Σεβαντόν στο προσκήνιο
Στα υπόψιν του Πορτογάλου τεχνικού βρίσκεται ο άσος της Σεβίλλης, Χαβιέ Σεβαντόν.
Ο Ουρουγουανός που έχει συμβόλαιο με τη Σεβίλλη ειδοποιήθηκε από τον προπονητή των Ανδαλουσιάνων, Μανόλο Χιμένεθ, πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του. Έτσι, αναζητά ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=148&document_id=133262
Καλησπέρα,
Αναφέρω μόνο ένα μικρό απόσπασμα από το site, μιας και αυτό είναι που μου κίνησε το ενδιαφέρον: "
ειδοποιήθηκε από τον προπονητή του πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα".
Ειλικρινά, χρόνια και ζαμάνια ακούω (από ΜΜΕ) το ίδιο πράγμα: ο τάδε να βρει ομάδα, ο δείνα δε μας κάνει, κ.λ.π..Συνήθως, πρόκειται για ομάδες και παίκτες αναγνωρισμένης αξίας (π.χ. Manchester United που "βαρέθηκε" τον Huan Sebastian Veron ή δεν ξέρω ποιοι άλλοι).
Χρόνια και ζαμάνια περιμένω ο Π.Α.Ο.Κ. να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που να πει στον Ronaldino (ή δεν ξέρω σε ποιον άλλον):
"Φχαριστούμε για φέτος, αλλά φτάνει! Σε αφήνουμε (υποχρεώνουμε) να φύγεις! Γειά σου και να μας γράφεις, γιατί σε αγαπήσαμε, μας αγάπησες, αλλά δυστυχώς δε χωράς πλέον στα σχέδιά μας!"
Ε, λοιπόν, φέτος το άκουσα! (Ibrahima Bakayoko).
Τώρα, θα μου πείτε, τί σχέση έχει αυτό με το θέμα του forum; Έχει και παραέχει! Προφανώς, ένας 5ος, 6ος ή 7ος επιθετικός δε χωράει στην ομάδα (κι ας τον λένε Bakayoko). Είναι προς τιμήν μας που πάμε για το κάτι παραπάνω! Ακούσατε εσείς ποτέ κανέναν να παραπονιέται επειδή θα φύγει ο τάδε από την ομάδα του επειδή δε χωράει;
Ελπίζει να πάρουν κάποιον ακόμη καλύτερο!
Ε, εγώ ακόμη αυτόν τον τόσο καλύτερο δεν τον είδα...Να σας θυμήσω το τί λέγαμε στα τέλη του πρωταθλήματος και το τί λέμε τώρα:
ΤΕΛΗ: Του χρόνου πρωτάθλημα!
ΤΩΡΑ: Χτίζουμε για το μέλλον!Εάν, λοιπόν, πιστέψουμε πως χτίζουμε για το μέλλον, για ποιό λόγο παραμένει ο (κατά τα άλλα φοβερός παίκτης, πλην "ετοιμοθάνατος") Κονσεϊσάο; Για ποιό λόγο παραμένει ο Χαλκιάς;
Για μένα το μέλλον χτίζεται αλλιώς: ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 22 ΕΤΩΝ! Δεν είμαι ρατσιστής, ίσα-ίσα που έκανα και στο εξωτερικό (εξού και το όνομα) και μισώ το ρατσισμό! Αλλά, πες τε μου: Ποιό το μέλλον με Κονσεϊσάο, Γκαρσία, Βερόν, Λίνο, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Βιερίνια (που θέλει να εντυπωσιάσει για να φύγει), και Σνάουτσερ; Ξέρετε ποιοί καταλαβαίνουν ελληνικά από αυτούς; ΔΥΟ! Ξερετε ποιοί καταλαβαίνουν Πορτογαλικά από αυτούς; ΕΞΙ!
Να χτίσουμε στο μέλλον, δε λέω όχι, αλλά με δύο τουλάχιστον προϋποθέσεις:
α) ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (ο προπονητής έλεγε του χρόνου πρωτάθλημα)
β) ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΟΣΟ ΝΕΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (να είναι έλληνες, δηλαδή)
Επίσης (και με αυτό ελπίζω πως θα κλείσω), βαρέθηκα πλέον τους δανεικούς! Θυμάται κανείς μας τον Βοσκαρίδη; Έτρεχε από αλάνα σε αλάνα ως δανεικός. Όταν, πλέον, τον ξεχάσαμε τελειώς, απλώς πήρε μεταγραφή αλλού εντελώς δωρεάν! Με όλο το σεβασμό προς το Στέφανο (Βοσκαρίδη), ΛΕΙΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;
Ε, τί πιστεύετε; Πως ο Σορλέν λείπει από τη Γαλλία; Με το χέρι στην καρδιά (κι ας είναι ο αγαπημένος μου παίκτης, Γάλλος γαρ) χωρίς αυτόν δε θα βγαίναμε 2οι; Θα πηγαίναμε χειρότερα στα play-off; Θα πάμε με αυτόν καλύτερα του χρόνου;
Αν έφευγαν μαζί με τον Bakayoko και οι Κονσεϊσάο, Χαλκιάς και κάθε άλλος ΠΟΛΥ μεγάλος σε ηλικία του χρόνου δε θα παίζαμε -πιστεύετε- play-off; Θα ήμασταν περίπου 4οι!
Ε, προς το παρόν, με τις μεταγραφές που κάναμε από τόσο νωρίς (χαζές ήταν οι ομάδες τους και μας τους έδωσαν;) το πολύ να βγούμε 4οι, αν δεν "σκοτώνονται" μεταξύ τους για το ποιός θα πρωτοπαίξει επίθεση...(πήραμε, βλέπεις, και πολλούς επιθετικούς - Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο). Πέρσι η καλύτερη άμυνα, φέτος (του χρόνου) η καλύτερη επίθεση...
Εγώ ένα ξέρω: οι άλλοι δώσαν 5 με 10 μύρια και πήραν 1 με 2 παίκτες που (μάλλον) θα κάνουν τη διαφορά, αλλά πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ! Οι δικοί μας, όσο "φτηνή λύση" κι αν ήταν, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ;