Χειρουργήθηκε ο Κοντρέρας
Πέρα από το αμέριστο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και το ήθος του, ο Πάμπλο Κοντρέρας φημίζεται για την τυπικότητά του και τον επαγγελματισμό που δείχνει σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του. Μόλις χθες ο Χιλιανός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από την Πορτογαλία, όπου υποβλήθηκε την Τετάρτη σε επιτυχημένη μικροεπέμβαση καθαρισμού της λαγονοκνημιαίας ταινίας προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος επιστροφής του στον κανονικό ρυθμό. Το πρώτο του μέλημα, παρά το εξαντλητικό του ταξίδι με τρεις διαφορετικές πτήσεις, ήταν να βρεθεί στην Τούμπα για να ενημερώσει τον προπονητή του, Φερνάντο Σάντος, για την κατάστασή του, ο οποίος μάλιστα ούτε που τον περίμενε. Τον συνόδευε η σύζυγος του, Λορέτο, που λόγω της κατάστασής του, εκτελεί και χρέη «σοφέρ» όπως δήλωσε χαριτολογώντας, και τα δύο του παιδιά, Βισέντε και Ματίας.
Η πρώτη επέμβαση στην καριέρα του
Το «Μ» συναντήθηκε με τον Πάμπλο Κοντρέρας έξω από το γήπεδο, με τον Χιλιανό αμυντικό να εκφράζει τόσο την στεναχώρια του, όσο και την αισιοδοξία του για την κατάσταση της υγείας του. «Είναι η πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα μου, που υποβάλλομαι σε επέμβαση. Ποτέ δεν είχα ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό. Στεναχωριέμαι τόσο που χάνω τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, όσο και για τα ματς της Εθνικής, για τα οποία είχα κληθεί. Είναι όνειρο ζωής για μένα να συμμετάσχω σε Μουντιάλ με τη Χιλή και δεν θέλω να το χάσω με τίποτα. Στο τελευταίο Μουντιάλ που πήγε η Εθνική το 98′, ήμουν πολύ νεαρός και δεν συμμετείχα. Είναι η τελευταία μου ευκαιρία. Πάντως είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα επανέλθω ακόμη πιο γρήγορα από ότι μου λένε οι γιατροί (σ.σ. οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούν για επιστροφή σε 3-4 εβδομάδες) γιατί νιώθω καλά». Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η Ομοσπονδία της Χιλής έχει ξανακαλέσει τον Κοντρέρας στην Εθνική ενώ ήταν τραυματίας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, ενώ με δεδομένη την εμπειρία του και την αξία του στο κέντρο της άμυνας τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της «Ρόχα», η συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 2010 θεωρείται σχεδόν σίγουρη.
http://www.metrosport.gr/archives/27963