Author Topic: Ταινίες που αξίζει να δείτε  (Read 105915 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PAOK_VOLOS

• Guest
Απ: Ταινίες που αξίζει να δείτε
« Reply #780 on: May 02, 2009, 11:01:25 »
Υπάρχει καμιά Γαλλόφωνη ταινία που να βλέπετε?Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει...

DimNaoussa

• Guest
« Reply #781 on: May 02, 2009, 11:26:16 »
γαμησετα ουτε μια ..και κατι τσοντες που εχουνε και βαζει η ΝΕΤ που και που, ειναι μαπα..χαχαχαχ

Offline galatis4

• Αποστολή
  • **
« Reply #782 on: May 02, 2009, 11:56:12 »

La Haine, πήρε τις κάννες το 1995 νομίζω,αφορά τη ζωή στα "προασθεια" του παρισιού, καλή είναι τσέκαρε την
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Offline giannis4a

• Αποστολή
  • **
« Reply #783 on: May 02, 2009, 11:57:27 »

La Haine (το μισος)

πολυ καλη ταινια PAOK_VOLOS ;)

Offline Suicidal

• Βασικός
« Reply #784 on: May 02, 2009, 12:59:50 »
Κι εγώ με την σειρά μου, θα αφήσω το avatar μου να μιλήσει από μόνο του....
;D
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #785 on: May 02, 2009, 13:33:58 »
Ε ναι ρε ΜΠιλλυ..το χα δει και ψιλοπιτσιρικας και ειχα χαζεψει..

Offline nikos 1988

• Αλλαγή
« Reply #786 on: May 02, 2009, 14:53:59 »
αυτες που σε προτεινω εγω ειναι η ταινιαρα la vie en rose με την απιστευτη ερμηνεια της marion cotillard που χε παρει και το οσκαρ,προφανως το amelie,το la clef και το αγαπε με αν τολμας.ψιλογκομενιστικες ταινιες αλλα πολυ καλες!και φυσικα απο τα asterix και obelix αυτο με τους ολυμπιακους αγωνες που πραγματι εχει γελιο.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.Ο ΠΑΟΚ!!!!

Offline lik4

• Αλλαγή
« Reply #787 on: May 02, 2009, 16:55:23 »
áíôå ñå ãáôáêéá ðïõ èá ìéëçóåôå êáé ãéá ãáëëéêåò ôáéíéåò

áõôç ìåôñáåé ïóï ïëåò ïé ôáéíéåò ðïõ å÷åôå äåé ìáæé

Leon The Professional (1994)

Ï Ëåüí åßíáé Ýíáò åðáããåëìáôßáò äïëïöüíïò ðïõ êñáôÜåé êÜèå óõíáßóèçìá ìáêñéÜ áðü ôç æùÞ ôïõ. Ç Ìáôßëíôá åßíáé ìéá 12÷ñïíç ãåéôüíéóóÜ ôïõ, ìå ðáôÝñá Ýìðïñï íáñêùôéêþí. ¼ôáí ï äéåöèáñìÝíïò áóôõíïìéêüò ðïõ ðïõëÜåé íáñêùôéêÜ, ÓôÜíóöéëíô, óêïôþíåé üëç ôçí ïéêïãÝíåéÜ ôçò, ç íåáñÞ êïðÝëá äåí Ý÷åé ðïõ áëëïý íá ðÜåé ðáñÜ óôïí Ëåüí.
Ôïõ æçôÜåé íá ôç âïçèÞóåé íá åêäéêçèåß ãéá ôï èÜíáôï ôïõ áãáðçìÝíïõ ôçò áäåëöïý. Ôþñá ï Ëåüí áñ÷ßæåé íá áíáêáëýðôåé ôçí áãÜðç êáèþò ï ÓôÜíóöéëíô ðñïóðáèåß íá âãÜëåé áðü ôç ìÝóç ôç ìüíç ìÜñôõñá ôçò äïëïöïíßáò – Ýíá êïñßôóé ðïõ êõñéïëåêôéêÜ äåí Ý÷åé ôßðïôá íá ÷Üóåé…

ÓêçíïèÝôçò Luc Besson
ÓåíáñéïãñÜöïò Luc Besson
Çèïðïéïß Danny Aiello | Michael Badalucco | Gary Oldman | Natalie Portman | Jean Reno | Frank Senger | Peter Appel | Betty Miller
×þñá France
Copyright 1994
ÄéÜñêåéá 110
Êáôçãïñßá ÁíåîÜñôçôïò ÊéíçìáôïãñÜöïò, ÁóôõíïìéêÝò, Åõñùðáúêüò ÊéíçìáôïãñÜöïò, Èñßëåñ Áãùíßáò, ÐåñéðÝôåéåò

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #788 on: May 02, 2009, 17:00:16 »
Πέρα από το προφανές, που ειπώθηκε εις τριπλούν, υπάρχει και το "Ντόπερμαν", με Βενσάν Κασέλ και τη Μόνικα σε τρυφερή ηλικία (καταπληκτική η σκηνή με την κοντόκανη καραμπίνα).
Επίσης το "Λεόν" λέει και από παλαιότερο κινηματογράφο, υπάρχει μία σειρά από ταινίες που ανήκουν στη Νουβέλ Βαγκ (=νέα γενιά). Τρυφό, Γκοντάρ και σία, απλά εγγύηση για κινηματογραφική απόλαυση. Ενδεικτικοί τίτλοι: "Τα 400 σκαλοπάτια", "Φάρεναϊτ 451", "Η ιστορία της Ο.", "Χωρίς ανάσα", σε μία λίστα που δεν τελειώνει εύκολα.

Ρε παιδιά, μην λέμε εύκολα τέτοιους αφορισμούς. Ήμαρτον δηλαδή.

edit: Με πρόλαβε ο Λικ για το "Leon". Τί να λέμε τώρα...

mpougatsas

• Guest
« Reply #789 on: May 02, 2009, 17:36:32 »
Απο γαλλικές και τα Πορφυρά Ποτάμια άξίζουν σαν ταινία (θριλεράκι) με Β.Κασέλ και Ζαν Ρενό (πιο πολύ το πρώτο πάντως και λιγότερο το σίκουελ που βγήκε μετά).

+1 για το Λεόν και το La Vie En Rose, πολύ καλές..
και για το Μίσος εντάξει..
αν υπάρχει κάποιος που δεν το χει δει ακόμη να το κάνει οπωσδήποτε

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #790 on: May 02, 2009, 17:40:29 »
Υπαρχει και μια αρκετα καλη Γαλλικη κωμωδια...Δειπνο ηλιθιων ο Ελληνικος τιτλος.. στα Γαλλικα δεν ξερω πως το λενε....πολυ γελιο παντως...

Offline corrupt

• Αλλαγή
« Reply #791 on: May 02, 2009, 18:44:02 »
Το γαλλικό σινεμά των δεκαετιών του 50' και του 60' δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με τη σύγχρονη εποχή... Όπως και η έτερη μεγάλη ευρωπαική δύναμη, η Ιταλία, βιώνει μια περίοδο κρίσης πρωτόγνωρη από την οποία δύσκολα εξέρχεται, καθώς η τελευταία γεννιά αξιόλογων Γάλλων κινηματογραφιστών όπως ο Σερό, ο Λεκόντ, ο Μπεσσόν κλπ. έχει πατήσει αισίως τα 60... (με μοναδική εξαίρεση τον Οζόν, οποίος όμως έχει χρόνια να κάνει καλή ταινία)

Ότι κάνει εδώ και 20 χρόνια ο Μπερλουσκόνι στον πάλαι ποτέ κορυφαίο ιταλικό κινηματογράφο, το κάνει ο Σαρκοζί στο γαλλικό τώρα. Ακόμα και οι ανεξάρτητες γαλλικές ταινίες όπως λχ. αυτές που προβάλλονται στα φεστιβάλ δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα χαριτωμένων μελοδραμάτων σαλονιών...

Τώρα από παλιό γαλλικό σινεμά, όπως λεει και ο εγωιστής τι να πρωτοδιαλέξεις... Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Λουί Μαλ, Φρανσουά Τριφό, Αλέν Ρενέ, Κλοντ Σαμπρόλ, Ζαν Ρενουάρ, Ανρί-Ζορζ Κλουζώ, Ζαν-Πιερ Μελβίλ, Ερίκ Ρομέρ... Πέρα από το Νέο Κύμα, έχω ιδιαίτερη αδυναμία και στα αστυνομικά (Μαλ, Μελβίλ, Σαμπρόλ), που πήγαν τα κλασσικά αμερικανικά φιλμ νουάρ του 40' και του 50' ένα επίπεδο πιο πέρα...

Όσον αφορά τις λιγοστές αξιόλογες γαλλικές ταινίες των τελευταίων ετών, ρίξτε ένα βλέφαρο...:

"Το κορίτσι που γυρνούσε τις σελίδες", δράμα/θρίλερ, του Dennis Dercourt, 2006  http://www.imdb.com/title/tt0487503/

"Bρώμικος Κόσμος", αστυνομικό, του Olivier Marchal, 2004
http://www.imdb.com/title/tt0390808/

"Stella", δράμα, της Sylvie Verheyde, 2008
http://www.imdb.com/title/tt1174047/

"Αγάπα με αν τολμάς", αισθηματική κωμωδία, του Yann Samuel, 2003
http://www.imdb.com/title/tt0364517/

"5x2", δράμα, του Francois Ozon, 2004
http://www.imdb.com/name/nm0654830/

"O δήμιος του Σαιν-Πιερ", δράμα/εποχής, του Patrice Leconte, 2000
http://www.imdb.com/title/tt0191636/

"Amelie", κωμωδία, του Jean-Pierre Jeunet, 2001
http://www.imdb.com/title/tt0211915/

"Γοητευτικοί Ταξιδιώτες", κωμωδία, του Jean-Paul Rappeneau, 2003
http://www.imdb.com/title/tt0310778/

"Η Κόλαση", δράμα, του Dannis Tanovic (σε ανολοκλήρωτο σενάριο του Κισλόφσκι), 2005  http://www.imdb.com/title/tt0430224/

Offline nikos 1988

• Αλλαγή
« Reply #792 on: May 03, 2009, 15:15:25 »
α ρε corrupt σκετη κινηματογραφικη εγκυκλοπαιδεια εισαι αδερφε! ;D
1=πολυ καλη ταινια το wolverine.με φοβερη ερμηνεια του αγαπημενου μου χιου τζακμαν!ωραια πλοκη,ωραια εφε,ωραιες μαχες μεταξυ των μεταλαγμενων και ανατρεπτικο τελος.
2=ερωτηση σημαντικη!!!επειδη εχω δει 3 φορες το <<shining>> του κιουμπρικ μονο και μονο για να καταλαβω το τελος,αν γινεται ας δωσει καποιος καμια βοηθεια.Α=τι ακριβως σημαινει η φωτογραφια ετους 1922 αν δεν κανω λαθος που δειχνει ο κιουμπρικ στο τελος του εργου που απεικονιζει το τζακ νικολσον?Β=ειναι στοιχειωμενο το ξενοδοχειο η ολα αυτα ηταν στη φαντασια του νικολσον οταν αρχιζει και τρελενεται?Γ=ειναι ο τζακ νικολσον ο τυπος που ειχε κανει το πρωτο φονο στο ξενοδοχειο σκοτωνοντας τη γυναικα και τα 2 κοριτσακια?Δ=στο στοιχειωμενο δωματιο που εμφανιζεται η μουναρα γκομενα που μετατρεπεται σε κωλογρια ειναι η γυναικα που δολοφονηθηκε?
οποιος μπορει ας μου απαντησει γιατι πραγματι αυτη η ταινια ειναι οροσημο για την ιστορια του κινηματογραφου.

Offline nikos 1988

• Αλλαγή
« Reply #793 on: May 05, 2009, 18:11:49 »
corrupt η καποιος αλλος καποια απαντηση??

Offline KATISI4

• Αλλαγή
« Reply #794 on: May 08, 2009, 12:16:01 »
ειδα το green street hooligans Νο 2.......Εκτος απο κατι καλες κεφαλιες η ταινια δεν αξιζει μια (αποψη μου παντα)....
Καμια σχεση με το Νο 1 εντελως καμια σχεση,δεν εχει σουτια ουτε στους δρομους ουτε σε γηπεδο....Η ιστορια εξελισεται σε μια φυλακη με 3-4 αντιπαλους αλλων ομαδων...Τιποτα το ιδαιτερο,πολυ μπλα μπλα και ειναι σαν να βλεπεις μια συνηθισμενη ταινια που γυριστηκε στις φυλακες....

Μια ερωτηση....εκτος απο football factory και green street hooligans οποιος ξερει αλλες ταινιες με σουτια και ποδοσφαιρο ας γραψει εδω....
Ξερω στις προηγουμενες σελιδες ολο και κατι εχει γραφτει αλλα που να ψαχνω μια μια 40 σελιδες....

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #795 on: May 08, 2009, 12:28:21 »
I.D, The Firm, Rise of the Footsoldier μου ρχονται στο μυαλο

apaoki13

• Guest
« Reply #796 on: May 08, 2009, 12:32:09 »
Δες τα real football factories και international football factories.

Offline maria-mtb

• Βασικός
« Reply #797 on: May 08, 2009, 12:57:29 »
dave η τουρκικη ταινια Guz Sancisi που πραγματευεται τα σεπτεμβριανα, κυκλοφορησε απο την οντεον. εγω την ειδα στην κομοτηνη κ απο οτι εμαθα, παιζεται μονο σε αθηνα, ιωαννινα, κομοτηνη και ξανθη.

αρκετα καλη για τουρκικη παραγωγη, πολυ καλη μουσικη κ ολα τα λεφτα το φωτογραφικο υλικο απο τα ρημαγμενα σπιτια κ μαγαζια των ελληνων στους δρομους στο περα στους τιτλους τελους.

να τη δειτε, αξιζει.
« Last Edit: May 08, 2009, 13:05:22 by maria-mtb »

Offline corrupt

• Αλλαγή
« Reply #798 on: May 08, 2009, 14:12:41 »
Και το "ultra" πρέπει να αξίζει τρελά Κατισι, αλλά που να το βρεις με υπότιτλους... Ιταλία στα 80's, εκδρομες με τρένα κλπ. Αν και πρωταγωνιστούν οι πουθενάδες οι gialozozzi...   :P ;D

@ Μαρία είναι σίγουρο αυτό με την τούρκικη; Και ήθελα να τη δω ρε γαμώτο, κουφάλες διανομείς, όποτε σας συμφέρει τη θυμάστε τη επαρχία για να διανείμετε καμμιά αξιόλογη ταινία...  >:( Τη Θεσσαλονίκη πάλι ούτε καν, αν ζεις εδώ και θες να δεις καμμιά ταινία που ξεφεύγει από τις χολυγουντιανές μαλακίες πρέπει να πηγαίνεις σινεμά κάθε μέρα, καθώς το πολύ καμμιά βδομάδα κρατιούνται στις οίθουσες...  :(

Παρεπιπτόντως, το Stella που έγραψα στην προηγούμενη σελίδα με τα γαλλικά παίζεται στο Ολύμπιον στη Θεσαλονίκη και νομίζω αξίζει να το δείτε. Πρόκειται για την κοριτσίστικη κατά μία έννοια εκδοχή των 400 χτυπημάτων, και αν θυμάμαι καλά είναι αυτοβιογραφική της σκηνοθέτιδος.

http://www.cine.gr/movies.asp?display=711914&restrict=Cine.the

Offline piranhasgate4

• Αποστολή
  • **
« Reply #799 on: May 08, 2009, 18:31:10 »
το ultra',ειναι πολυ ωραιο,ωραια συνθηματα(υπαρχει στο τελος το οοο παοκαρα,το αυθεντικο των αργεντινων),OPPOSTA FAZIONE εναντιον DRUGHI,γενικως δειχνει τη ζωη αυτου του group.το προβλημα ειναι οτι μπερδευουν αγαπες μεσα και το οτι δεν εχει εστω αγγλικους υποτιτλους.
Αν και για μενα το I.D. ειναι το κορυφαιο.