Author Topic: Bιβλία - συγγραφείς (σχόλια - κριτικές)  (Read 10361 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PAOK_Piraeus

• Αποστολή
  • **
foberos o rafahlidhs. kai to sugkekrimeno apla gamei.
sto idio, kai poio analafro ufos, einai kai ola ta biblia istorias tou nikou tsiforou. gia kalokairi ta proteinw me kleista matia. h istoria mesa apo ta matia tou tsiforou, polu gelio milame. gia diakopes einai super biblia.

eidika to "ta remalia irwes" tou tsiforou einai fantastiko. kai ayto akrovws skyklad, diavazontai poly eyxarista, gia tis diakopes einai oti prepei!

Συμφωνω και επαυξανω για Τσιφορο! Κορυφαιο επισης και "Οι Σταυροφοριες".. Πολυ γελιο, πραγματικα ΟΤΙ πρεπει για παραλια!
"Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή."

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Tι κάθεστε και λέτε ρε σεις αφού πάλι αθλητική εφημερίδα θα
διαβάζετε στην παραλία... 8)
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

kostas4

• Guest
Ο ξένος του Καμύ είναι βιβλιάρα πραγματικά, όπως βιβλιάρα για τους λίγο πιο προχώ, είναι το "Η Θεωρία της Δικαιοσύνης" του Τζόν Ρόλλς.....Το βιβλίο είναι μεγάλο, αλλά πραγματικά σπέρνει (για όσους σαν κ εμένα την βρίσκουν με τα ιδεογραφήματα και τις θεωρίες ωφελιμισμού).

το πηρα αυτο το βιβλιο του Καμυ και γενικα μου αρεσε.Οποτε ο @clublarisa εχει ηδη 1/1 και λεω να προτιμησω και την δευτερη επιλογη του.αν εχεις να προτεινεις τιποτα αλλο πες μου,κερδισες την εμπιστοσυνη μου ;)

Εγώ να προτείνω για τους αντιδραστικούς το "Ο αναρχικός τραπεζίτης" του Πεσσόα. Ό,τι πρέπει για διακοπές. Μικρό αλλά πολύ καλό. Το συμπέρασμα περί αναρχίας δεν θα έλεγα ότι είναι αυτό που θα ήλπιζε ο οπαδός της!

+100. πολυ καλο βιβλιο με τον εξυπνο τροπο γραφης του Πεσσοα.γενικα οποιος δεν εχει διαβασει Πεσσοα ας αρχισει με το βιβλιο της ανυσηχιας η τον αναρχικο τραπεζιτη για πιο Light.γενικα αξιζει και ο ανθρωπος ηταν πανεξυπνος

Offline corrupt

• Αλλαγή
Στο ίδιο κλίμα με Πεσσόα θα πρότεινα Ντάριο Φο, για όσους την ψάχνουν ιδεολογικοπολιτικά. Απίστευτη σάτιρα και πρωτοποριακή γραφή.

BIANCONERO

• Guest
"Η μαριχουανα της μαμας ειναι πιο γλυκια"...και ετσι?
Γαματος ειναι!!

Offline corrupt

• Αλλαγή
Είναι respect! Και επειδή βλέπω ότι πολλοί ψάχνετε για καλοκαιρινά αναγνώσματα, προτείνω τις "Γραφές της αιωνιότητας", του μεγαλύτερου ίσως Αμερικανού συγγραφέα, του Τζακ Κέρουακ. Γνήσιο δημιούργημα της μπιτ γενιάς, το βιβλίο είναι το ημερολόγιο του συγγραφέα από ένα καλοκαίρι που εργάστηκε ως εθελοντής δασοπυροσβέστης, και πάνω στη βαρεμάρα της μοναξιάς του στο δάσος και στη παραζάλη από τον καύσωνα και το χόρτο αναπωλούσε νεανικούς του έρωτες, την παιδική του ανεμελιά, αναμεμειγμένα με άφθονο λυρισμό, τζαζ και τις προσωπικές του ανησυχίες για το μέλλον. Είναι λιγάκι απαισιόδοξο, αλλά ταιριάζει με τον ελλαδίτικο καύσωνα! Το πεζό μέρος του βοβλίου συνοδεύεται και από διάφορα ανέκδοτα ποιήματα του συγγραφέα.

CLUB LARISA

• Guest
Ο ξένος του Καμύ είναι βιβλιάρα πραγματικά, όπως βιβλιάρα για τους λίγο πιο προχώ, είναι το "Η Θεωρία της Δικαιοσύνης" του Τζόν Ρόλλς.....Το βιβλίο είναι μεγάλο, αλλά πραγματικά σπέρνει (για όσους σαν κ εμένα την βρίσκουν με τα ιδεογραφήματα και τις θεωρίες ωφελιμισμού).

το πηρα αυτο το βιβλιο του Καμυ και γενικα μου αρεσε.Οποτε ο @clublarisa εχει ηδη 1/1 και λεω να προτιμησω και την δευτερη επιλογη του.αν εχεις να προτεινεις τιποτα αλλο πες μου,κερδισες την εμπιστοσυνη μου ;)

Αδερφέ αν αντέχεις καλοκαιριάτικα δύσκολα βιβλία, η θεωρία της Δικαιοσύνης του Ρόλλς, θα πρεπε για μένα να γίνει υποχρεωτικό βιβλίο στα Πανεπιστήμια Νομικής και Φιλοσοφίας, ο τύπος θεμελιώνει μια θεωρία τόσο επιστημονικά που μένεις μαλάκας. Σε προειδοποιώ πάντως (δεν ξέρω και με τι ασχολείσαι αν κ εχουμε γνωριστεί - ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ) οτι το βιβλίο είναι δύσκολο κ απαιτεί συγκέντρωση.Αν είσαι δηλαδή σε καμια παραλία κ κοζάρεις στρίγκους κ ηλιοκαμμένα μωρά, αστο δε θα βγάλεις άκρη.Εναλλακτικά ο Κολοσσος του Αμαρουσίου του Μίλλερ, είναι καταπληκτικά αφηγηματικό βιβλίο κ "εύκολο".Αλλιώς πάμε σε all time favorites που απ την ελληνική αγορά κ τους κλασσικούς, θα πρότεινα το Η ζωή εν τάφω του Μυριβήλη κ οτιδήποτε έχει γράψει ο μέγας κατ εμέ Διονύσης Χαριτόπουλος.Ο άνθρωπος είναι γαύρος βαμμένος, αλλα φίλε είναι μεγάλος συγγραφέας, μοναδικός και ως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα τρελά υποτιμημένος..... 
Α κ μπου σαι, αν εισαι με την κυρά κ θες να τις πάρεις κανα βιβλίο να ασχολείται να μηντην ακούς, εδώ ειμαι εγώ, με π.μ. να σ αφήσει ήσυχη.Το γνωρίζω το άθλημα χρόνια τώρα ;D

Offline Geo

• Αλλαγή
ενα αληθινά πολύ καλό ιστορικό βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου είναι:

Antony Beevor
Ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος, 1936 - 1939

Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ

(ένας εμφύλιος πόλεμος δεν είναι πόλεμος, αλλά αρρώστια, Antoine de Saint-Exupery)

O Beevor an kai den einai istorikos alla synta3iouxos stratiwtikos exei megalo xarisma
sthn grafh. To vivlio tou gia ton ispaniko emfylio den to exw diavasei (dyskolo 8ema pantws..)
alla h ptwsh tou verolinou,h maxh ths krhths kai panw apo ola to Stalingrad einai poly kala
eidika to Stalingrad (pou exei vraveftei kiolas)
« Last Edit: July 22, 2008, 16:57:04 by Capricorn »

Offline savage republic

• Βασικός
Κλαμπ, σόρρυ κι όλας, αλλά ο Ρώουλς είναι ένας παπάρας και μισός. Το όλο του δημιούργημα είναι ένα φαντασιακό, το οποίο δεν βασίζεται σε τίποτα περισσότερο από μία σειρά από υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη φύση του ανθρώπου. Κεκάκια και μαλακίες... :P Άσε που η μετάφραση είναι ΓΤΠΚ στη Γουαλτεμάλα. Άμα γουστάρεις θεωρίες και δε φοβάσαι το διάβασμα, πάρε το δίτομο "Η εξέλιξη του πολιτισμού" του Νόρμπερτ Ελίας ή το τρομερό "Η τυρρανία της οικειότητας" του Ρίτσαρντ Σέννετ.
Επειδή είναι κυρίως για λογοτεχνία το τόπικ, ας προτείνω και τον Χάινριχ Μπελ (έχει πάρει και Νόμπελ) και κυρίως το βιβλίο του "Οι απόψεις ενός κλόουν". Φοβερό. Όπως επίσης και ο αγαπημένος μου γκρινιάρης Τόμας Μπέρνχαρντ. "Ο ανηψιός του Βίτγκενσταϊν" είναι ενδεικτικό του έργου του. Άντε, το σταματάω εδώ. :)

Geo_68, Το καλύτερο έργο για τον ισπανικό εμφύλιο είναι το δίτομο του Χιου Τόμας.
Αλλά ακόμα καλύτερο είναι του Χανς Μάγκνους Έντσενσμπέργκερ "Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας", που δεν είναι ιστορικό, αλλά μάλλον σαν γραπτό ντοκυμαντέρ, καθώς γράφει μόνο συνεντεύξεις που έχει πάρει, παρουσιάζοντάς τες με τη σειρά που αυτος θέλει, χωρίς να προσθέσει κάτι παραπάνω.

Offline Geo

• Αλλαγή
την μάχη της κρήτης του beevor την έχω διαβάσει επίσης.....πολύ καλό και αυτό.

γράφει με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο...και αντικειμενικό..στο μέτρο του δυνατού βέβαια...

είχε έρθει στην θεσσαλονίκη στην παρουσίαση του βιβλίου του για τη μάχη του σταλινγκραντ...

σκοπεύω να διαβάσω και τη πτώση του βερολίνου.

ειδικά πάντως για τον ισπανικό εμφύλιο έχει μέσα πληροφορίες και λεπτομέρειες που ήταν άγνωστες στον πολύ κόσμο. Πολύ καλή και μεθοδική δουλειά.

An sou arese h maxh ths krhths 8a en8ousiasteis me to stalingrad

« Last Edit: July 22, 2008, 17:08:35 by Capricorn »

Offline Geo

• Αλλαγή
θα συμπληρώσω το καρέ μου φαίνεται με την μάχη του στάλινγκραντ.
όντως ο beevor έχει χάρισμα στην γραφή που σε κάνει να μην ξεκολάς από το βιβλίο....όσο τεράστιο κι'αν είναι....

@capricorn πρέπει να διαβάσεις με την σειρά σου τον ισπανικό εμφύλιο...θα σε καθηλώσει.

To xw sto programma..... ;)

Pantws o egoist exei dikio gia to vivlio pou proteine epi tou 8ematos.

« Last Edit: July 22, 2008, 17:34:04 by Capricorn »

CLUB LARISA

• Guest
Κλαμπ, σόρρυ κι όλας, αλλά ο Ρώουλς είναι ένας παπάρας και μισός. Το όλο του δημιούργημα είναι ένα φαντασιακό, το οποίο δεν βασίζεται σε τίποτα περισσότερο από μία σειρά από υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη φύση του ανθρώπου. Κεκάκια και μαλακίες... :P Άσε που η μετάφραση είναι ΓΤΠΚ στη Γουαλτεμάλα. Άμα γουστάρεις θεωρίες και δε φοβάσαι το διάβασμα, πάρε το δίτομο "Η εξέλιξη του πολιτισμού" του Νόρμπερτ Ελίας ή το τρομερό "Η τυρρανία της οικειότητας" του Ρίτσαρντ Σέννετ.

Ego aderfe moy, gousta einai afta.... ;)

Offline Geo

• Αλλαγή
Geo_68, Το καλύτερο έργο για τον ισπανικό εμφύλιο είναι το δίτομο του Χιου Τόμας.
Αλλά ακόμα καλύτερο είναι του Χανς Μάγκνους Έντσενσμπέργκερ "Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας", που δεν είναι ιστορικό, αλλά μάλλον σαν γραπτό ντοκυμαντέρ, καθώς γράφει μόνο συνεντεύξεις που έχει πάρει, παρουσιάζοντάς τες με τη σειρά που αυτος θέλει, χωρίς να προσθέσει κάτι παραπάνω.

thanks, για τις προτάσεις @egoist, θα τα ψάξω λίαν συντόμως...

Offline ozric

• Αποστολή
  • **
No Gods,No Masters

Offline NAI PE

• Αποστολή
  • **
Aπό το Θείο Τραγί του Γιάννη Σκαρίμπα ένα απόσπασμα πολύ PAOKWORLD:

''...Τα Έθνη, οι πολιτείες, οι τόποι, δεν έχουνε σύνορα στο δικό μας το χάρτη και τα δυό ημισφαίρια μας πέφτουνε λίγα. Η ζωή μας δεν ανέχεται όρια. Εμείς ένα σύνορο ξέρουμε: της ζωής και του θανάτου. μια πατρίδα γνωρίζουμε: των σολών μας το πάτι.''

ν α π ρ ο σ θ έ σ ω π ω ς και ένα θεό προσκυνάμε: τον ΠΑΟΚ.

Το Θείο Τραγί τυχαίνει να είναι το αγαπημένο μου βιβλίο.
ΠΑΟΚ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Offline giannis4a

• Αποστολή
  • **
NAI RE ki emena m'aresei para poly to sygkekrimeno vivlio kai genikotera o skarimpas  :thumbok:

exw pathei plaka me to epipedo olwn!

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Autes tis meres diabazw to 'Give the anarchist a cigarette' tou Mick Farren sth doulia (kserw, kserw kourazomai  ;D). Den einai politiko biblio, anti8eta me to ti bgazei o titlos. O Farren htan o tragoudhsths/stixourgos/hgeths twn Deviants, mias psychedelic rock bandas apo to Londino. O tupos perigrafei th mousikh skhnh tou Londinou sta 60's kai 70's, mesa apo ta biwmata tou, ka8ws htan enas apo tous an8rwpous pou ezhsan proswpa kai allages apo prwto xeri. Milaei gia ta soutia metaksu mods kai rockers, gia ta paidia twn louloudiwn kai tis xhmeies pou paizane tote, gia ton erxomo tou punk, gia dylan, floyd, doors, hendrix, pistols, ktl. Kai ola auta san an8rwpos pou htan sthn kardia twn gegonotwn, kai melos twn kinhmatwn, oxi san istorikos. Mexri stigmhs, to goustarw polu to biblio. Mono pou exw thn agglikh ekdosh kai to phra apo Agglia. Den gnwrizw an exei kukloforhsei kai edw sta ellhnika.
Στον κοσμο αλλος κανενας

BIANCONERO

• Guest
Τι annual meeting και παπ**ιες....

Εγω λεω να βρεθουμε να κανουμε καμμια βραδυα ποιησης  :P

Χαχαχαα....ειστε απιστευτοι ολοι....τετοιο επιπεδο δεν το περιμενα, ειλικρινα, και δεν ειναι ειρωνικο!!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ.

(Εχω κανει καλη Λιστα με προτασεις σας....πολλα ενδιαφεροντα σημειωσα! Αντε, απο Σεπτεμβρη εχει διαβασμα...)

ive4

• Guest
σκάι λαντ το αβατάρ σου είναι άθλιο.

Offline corrupt

• Αλλαγή
Ρε φίλε, λίγο χιούμορ δεν βλάπτει... Κατά τα άλλα το σχόλιό σου είναι άσχετο με το topic.