«Θα προσφέρουμε ουσία» 20-08-2008
Είναι μία σταθερή ποδοσφαιρική αξία και με το καλημέρα στη νέα του ομάδα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τα παιχνίδια ουσίας και ποδοσφαιρικού ρεαλισμού που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Ο Βλάνταν Ιβιτς προσέθεσε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όντας μάλιστα ο κορυφαίος της ομάδας του, σε μία θέση που μόνο ως φυσική του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ως αμυντικός μέσος απέδωσε έξοχο ποδόσφαιρο και έπεισε ότι ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση, έχει τον βαθμό γνώσης που πρέπει για να αντεπεξέλθει. «Εχω ξαναπαίξει σε αυτήν τη θέση στην ΑΕΚ, πάλι με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και δεν προβληματίζομαι άμα μου ζητηθεί να παίξω εκεί. Η φυσική μου θέση δεν είναι, αλλά υπό συνθήκες την καλύπτω», λέει ο Βλάνταν Ιβιτς ξεκινώντας την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στην «Εξέδρα».
- Πόσο μετράει το γεγονός ότι έχεις βγάλει όλη την προετοιμασία;
«Είναι σίγουρο ότι το επίπεδο της φυσικής μου κατάστασης είναι υψηλό, αλλά γνωρίζοντας ότι δεν έχω χάσει ούτε προπόνηση, έχω ανέβει και ψυχολογικά. Αισθάνομαι έτοιμος για την πρεμιέρα και ανυπομονώ να έρθει».
- Εχεις βγάλει μέχρι σήμερα τρία 90λεπτα χωρίς να υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοσή σου...
«Εντάξει, στο τέλος των αγώνων μού βγαίνει κούραση, αλλά είναι φυσιολογικό στο σημείο που βρισκόμαστε να συμβαίνει αυτό».
- Ο ΠΑΟΚ πάντως φαίνεται ότι σου έχει προετοιμάσει ένα ρόλο που σου αρέσει.
«Νομίζω ότι η θέση που με τοποθετεί ο προπονητής μου είναι αυτή στην οποία μπορώ να αποδώσω καλύτερα, αφού παίζω χρόνια εκεί. Είναι ένας ρόλος-κουτί για εμένα και θα προσπαθήσω να το εκμεταλλευτώ και για δικό μου καλό αλλά πάνω απ' όλα της ομάδας».
- Με το που ήρθε ο Μουσλίμοβιτς στον ΠΑΟΚ φάνηκε ότι συνεργάζεστε άψογα. Είναι επειδή προέρχεστε από κοινή ποδοσφαιρική σχολή ή είναι κάτι διαφορετικό;
«Το ότι βρεθήκαμε γρήγορα έχει να κάνει σίγουρα και με τη σχολή ποδοσφαίρου. Από εκεί και πέρα, ο Μούσλι έχει αγωνιστεί για χρόνια σε ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο για επιθετικούς ποδοσφαιριστές, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ καλός. Σε βοηθάει με τις κινήσεις του, είτε για να πασάρεις είτε για να σκοράρεις. Είναι μια εξαιρετική επιλογή και πρέπει να υπολογίσουμε ότι ακόμη δεν είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, αφού ήρθε μετά τα περισσότερα παιδιά».
- Για τον Γκαρσία έχεις άποψη; Τον ζεις στις προπονήσεις;
«Δεν προπονείται μαζί μας, αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής που σίγουρα θα μας βοηθήσει. Γνωρίζω ότι θα χρειαστεί να δουλέψει λίγες μέρες ακόμη, αλλά γνωρίζω επίσης ότι είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε υψηλότατο επίπεδο και μπορεί να μας δώσει ένα στοιχείο που μας λείπει, όπως η επιθετικότητα στο πρέσινγκ που ασκούμε στον αντίπαλο. Θα σκληρύνουμε στη μεσαία γραμμή και αυτό είναι πολύ καλό».
- Βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ πολύ διαφορετικό σε σχέση με πέρσι. Μπορείς να εξηγήσεις το γιατί;
«Ηρθαν πολύ καλοί παίκτες και αυτομάτως ανέβηκε το επίπεδο των προπονήσεων. Οση ένταση έχουμε στους αγώνες τόση έχουμε και στις προπονήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα εξελίσσεται. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ καλό και θα φανεί στο γήπεδο».
- Τελικά τι μετράει περισσότερο; Να γνωρίζουν οι παίκτες σωστό ποδόσφαιρο ή να είναι σωστές οι κατευθύνσεις που θα δώσει ο προπονητής;
«Σε μία ομάδα όπως η δική μας, που έχει κάνει έντεκα προσθήκες, μετράνε και τα δύο. Πρέπει οι παίκτες να γνωρίζουν σωστό ποδόσφαιρο για να διευκολύνουν το έργο του προπονητή, το οποίο αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο. Αυτός κάνει κουμάντο στην ομάδα και αυτός πρέπει να δίνει τις σωστές κατευθύνσεις. Εμείς αναλαμβάνουμε όταν μπαίνουμε να παίξουμε και τότε πρέπει να έχουμε αντιληφθεί αυτά που θέλει να πετύχει ο προπονητής».
- Πώς εξηγείς την άνοδο κάποιων ποδοσφαιριστών που έπαιζαν στον ΠΑΟΚ, αλλά φέτος δείχνουν τα καλά στοιχεία τους;
«Αυτό συμβαίνει όταν ο ανταγωνισμός είναι έντονος και αυτοί οι παίκτες αισθάνονται τη βελτίωση καθημερινά. Ανεβάζουν στροφές, βλέπουν ότι τα καταφέρνουν και η ψυχολογία τους βελτιώνεται πάρα πολύ».
- Φάνηκε παράξενο όταν είπες ότι έρχεσαι στον ΠΑΟΚ λόγω Σάντος, τη στιγμή που στον Αρη ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μπορείς να αναλύσεις το σκεπτικό σου;
«Εντάξει, τον κ. Σάντος τον είχα στην ΑΕΚ για ενάμιση χρόνο και ξέρω καλά πώς λειτουργεί. Ξέρει να δουλεύει σωστά και οδηγεί μία ομάδα σταθερά προς τα πάνω. Από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον συγκεκριμένο προπονητή και από τα όσα μου είπε ο Ζήσης Βρύζας, κατάλαβα ότι ο ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική επιλογή για εμένα. Για εμένα ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα παραπάνω και υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για διάκριση. Αρα δύσκολα θα μπορούσα να πω όχι».
- Τελικά τι ΠΑΟΚ θα δούμε; Του 1-0 όπως αρέσει στον Σάντος ή πιο θεαματικό;
«Εγώ θέλω να παίζουμε για τη νίκη, έστω κι αν αυτή είναι με 1-0. Το ίδιο θέλει και ο προπονητής γιατί πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Τι σημασία έχει να βάλουμε πολλά γκολ αν δεχτούμε περισσότερα; Είμαστε επαγγελματίες, γνωρίζουμε τους στόχους και πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τις δυνατότητές μας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ομάδα και για να έχει αποτελέσματα η προσπάθειας της διοίκησης. Ολα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα».
- Αν ήσουν τεχνικός διευθυντής σε μία ομάδα, ποιον από τους συμπαίκτες σου θα ήθελες;
«Τι να σου πω... Δύσκολη ερώτηση. Πρώτα απ' όλα πρέπει να διευκρινίσω ότι θεωρώ πως σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Τώρα αν έπρεπε να αποκτήσω κάποιον από αυτούς, θα κατέληγα στον Πάμπλο Κοντρέρας για πολλούς λόγους. Είναι άριστος επαγγελματίας, δεν έχει χάσει ούτε μισή προπόνηση και στη θέση που αγωνίζεται, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται, σου δίνει μία αίσθηση υπεροχής».
http://www.exedrasports.gr/default.asp?pid=34&artID=7751&catid=24Αλλη μια μετρημενη συνεντευξη απο την "Εξεδρα". Ο Ιβιτς, ο,τι και να λεμε, δικαιωνει μεχρι στιγμης την επιλογη του απο τη διοικηση. Αυτο που εχω παρατηρησει σε ολες τις δηλωσεις παικτων μας και με κανει ιδιαιτερα αισιοδοξο για τη νεα χρονια ειναι η ανυπομονησια τους να αρχισει το πρωταθλημα. Σημαινει οτι εχουν μεγαλη
αυτοπεποιθηση και υποψιαζομαι οτι φετος θα παιζουμε
πραγματικα, οχι στα λογια μονο, σε καθε αγωνα για τη νικη. Αν θυμηθουμε κιολας τον τροπο που αγωνιστηκαν στη Ρωμη, η περυσινη εμετικη ηττοπαθεια μοιαζει να μας εχει αποχαιρετησει για τα καλα!
ΥΓ. Και σε αυτη τη συνεντευξη απουσιαζε ο πανταχου παρων στη Θεσσαλονικη γλοιωδης λαικισμος. Ο Λαμπρακης μεταφερει την κουλτουρα του και στα σπορ!