«Ναι στο Κύπελλο, όχι στην προδοσία...»
Εάν ο ΠΑΟΚ περνούσε το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έβρισκε απέναντί του την Πόρτο. Την ομάδα από την οποία απέκτησε τον Αντρέ Βιεϊρίνια και τον Αλβες Λίνο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να δώσουν οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για την ΤΣΣΚΑ, ήταν αρκετό για να φιλοξενηθούν δηλώσεις τους στον πορτογαλικό Τύπο.
Για τον Βιεϊρίνια, ωστόσο, η εφημερίδα «O'Jogo» αφιέρωσε ένα ολόκληρο δισέλιδο και αυτό που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν ήταν φυσικά οι απόψεις του για την ΤΣΣΚΑ και την Πόρτο, αλλά όλα όσα είπε για τον ΠΑΟΚ. «Είναι κρίμα που δεν προκριθήκαμε, γιατί θα ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή. Οχι μόνο επειδή θα έπαιζα αντίπαλος με την Πόρτο, αλλά περισσότερο γιατί πιστεύω ότι η ομάδα μου άξιζε να συνεχίσει» είπε ο Βιεϊρίνια και συνέχισε: «Το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ τελείωσε και για μας πλέον έρχεται το στοίχημα του Κυπέλλου».
Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν αυτά που είπε ο Βιεϊρίνια για το μέλλον του και τις φήμες για ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό... «Εχω ακούσει για αυτό, αλλά το θεωρώ αδύνατο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είναι υπέροχοι, κάτι τέτοιο θα το θεωρούσαν προδοσία και γι' αυτό εάν φύγω θα πάω σε άλλη χώρα» είπε ο Βιεϊρίνια και απαντώντας στην υποθετική ερώτηση πού θα ήθελε να παίξει, απάντησε: «Αν και θα ήθελα να έχω την εμπειρία ενός πρωταθλήματος όπως το ισπανικό, το αγγλικό ή το ιταλικό, δεν πιστεύω και πολλά γι' αυτό το ενδεχόμενο και κυρίως δεν θέλω να ζω με αυταπάτες, αλλά με αυτό που έχω. Η πραγματικότητά μου είναι ο ΠΑΟΚ και είμαι χαρούμενος εδώ».
Το αντικείμενο της συζήτησης, ωστόσο, ήταν οι αγώνες του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ και αυτά που πρέπει να προσέξει η Πόρτο και ο Βιεϊρίνια έδωσε τα... φώτα του, αναλύοντας ουσιαστικά πώς έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο «Λουζνίκι» της Μόσχας: «Η κατοχή της μπάλας είναι το κλειδί σε αυτά τα παιχνίδια. Οταν το κάναμε με επιτυχία στον αγώνα στη Ρωσία, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Πιστεύω πάντως ότι η Πόρτο είναι καλύτερη ομάδα και το μυστικό είναι στη μεσαία γραμμή». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βιεϊρίνια έχρισε ως πιο επικίνδυνο παίκτη της ΤΣΣΚΑ τον Σέρβο Τόσιτς, τον παίκτη δηλαδή που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ήρθε και ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ...
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&pubid=113954798