Κάποιοι φίλοι ΠΑΟΚτσήδες βλέπουν το κερασάκι της τούρτας που στην προκειμένη περίπτωση είναι το αγωνιστικό, ενώ ακόμα δεν έχουμε όλα τα υλικά για να φτιάξουμε την τούρτα. Αφού γίνουν όλα όσα πολύ σωστά αναφέρει ο @arwstos, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στο χώρο στον οποίο προετοιμάζονται τα τμήματα ποδοσφαίρου του συλλόγου.
Την περασμένη χρονιά φτάσαμε στο σημείο η πρώτη ομάδα να προπονείται στο γήπεδο της Τούμπας, επειδή ο κος Λάλας έκρινε (για τους δικούς του λόγους, σωστούς ή όχι, δεν χρειάζεται να τους αναλύσω) ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τις εγκαταστάσεις του. Άμεση προταιρεότητα πρέπει να δοθεί στην ανεύρεση χώρου στην οποία ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει τις δικές του ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Κάτι ακούστηκε ότι βρέθηκε χώρος στην περιοχή του Λαγκαδά από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης που είχα-έχω σε αυτήν από τα πεπραγμένα της, δεν μου δίνει τη σιγουριά ότι κάτι έγινε πραγματικά.
Ίσως θα πρέπει η διοίκηση να ψάξει τη δυνατότητα ανάληψης της χρηματοδότησης του έργου από κάποιους χορηγούς, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τη φίρμα τους στο προπονητικό έργο (π.χ Προπονητικό Κέντρο LANNET) με σκοπό να διαφημίζονται για κάποια χρόνια, μέχρι να έρθει η στιγμή που αυτό θα περάσει στα χέρια της ΠΑΕ.
Ένα τέτοιο προπονητικό κέντρο θα στοιχίσει περίπου 4-6 εκ ευρώ. Αν υπολογίσουμε ότι μια εταιρεία δίνει περίπου 300.000-400.000 το χρόνο για να διαφημιστεί στην φανέλα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τότε θεωρώ ότι η απόσβεση μπορεί να ολοκληρωθεί σε 15 με 20 χρόνια. Φυσικά στα καθήκοντα του χορηγού θα είναι η συντήρηση του χώρου για αυτά τα χρόνια.
Υ.Γ. Αν υπάρχει θέμα για Προπονητικό Κέντρο, καλό θα είναι οι mods να μεταφέρουν την απάντηση μου εκεί.