Δεν ειναι ισως η ωρα να κριθει ο Σερβος, αφου ακομα δεν ολοκληρωθηκε η χρονια. Μεχρι εδω εγω εχω δει τα εξης:
1. Πιστωνεται βασικα στο Σερβο η καλη εικονα τυ ΠΑΟΚ στο μεγαλυτερο μερος της φετινης χρονιας με το ωραιο και επιθετικο ποδοσφαιρο. Επισης παρα καποιες αντιθετες φωνες θεωρω οτι γενικα εχουμε καλη φυσικη κατασταση και αυτο θεωρω οτι παει και στο Σερβο που ειναι πανω απο τους γυμναστες. Θεωρω λοιπον το γενικα καλο ποδοσφαιρο πρωτο ατου του Βλανταν.
2. Πιστωνεται στο Σερβο το σουταρισμα του λεκε που ακουει στο ονομα Τζαβελας. Απο την αλλη ομως μειναμε με την απορια: ηταν αυτος ο μοναδικος κλικαδορος? Επισης διαλεξε το δικο του τημ με γυμναστες κλπ. Μαλλον εδω πρεπει να ενταχθει και το μπουλαρισμα στον αλητη τον Πουρλιοτοπουλο.
3. Δειχνει να ξερει τη φιλοσοφια της ομαδας επειδη προερχεται απο αυτην και επειδη ηταν ενας παιχτης ιδιαιτερα μαχητικος.
4. Επι εποχης Σαββιδη ειναι ο καλυτερος κατα τη γνωμη μου απο ολους τους προκατοχους του: Αγγελο, Δωνη, Στεφενς, Τουντορ, ΓΧ
5. Παρα τα οσα θα του χρεωσω παρακατω, απο μενα δεν θα ακουστει ποτε ουτε το πορτοφολας, ουτε πιανολα, παιρνει χαρτακι κλπ. Γενικα τον θεωρω καθαρο και τιμιο.
6. Διαχειριση ροστερ: Δεν ειχαμε τραυματισμους, χρησιμοποιησε και παγκατους που σε γενικες γραμμες τα καταφεραν καλα.
Παμε στα μειονεκτηματα του τωρα.
1)Διαχειριση ροστερ: Κανει ροτεησον μερικες φορες χωρις λογικη. Αλλος ενω πρεπει να βγει και να συντηρηθει, παιζει ακαταπαυστα, πχ Ματος. Αλλος ενω ειναι ντεφορμε και φαινεται να τα εχει παιξει επισης παιζει αβερτα, πχ Κλαους. Αλλος ενω ειναι mvp και εχει ξελασπωσει την ομαδα , στο επομενο παιχνιδι αντι να ειναι εντεκαδατος μενει παγκο (Μπισε πολλες φορες, Περειρα, Κουλουρης, προχειρα παραδειγματα)
2)Εμμονες σε παιχτες. Ειναι η συνεχεια του παραπανω. Εχει παιδια (πχ Σαχοφ, Ουαρντα) και αποπαιδια (πχ Μπισε). Ολοι οι προπονητες εχουν αγαπημενους παιχτες αλλα εδω μιλαμε για εξοφθαλμες διακρισεις και αδικιες. Δεν μπορει να εχεις σχεδον 3 μηνες ανεκμεταλλευτο τον Μπισε επειδη ειναι ντεμεκ ανετοιμος χωρις φυσικη κατασταση αλλα ο Ουαρντα να παιρνει φανελα βασικου με το καλημερα. Οταν μαλιστα εσυ ο ιδιος λες οτι ειναι μαζι με Ενρικε "εξω απο τα νερα τους " καθως ακομα δεν εχουν προσαρμοστει. Δεν μπορει να λες οτι "εγω κρατησα τον Περειρα " αλλα ενω διακρινεται να τον βαζεις να τρωει παγκο. Κι εγω εχω Πορσε αλλα την εχω σκεπασμενη στο κοτετσι, ε και?
3)Λεει μερικες φορες παπαριες στις συνεντευξεις τυπου οπως οι παραπανω αλλα προσωπικα αυτο δεν με πειραζει τοσο αφου εχω συνηθισει να ακουω ακομα μεγαλυτερες μαλακιες απο προπονητες σε συνεντευξεις. Οποτε νο μπιγκ ντηλ. Αλλος μαλιστα μπορει να το θεωρει διπλωματια και στρατηγικη. Για αλλους ομως αυτο δειχνει ελλειψη σοβαροτητας.
4) Κανει ηλιθιους αυτοσχεδιασμους σε μερικα παιχνιδια. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΟΥ. Ειτε αλλαζει το συστημα, πχ με Σαλκε, ειτε χρησιμοποιει ή δεν χρησιμοποιει καποιος παιχτες οπως προσφατα με βαζελο. Δε ξερω πραγματικα τι μπορει να εχει στο μυαλο του, αν θελει να μπερδεψει τον αντιπαλο ή να ανακατεψει την τραπουλα κλπ αλλα τα εχει σκατωσει σε κρισιμα παιχνιδια (Αγιαξ, Σαλκε, Βαζελο). Και μαλιστα αργει πολυ να διορθωσει τις μαλακιες του αλλα αυτο ειναι παρακατω. Δεν ξερω αν το κανει απο προσωπικο ψωνισμα για να γινει ηρωας, αν ειναι ανικανοτητα ή απλα αν ειναι μερος της απειριας του. Νομιζω οτι μελλοντικα θα κριθει ολη η τυχη του στον ΠΑΟΚ πανω σ΄αυτο. Δε νομιζω οτι τυχαια ή αδικα στρουτζωσαν μαζι του, ακομα και εδω μεσα, καμποσοι συνοπαδοι. Καποιοι εκ των οποιων ηταν μεχρι προτινος φανατικοι υποστηρικτες του.
5)Αργει να κανει τις αλλαγες. Εiναι σχεδον στανταρ η πρωτη αλλαγη στο 70, δευτερη στο 80φευγα, εκτος αν εχει προηγηθει καμμια αναγκαστικη αλλαγη. Αργα αντανακλαστικα γενικα μεσα στο παιχνιδι, ειδικα σε στραβωμενα παιχνιδια, φαινεται να θολωνει και να μην βλεπει καθαρα. Ισως χρειαζεται καποιον εξτρα συνεργατη που να βλεπει καλυτερα και δεν κανω πλακα. Μερικοι ανθρωποι σε διαφορους τομεις χρειαζονται καποιον κινητηριο μοχλο, καποιο ξυπνητηρι.
6) Θεωρω οτι ειναι συνυπευθυνος με Μιχελ στην μη αποκτηση φορ το καλοκαιρι και στην εμμονη του να χρησιμοποιει Κλαους. Στεκομαι ειδικα στον Κλαους γιατι η θεση αυτη ηταν και ειναι νευραλγικη. Αν ειχε κανει αλλη επιλογη νομιζω οτι φετος θα ειμασταν πολυ καλυτερα.
7)Δειχνει να μην μαθαινει απο τα λαθη του. Αλλωστε ποτε δεν αναγνωρισε καποιο λαθος του δημοσια. Αυτο ειναι δειγμα κακου εγωισμου. Ελπιζω να κανω λαθος και να μην ειναι ετσι.
Στο οβερολ, η γνωμη μου ακομα παραμενει θετικη για το Βλανταν γιατι νομιζω οτι ακομα υπερτερουν τα θετικα εναντι των αρνητικων του. Η χρονια βεβαια ακομα δεν τελειωσε. Μακαρι να ξεπερασει τα κολληματα του και να βελτιωθει. Δεν το κρυβω οτι τον αγαπαω και πραγματικα θα ηθελα να ειναι ο προπονητης που ονειρευομαι για τον ΠΑΟΚ. Τον στηριζω λοιπον μεχρι τελους της χρονιας και οχι μονο. Δινω ακομα ψηφο εμπιστοσυνης παρα τα προσφατα μπινελικα που ΚΑΙ εγω εχωσα. Μακαρι να αποκτησει "καλο" εγωισμο και να μειωσει τα λαθη του. Η κριτικη που κανω ειτε εγω ειτε αλλοι οπαδοι ειναι εντελως καλοπροαιρετη και δεν εχει καμμια σχεση με την κριτικη που του ασκουν καποιοι αρδ. Ακομα κι αν συμπιπτει η κριτικη καποιων οπαδων με αυτη καποιων αρδ, ξεκινα απο τελειως διαφορετικα κινητρα.