Παιδιά εγώ είδα χτες το "Gran Torino" του Clint Eastwood, το οποιο ήταν κορυφαίο. Νομίζω ότι αξίζει να το δει κανεις
Μέτριο για μένα, σαν σενάριο μπορεί να ήταν καλοστημένο αλλά έμπαζε... Αναγνωρίζω ότι το έργο του Ίστγουντ πίσω από τις κάμερες τα τελευταία 20 χρόνια είναι μια διαρκής προσπάθεια εξιλέωσης για το βρώμικο και φασιστικό παρελθόν του ως ηθοποιός (Dirty Harry κοκ) της δεκαετίας του 70, όπου ασχολούταν και ενεργά με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κλπ. Απλά η ταινία αυτή νομίζω είναι κατώτερη άλλων πρόσφατων ταινιών του όπως το "Million Dollar Baby" και το "Σκοτεινό ποτάμι"...
Αυτή η ταινία κατά τη γνώμη μου αξίζει να την δει κανείς μόνο και μόνο για το ότι (κατά πάσα πιθανότητα) είναι η τελευταία του εμφάνιση ως ηθοποιός, εξάλλου πάτησε τα 79... Προσωπικά δεν είμαι κάνας μεγάλος θαυμαστής, απλά έχω κάνει οριστικό delete στον κάφρο ρατσιστή μπάτσο των 70's και κρατώ μόνο τη θρυλική φιγούρα των spaghetti western's της δεκαετίας του 60' (οπότε και καθιερώθηκε σαν ηθοποιός) και φυσικά τον ευαίσθητο σκηνοθέτη-δημιουργό της εποχής μας.
υ.γ. είδε κανείς την προτελευταία ταινία του, την "Ανταλλαγή"; Δεν την πρόλαβα στις αίθουσες, οπότε περιμένω να βγει το dvd...