Catala, ο Βρύζας ήταν ένα βήμα πριν κλείσει στον βάζελο το καλοκαίρι. Για πολλά περισσότερα και «μπόνους».
ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ
Ας πήγαινε εκεί που έχουν πολλά φράγκα (ακόμα θα τα παιρνε) και που τον ήθελαν ως υπάλληλο, εμείς υπάλληλο δε ζητήσαμε, μπροστάρηδες ζητήσαμε πριν πέντε καλοκαίρια και μάλιστα ούτε καν αυτόν.
Άλλο που ακόμα και το όνομά τους ως τεχνικός διευθυντής σε εμάς το έφτιαξε, εξ ολοκλήρου μάλιστα.
Να λέμε γι' αυτά που βλέπουμε και όχι γι' αυτά που θα βλέπαμε.
Δε σε πιάνω καθόλου. Να τον ευχαριστούμε δηλαδή κιόλας που δεν πήγε ζέλα εννοείς;
Ρε μαν, γαμώ την τρέλα μου δηλαδή, έγραψα πουθενά για ευχαριστίες; Ρε πούστη μου, κάνεις λες και μιλάς σε κάνα χάνο ή σε κάνα σκουλήκι. Σκεφτόμαστε πριν γράψουμε σε ποιον απευθύνουμε τον λόγο. Το μόνο που έγραψα ήταν για τα φράγκα που ΘΑ έπαιρνε, πως τα πακέτα στην χαμουτζία είναι πολλά περισσότερα. Κι εκεί πληρώνουν όπως πληρώνουν και σε μας, δηλαδή καθόλου.
Για μένα είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε γι' αυτά που γίνονται ΤΩΡΑ. Το τι θα έκανε ΑΝ, είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Εδώ ο κώλος μας καίγεται (ενώ θα έπρεπε να καίγεται ο δικός τους) και το ρίχνουμε στις συζητήσεις για την Αναρές.
Ένα ζήτημα που προκύπτει είναι:
Αν έχει δίκιο σ' αυτά που λέει ο Πόετ, το χρέος αυξάνεται γιατί:
α) Φουσκώνοντας τα νούμερα θα δείξουμε στο τέλος του εξαμήνου ότι καλύψαμε μεγάλο μέρος του εδάφους και θα τη γλυτώσουμε από την ΟΥΕΦΑ;
β) Βάζουμε το χρέος σαν λαγό για να γλυκαθούμε τώρα που μας παίρνει, εμφανίζοντας π.χ. τον Αθανασιάδη να πωλείται για 1,2 αντί για 3 εκ. και τα υπόλοιπα 1,8 τα χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε κρυφά «λειτουργικά έξοδα», όπως η συμμετοχή στις αυξήσεις του Σάχπα;
γ) Θέλει να γαμήσει ασάλιωτα το φαλακρό αγόρι για τον τρόπο που του φέρθηκε, εμφανίζοντάς τον να έχει κλέψει κι άλλα απ' αυτά που μπορούν να αποδειχτούν (τρόποι υπάρχουν);
δ) Συνδυασμός α και β;
Αυτά είναι τα ερωτήματά μου. Αν ισχύει όμως το α), να κρατήσουμε μια πισινή.