Θέλω να έρθω
Θετικός εμφανίστηκε στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο σέντερ φορ της Μπρέντα, Γκλεν Σάλμον.
Έχουν ήδη διαρρεύσει φήμες για επαφές του Νοτιοαφρικανού επιθετικού με τον Δικέφαλο του Βορρά οι ιθύνοντες του οποίου αναζητούν τον αντικαταστάτη του Μάρτσιν Μίετσελ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «SportDay» ο άσος της Μπρέντα τόνισε ότι είναι σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσσαλονικείς. Πρόσθεσε επίσης ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και παρουσιάστηκε ενήμερος σχετικά με την προσπάθεια του Θοδωρή Ζαγοράκη για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.
Στην Ελλάδα οι φήμες είναι έντονες ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για την απόκτησή σου. Επιβεβαιώνεις τις επαφές με την ελληνική ομάδα;
«Ναι, είναι αλήθεια ότι ο μάνατζέρ μου έχει μιλήσει με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Μπορώ να σου πω ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, όμως αν η συμφωνία δεν κλείσει 100%, δεν μπορώ να σου αποκαλύψω επιπλέον λεπτομέρειες.
Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή στη Νότια Αφρική, κάνω προπονήσεις και περιμένω ένα τηλεφώνημα για να έρθω στη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν την υπόθεση χειρίζεται ο μάνατζέρ μου, ο οποίος με ενημερώνει καθημερινά για όλες τις εξελίξεις».
Τι ξέρεις για τον ΠΑΟΚ; Ενδιαφέρεσαι να έρθεις για να αγωνιστείς στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είχε κάποια οικονομικά προβλήματα, όμως τώρα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη κάνει μεγάλη προσπάθεια να εξυγιανθεί και είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρει. Ξέρω επίσης ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα, μία ομάδα με πολλές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Γνωρίζω ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι πολύ παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι είναι γενικά φιλόξενοι. Δεν σου κρύβω ότι θέλω να δοκιμάσω μία νέα τέτοια εμπειρία».
Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες;
«Πριν από μερικές ημέρες η Αλκμααρ με είχε προσεγγίσει να δει αν είμαι διαθέσιμος. Με ήθελαν σε περίπτωση που έφευγε ο Ντάνι Κούβερμανς. Ωστόσο το θέμα έχει "παγώσει". Ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Χέρενφεν, όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο».
Πότε πιστεύεις ότι θα υπάρχει οριστική εξέλιξη στο θέμα σου;
«Ελπίζω το συντομότερο δυνατόν. Θέλησή μου είναι να υπάρχουν εξελίξεις από τη Δευτέρα κιόλας. Ανυπομονώ να βιώσω μία νέα εμπειρία στην καριέρα μου».
Who is who
Όνομα: Γκλεν Σάλμον
Γεννήθηκε: 24-12-1977
Ύψος: 1,83 μ.
Καριέρα: 1999/00 Μπρέντα
2000/01 Μπρέντα
2001/02 Μπρέντα
2002/03 Γκρόνινγκεν
2003/04 Γκρόνινγκεν
2004/05 Γκρόνινγκεν
2005/06 Γκρόνινγκεν
2006/07 Γκρόνινγκεν