Μπορεί να φανεί περίεργο αυτό που θα γράψω, αλλά προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν ποδοσφαιριστή από αυτούς που έφυγαν από το 2000 και μετά. Ειδικά με αυτούς που χάρισαν και μέρος των χρημάτων τους. Αντίθετα με κάποια μουνιά τύπου Σκαρμούτσου που ζήτησαν και τα μη δεδουλευμένα, έχω πρόβλημα.
Είναι επαγγελματίες οι ποδοσφαιριστές. Αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε πάντα. Όταν τους αποθεώνουμε και φωνάζουμε (κακώς) το όνομα τους, αλλά και όταν φεύγουν από την ομάδα για περισσότερα χρήματα που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τους τα δώσει και τους θεωρούμε προδότες.
Καλώς ή κακώς, ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο πέθανε μέσα στο χόρτο. Υπάρχει μόνο στις κερκίδες.
Για μελλοντική συνεργασία τους από άλλο πόστο, θα είμαι ικανοποιημένος μόνο αν έχουν τα κατάλληλα εφόδια και μπορούν να προσφέρουν. Όπως οι ίδιοι σαν ποδοσφαιριστές κοιτάνε το συμφέρον τους, έτσι και εγώ κοιτάζω το συμφέρον της ομάδας μου. Αν έχουν τις γνώσεις, τις γνωριμίες και τον τρόπο να προσφέρουν αποτελεσματικά (πχ Βέλιτς στον βάζελο), τότε να μείνουν. Αν είναι απλά ΠΑΟΚτσήδες, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν και θέλουν να μάθουν στη πλάτη του ΠΑΟΚ, τον μπούλο.
Εξαίρεση σε όσα αναφέρω, αποτελούν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν μπάλα μόνο στον ΠΑΟΚ. Είναι ελάχιστοι (Ιωσηφίδης, Σαράφης, Κούδας, Παρίδης, Αποστολίδης, Μαλιούφας κλπ), αλλά και αυτούς θα τους έβαζα σε ανάλογα πόστα με τις δυνατότητες τους και τίποτα παραπάνω.