Author Topic: Bιβλία - συγγραφείς (σχόλια - κριτικές)  (Read 10230 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CLUB LARISA

• Guest
Ο ξένος του Καμύ είναι βιβλιάρα πραγματικά, όπως βιβλιάρα για τους λίγο πιο προχώ, είναι το "Η Θεωρία της Δικαιοσύνης" του Τζόν Ρόλλς.....Το βιβλίο είναι μεγάλο, αλλά πραγματικά σπέρνει (για όσους σαν κ εμένα την βρίσκουν με τα ιδεογραφήματα και τις θεωρίες ωφελιμισμού).

apaoki13

• Guest
Το βιβλίο για την Κομόρα είναι το Γόμμορα, τελικά το βρήκα, ακούγεται ενδιαφέρον για όσους υπήρξαν λάτρεις του μακαρίτη του Πούζο.

CLUB LARISA

• Guest
Ο ξένος του Καμύ είναι βιβλιάρα πραγματικά, όπως βιβλιάρα για τους λίγο πιο προχώ, είναι το "Η Θεωρία της Δικαιοσύνης" του Τζόν Ρόλλς.....Το βιβλίο είναι μεγάλο, αλλά πραγματικά σπέρνει (για όσους σαν κ εμένα την βρίσκουν με τα ιδεογραφήματα και τις θεωρίες ωφελιμισμού).
Για αυτούς που γουστάρουν την παλιά γραφή, για μένα βιβλίο εποχής επίσης ειναι  κ το "Ο Κολοσσος του Αμαρουσίου" του Μίλλερ....Κλασσικό και πραγματικά ανυπέρβλητο

Offline tsag

• Αλλαγή
Εγώ να προτείνω για τους αντιδραστικούς το "Ο αναρχικός τραπεζίτης" του Πεσσόα. Ό,τι πρέπει για διακοπές. Μικρό αλλά πολύ καλό. Το συμπέρασμα περί αναρχίας δεν θα έλεγα ότι είναι αυτό που θα ήλπιζε ο οπαδός της!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline tol

• Κερκίδα
  • *
Wraies oi simvoules sas, vlepw poli kales epiloges!
egw apo tin pleura mou proteinw se olous- deksious kai aristerous-na diavasoun tin "Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους" tou rafailidi... Aporipste auta pou den sas kanoun, alla to zoumi einai ena: akoma oi kotsampasides mas kivernoune!

Offline NAI PE

• Αποστολή
  • **
Τώρα που καλοκαίριασε να αγοράσετε οπωσδήποτε Το Εκκρεμές του Φουκώ του Ουμπέρτο Έκο. Ένα βιβλίο κυριολεκτικά πολυδιάστατο:

Το βιβλίο αυτό, λόγω του πάχους του, αποτελεί ιδανικό μαξιλάρι για την πετσέτα θαλάσσης σας.

Ή ακόμα καλύτερα κάτω από την πετσέτα για να είναι ακόμα πιο ξεκούραστος ο ύπνος.

Επίσης, αν είστε τυχερός μπορεί να χτυπήσετε κουλτουριάρα γκομενίτσα.

Αν δεν είστε τυχερός ίσως το διαβάσετε.

Για τις γυναίκες και τα βιβλία ισχύουν δύο γνωμικά: ο καλός ο μύλος όλα τ' αλέθει και μάζευε κι ας ειν' και ρώγες.

ΠΑΟΚ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

BIANCONERO

• Guest
Η διαφορα τους ειναι οτι τα βιβλια δεν εχουν τα καταστροφικα "4 Π" της γυναικας...

apaoki13

• Guest
Οποιοδήποτε βιβλίο του Εκο, πέραν των δοκιμίων του κι αυτά για αναφορά, χρησιμεύει για τους λόγους που ανάφερες. Καλοκαίρι και να διαβάζεις 10 σελίδες περιγραφής μιας πόρτας (στο Όνομα του Ρόδου) είναι κάπως δύσκολο...

Offline ved

• Αλλαγή
λοιπον πρεπει να παραδεχτειτε οτι ειμαι το πουλεν του φορουμ ... :nianiania: :nianiania:

μετα τα φαγητα και τις γκομενες βαλαμε στην πρωτη γρα,μμη και τα βιβλια!!!

απιστευτο...

επισης τα εχω παιξει με το επιπεδο σας.

τον τρυποκαρυδο τον ειχα παρει αλλα δεν το εχω διαβασει,,,καπου θα βοσκει αν δεν το τσιμησε η αδερφη μου.

οταν τον πετυχω θα τον τιμησω....θα συμβουλευτω οσα μου ειπατε.

ευχαριστω.

ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΡΕΕΕΕΕΕ  ;D

Offline tsag

• Αλλαγή
egw apo tin pleura mou proteinw se olous- deksious kai aristerous-na diavasoun tin "Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους" tou rafailidi... Aporipste auta pou den sas kanoun, alla to zoumi einai ena: akoma oi kotsampasides mas kivernoune!

δεν έτυχε να διαβάσω ποτέ καθώς η ιστορία δεν θα έλεγα ότι είναι από τα αγαπημένα μου θέματα. Παρ'όλα αυτά έχω 2 κολλητούς που έχουν διαβάσει Ραφαηλίδη και μου έχουν πει τα καλύτερα. Συνεπώς όσοι ενδιαφέρεστε για το θέμα σπεύσατε...
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline skyclad4

• Αλλαγή
foberos o rafahlidhs. kai to sugkekrimeno apla gamei.
sto idio, kai poio analafro ufos, einai kai ola ta biblia istorias tou nikou tsiforou. gia kalokairi ta proteinw me kleista matia. h istoria mesa apo ta matia tou tsiforou, polu gelio milame. gia diakopes einai super biblia.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline ozric

• Αποστολή
  • **

δεν έτυχε να διαβάσω ποτέ καθώς η ιστορία δεν θα έλεγα ότι είναι από τα αγαπημένα μου θέματα. Παρ'όλα αυτά έχω 2 κολλητούς που έχουν διαβάσει Ραφαηλίδη και μου έχουν πει τα καλύτερα. Συνεπώς όσοι ενδιαφέρεστε για το θέμα σπεύσατε...

Ο ένας είμαι εγώ!!χεχε ;D ;D ;D
Συμφωνώ και επαυξάνω.Σπεύσατεεεεεεεεεεε.... 8) 8) 8)
No Gods,No Masters

Offline petrov

• Αλλαγή
Μυθιστόρημα για το καλοκαίρι;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- "Ραφαήλ Σταυριώτης"

Ιστορικό, περιπέτεια, Θεσσαλονίκη, Τραπεζούντα, Ερωτισμός, Στοχασμός.

Ο συγγραφέας είναι από την Θεσσαλονίκη και έχει βραβευθεί με Ιπεκτσί.

Offline g4limassol

• Αποστολή
  • **

Ο ένας είμαι εγώ!!χεχε ;D ;D ;D
Συμφωνώ και επαυξάνω.Σπεύσατεεεεεεεεεεε.... 8) 8) 8)

Εξαιρετικός ο Ραφαηλίδης.Έχω διαβάσει τη μεγάλη περιπέτεια του μαρξισμού,τα επαναστατικά και απελευθερωτικά κινήματα και τη ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους και μου έκανε φοβερή εντύπωση,είναι πραγματικός θησαυρός τα βιβλία του
Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΗ

ive4

• Guest
φέτος αντί για πέτρες στην Τούμπα να πετάμε βιβλία.
Και είναι πιο αποτελεσματικό γιατί είναι πιο βαρύ και με τις γνώσεις που κρύβει μέσα του μπορεί να ανοίξει.... το μυαλό και το κεφάλι των συνήθως αμόρφωτων παικτών.
Κουλτούρα σε λέω!

Offline tsag

• Αλλαγή
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ!!!!!  ;D ;D ;D
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline giannis4a

• Αποστολή
  • **
foberos o rafahlidhs. kai to sugkekrimeno apla gamei.
sto idio, kai poio analafro ufos, einai kai ola ta biblia istorias tou nikou tsiforou. gia kalokairi ta proteinw me kleista matia. h istoria mesa apo ta matia tou tsiforou, polu gelio milame. gia diakopes einai super biblia.

eidika to "ta remalia irwes" tou tsiforou einai fantastiko. kai ayto akrovws skyklad, diavazontai poly eyxarista, gia tis diakopes einai oti prepei!

Offline cure

• Αλλαγή
Εγώ θα σας προτείνω να διαβάσετε στις διακοπές σας κανένα μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, για να περάσετε ένα όμορφο τρίωρο, χωρίς να σκοτίζετε το μυαλό σας καλοκαιριάτικα με τις θεωρίες του κάθε παπάρα.  8)

3 προτάσεις μου
Ten Little Nigers
Murder on the Orient Express
Why didn't they ask Evans?

Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline lostre

• Κερκίδα
  • *
    • alogos
Εμένα μου άρεσε Το Αρωμα που διάβασα πρόσφατα έχει γίνει και ταίνια http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF_%CE%AC%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1

και για όσους είναι συνομοσιολόγοι http://prernalal.com/banned%20books/  ;D

BIANCONERO

• Guest
Φοβερο Βιβλιο....σαφεστατα ανωτερο της Ταινιας (που δεν ηταν κακη!!)