apo sportime.gr
Τα «μάτια» του ΠΑΟΚ στον Καναδά
6/7/2007 14:23
Είναι τα μάτια πολλών ελληνικών ομάδων στον Καναδά. Η δουλειά του είναι να βρίσκει ταλέντα και να τους κάνει ποδοσφαιριστές έτοιμους να κυνηγήσουν το όνειρο του επαγγελματικού αθλητισμού και δη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Ντίνο Αναστόπουλο. Τον Έλληνα ομογενή που ζει μόνιμα στο Βανκούβερ του Καναδά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δηλώνει σκάουτερ ή ελληνιστί ανιχνευτής ταλέντων.
Κατά καιρούς έχει βρει νεαρούς τυχοδιώκτες ποδοσφαιριστές και τους έχει στείλει στην Ελλάδα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Πρόσφατο παράδειγμα ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντάνιελ Φερνάντες. Ενόψει του τουρνουά Εθνικών ομάδων κάτω των 20 ετών που διεξάγεται εδώ και λίγες μέρες στον Καναδά, ο ΠΑΟΚ του έδωσε δουλειά.
"Ο ΠΑΟΚ με κάλεσε δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του τουρνουά, εδώ στον Καναδά, να αναλάβω χρέη σκάουτερ", τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα του Καναδά και συνέχισε λέγοντας:
"Εδώ υπάρχουν σκάουτερς της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Μίλαν, της Μόναχο 1860 καθώς και άλλων πολλών Ευρωπαϊκών ομάδων. Είναι δύσκολο να χτυπήσεις κάποιον παίκτη που παρακολουθεί η Μίλαν ή η Λίβερπουλ. Δεν πρόκειται να μπούμε σε ανταγωνισμό με τους γίγαντες. Για τον λόγο αυτό η προσοχή μου θα πρέπει να στραφεί σε παίκτες που δεν έχουν εξετάσει".
Ο Αναστόπουλος αναφέρει ακόμη ότι έχει πλησιάσει ήδη δύο παίκτες για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ωστόσο δεν αναφέρει από ποιες Εθνικές ομάδες προέρχονται οι παίκτες αυτοί για ευνόητους λόγους.
Η συνεργασία του Ντίνου Αναστόπουλου με ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ταλέντο του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Ντάνιελ Φερνάντες ενώ έχει συνεργαστεί και με την ΑΕΚ καθώς και με άλλες ελληνικές ομάδες στέλνοντας τους πάνω από 15 παίκτες.
Ο Ντίνος Αναστόπουλος που είναι προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας του Βανκούβερ υποστηρίζει ακόμη, πως κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή που βρίσκει, τον προπονεί στην ομάδα του για 3 με 4 μήνες και στη συνέχεια τον στέλνει στην Ευρώπη.
"Ότι υπόσχομαι στους συλλόγους τους το παραδίδω. Έχω κρατήσει επαφή με πολλούς παίκτες που έχω στείλει στην Ελλάδα δεν τους παρατάω στην μοίρα τους. Με τον Φερνάντες μιλάμε πολύ τακτικά στο τηλέφωνο μου λέει τα νέα του και του δίνω συμβουλές".