http://www.paokgate4.gr/homepage.asp?mode=1H Συνέντευξη του Παπα-Χρήστου
Πριν από λίγο καιρό ο Παπα-Χρήστος, ο γνωστός φίλος του ΠΑΟΚ, έδωσε μια συνέντευξη στα Νέα. Διαβάζοντας τη συνέντευξη του, διαπιστώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με τα λόγια του και αυτό γιατί μιλάει με ειλικρίνεια για μια κοινωνία όπου βασιλεύει η βρωμιά και η υποκρισία. Για λόγους συντομίας σας παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη.
-«Νομίζω ότι θα μου έλειπε μεγάλο κομμάτι από την ιερωσύνη μου αν δεν είχα έρθει σε επαφή και επικοινωνία με αυτά τα παιδιά. Με αυτή την κοινωνία. Το κομμάτι που έχουμε πετάξει στα αζήτητα της κοινωνίας»
- «Είτε μιλάμε για τους χώρους των οπαδών, είτε μιλάμε για τον χώρο της αναρχίας, πιστεύω ότι φανατισμός των νέων κατά βάθος εκφράζεται εναντίον της αδικίας της κοινωνίας. Απέναντι στην κοινωνία που βασανίζει τη νεολαία. Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη από κάποιον να τα αγκαλιάσει. Έχουν τρελή ανάγκη, αρκεί να τα αγκαλιάσει κάποιος δίχως υποκρισίες. Να τα αγκαλιάσει όπως είναι. Για μένα τα παιδιά αυτά είναι κάτι μοναδικό.
- «Έχουμε αγκυλωθεί με τους δήθεν και με τους πρέπει, Αυτή όμως είναι η καταστροφή της κοινωνίας μας.
- Δεν αντέχουμε το διαφορετικό. Δεν το μπορούμε. Έχουμε φτιάξει καλούπια στα οποία δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι οι άνθρωποι. Πολλοί νέοι μένουν απ' έξω. Φοβάμαι ότι εκείνο που μένει απ' έξω είναι καλύτερο απ' αυτό που μένει μέσα. Ότι έχει περισσότερες αρχές μέσα του εκείνο το κομμάτι των παιδιών ή των μεγαλυτέρων που μένει έξω από τα καλούπια
- Η Εκκλησία είναι η πρώτη που θα πρέπει να αγωνιστεί εναντίον του κατεστημένου. Του συστήματος της διαπλοκής και να δείξει την απλότητά της και την καθαρότητά της.
- «Όταν έγιναν οι πρώτες διαδηλώσεις για το Ιράκ, κατέβηκα με τα παιδιά μου και τους μαθητές μου στη μεγάλη πορεία που είχε μαζέψει 500.000 κόσμο και έψαχνα να βρω ένα πανό που θα με εκφράζει. Έφυγα από όλα τα πολιτικοποιημένα πανό και συμπορεύτηκα με τους αναρχικούς.
Όλοι η συνέντευξη εδώ