Δεν τίθεται θέμα κραξίματος, κι ούτε κανείς αμφισβητεί την ιστορία και την δράση της Θ4 διαχρονικά.
Αλλά έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση κάνει αυτό που κατηγορεί, αλλά από την αντίθετη πλευρά.
Δηλαδή στέκεται σε μία -ομολογουμένως, τεράστια- αγωνιστική επιτυχία για να καλύψει ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, όχι "ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ" όπως τις ονομάζει.
Και επιπρόσθετα επιρρίπτει ΕΥΘΥΝΗ για τα πίσω βήματα του συλλόγου στον ΛΑΟ, έστω και τμηματικά, με μία Παγκάλειο λογική:
"Όλοι έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης"
Όχι, συμπαοκτσή συντάκτη της ανακοίνωσης. Εγώ δε δέχομαι μερίδιο ευθύνης επειδή κουβαλήθηκε στον Π.Α.Ο.Κ μας η Γκαγκατσοοικογένεια. Δε δέχομαι μερίδιο ευθύνης για την μαύρη τρύπα που αντί να συμμαζευτεί άνοιξε (όπως ακούγεται γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν μας έχουν πει ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ). Δε φέρω ευθύνη επειδή αυτή τη στιγμή στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μου βρίσκεται ο κύριος Λεωνίδας Βελής. Δε φέρω ευθύνη που στο αγωνιστικό σύνολο συμπεριλαμβάνεται ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαλπιγγίδης, παραβαίνοντας όλες τις κόκκινες γραμμές της αξιοπρέπειας του ΛΑΟΥ μας. Δε φέρω ευθύνη που παίρνουμε εισιτήρια στα εκτός έδρας μόνο στην Καβάλα ή το Βόλο.
Και, σε τελική ανάλυση, αγαπητέ συντάκτη της ανακοίνωσης, εάν ο ΠΑΟ κερδίσει τα δύο παιχνίδια που χρωστάει, θα βρίσκομαι 14 βαθμούς πίσω από την κορυφή, στην ενδέκατη μόλις αγωνιστική. Δε το βρίσκω κομψό να θριαμβολογώ και να μοιράζω συγχωροχάρτια, ακόμη κι εάν είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός όλων από την νίκη στο Λονδίνο. Το να δούμε τον Π.Α.Ο.Κ πρωταθλητή ελπίζω να μην έχει φύγει από το μυαλό των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του οπαδικού κινήματος, γιατί κατ' εμέ η χρονολογία 1985 είναι πολύ, πολύ μακρινή για ένα τέτοιο μέγεθος όπως η ομάδα μας.
Δε μπορώ να διανοηθώ ότι το ταβάνι του Π.Α.Ο.Κ είναι ένα αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Μεγάλη, ασύλληπτη επιτυχία, αλλά δε μπορώ να φανταστώ ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να επιτύχω.
Άλλωστε η ιστορία του Π.Α.Ο.Κ είναι διάσπαρτη από τέτοια αποτελέσματα, έχουμε διαχρονικά κοιτάξει στα μάτια μεγαθήρια της Ευρώπης όπως η Λυών, η Μπαρτσελόνα,η Μπάγερν, η Νάπολι, η Άρσεναλ, Η Ουντινέζε, Η Φενέρμπαχτσέ, Η Βιγιαρεάλ, ο Άγιαξ. Κάποια από αυτά τα μεγάλα αποτελέσματα έγιναν επί διοίκησης Ζαγοράκη και αυτό θα του πιστωθεί, μην ανησυχείτε.
Αλλά η ομάδα ακόμη δεν έχει ανέβει το σκαλοπάτι που όλοι λαχταράμε. Όπως δεν πρέπει να μηδενίζουμε δεν πρέπει να σβήνουμε και όλα τα αρνητικά, και έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι είναι υπέρ του δέοντος έτοιμοι να το πράξουν.
Προσοχή παίδες. Έχει μεγάλο βάρος η υπογραφή σας.