχνά οτι θέλει και λίγο τρέλα ο ΠΑΟΚτσης, θέλει και λίγο νεύρο, λίγο εγωισμό και όχι όλα τετράγωνα και 1 και 1 κάνουν δύο, έτσι πρέπει να έχουμε υπόψιν μας και τα λάθη που έφερε ο υπερβολικός ενθουσιασμός, ή υπερβολική τρέλα ή η λογική του τα θέλω όλα εδώ και τώρα...