κανεις δεν στεκεται σε ενα δοκαρι και μεσα και σε ενα δοκαρι και εξω, μακαρι να ηταν μονο αυτο... μιλαμε για το δασος κ οχι για το δεντρο
χοντρικα το ζητημα ειναι οτι:
- αυτους τους 8 μηνες δεν εχουμε δει την ομαδα να παιζει ποδοσφαιρο, ΟΥΤΕ να εχει ενα σταθερο κορμο, ΟΥΤΕ καν σταθερο τροπο αναπτυξης
- οι επιλογες του στο κουτσαρισμα ειναι πολλες φορες αστοχες και ακατανοητες
- δεν δειχνει να αντιλαμβανεται το μεγεθος του ΠΑΟΚ και τον ψυχισμο του συλλογου κ του κοσμου του
- οι εκτιμησεις του για την ατομικη ποιοτητα των παικτων μας ειναι τραγικες
- οι 3 μεταγραφικες κινησεις που εκανε προσωπικα τον χειμωνα δεν εχουν βοηθησει
- δειχνει συγκαταβατικοτητα εως αδιαφορια στο τραγικο τροπο που λειτουργουν βρυζας-σιστια-γχ ή ακομα χειροτερα δεν δειχνει να αντιλαμβανεται λαθη που γινονται απο το καλοκαιρι στον σχεδιασμο της ομαδας
Επειδή η ένδειξη σεβασμού σε συμφορουμίτες είναι προϋπόθεση για το καλύτερο μέλλον του φόρουμ, θα σου απαντήσω στα σημεία ένα-ένα με ειλικρίνεια.
1. Η ομάδα είχε αρχίσει να ρολάρει Νοέμβρη-Δεκέμβρη. Εκεί είχαμε και καλά παιχνίδια. Μετά άλλαξε όλη και θα χρειαστεί να περιμένουμε να τη δούμε να ρολάρει και πάλι.
2. Κι εγώ έχω πολλές φορές αυτήν την εντύπωση, αλλά π.χ. για Νίνη-Ολίσε στην Τούμπα με Μπενφίκα του βγήκε. Δεν έχεις όμως ρε συ και παίχτες-βαρόμετρα. Μόνο ο Λούκας εμένα με έχει πείσει από τους προ Δεκέμβρη παίχτες ότι θα μπορούσε να σταθεί στην ομάδα που έχει κατά νου. Και ίσως όχι βασικός. Γιατί μια ιδέα του τι θέλει να κάνει, την έχουμε πάρει χαμπάρι.
Μετά ήρθαν Νάτχο, Μαντούρο, Κάτσε (επιστροφή), Ινσαουράλδε και βρήκε πάλι τα πατήματά του ο Λίνο (κάνει φοβερό δεύτερο μισό) και η ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο ξανά. Παρά τις ήττες, εμένα με πείθει ότι η ομάδα μαθαίνει, προοδεύει.
3. Συγχέεις τους παράγοντες-υπαλλήλους και τους δημοσιογράφους με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Το μπλαζέ υφάκι, που εκνευρίζει και άγιο, το έχουνε όλοι οι Ολλανδοί (πλην Χάαν, που όμως δεν μετράει, γιατί ελληνοποιήθηκε σε χρόνο dt στα πολιτιστικά κέντρα
). Αλλά εδώ εμείς δεν βρίζουμε την αντεπαγγελματική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΑΡΔ; Αυτός, σαν καθαρός επαγγελματίας, τι περίμενες να κάνει; Να τους λέει τα πλάνα του φόρα παρτίδα, ότι θέλει να αλλάξει την ομάδα, να την ξηλώσει και να κάνει άλλη; Θα βγει και θα στηρίξει τους «Ποκοπίκους», που γράφει κι ο Σπυρόπουλος, μέχρι να βρει άλλους. Κάποιους βρήκε. Τώρα θα τον κρίνω, τους επόμενους μήνες. Να στο πω κι αλλιώς: Δεν μπορείς να δίνεις σε έναν μάγειρα κουβερτούρα, αυγά και αλεύρι και να του λες «φτιάξε αστακομακαρονάδα». Θα φέρει πρώτα το μακαρόνι και λίγο αστακό, αφού παίζει πολύ καβούρι στην κουζίνα του...
4. Δεν σε πιάνω. Ίσως επειδή θεωρώ ότι θέλει να παίξει άλλο ποδόσφαιρο απ' αυτό που μπορούν οι παίκτες, γι' αυτό και η κρίση του για τους παίκτες δεν είναι αξιολογική. Έχουν απλά άλλα ποδοσφαιρικά χαρίσματα. Για αμυντικογενές ποδόσφαιρο είναι/ήταν (μιλάω και για τον πρώην ποδοσφαιριστή της αντεπίθεσης, το 14). Ο Στέφενς θέλει ελκυστικό ποδόσφαιρο, τοτάλ φούτμπολ. Το είδαμε για λίγο με ΟΦΗ.
5. Ο Μαντούρο των γκολ δεν έχει βοηθήσει; Ο Μάρτενς τραυματίστηκε, αλλά ΟΚ, φταίει ο Στέφενς. Ο Χούσεν θα συμφωνήσω. Έφερε και Ινσαουράλδε και έτρωγε κράξιμο γι' αυτό στην αρχή. Τώρα όμως που άρχισε να παίζει, τώρα τον έφερε ο... Τσιτσιάκωφ...
6. Συγκαταβατικότητα (εγώ το ονομάζω εμπιστοσύνη στην προϋπάρχουσα ομάδα συνεργατών) έδειξε στην αρχή. Ήθελε παίκτες με Χ χαρακτηριστικά και αυτοί του είπαν «ορίστε, αυτοί είναι». Τώρα που έδειξε ότι δεν του αρέσουν, τώρα έγινε... ανίκανος και υπεύθυνος για την συγκαταβατικότητα.
Απ' ότι καταλαβαίνω, ξέρεις άτομα μέσα στην ΠΑΕ. Βλέπω ότι αφήνεις αυτό να επηρεάζει την κρίση σου. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.
1. πες μου ενα καλο παιχνιδι εκεινη την περιοδο, σωστα επισημαινει ο μπιλ εφαγες 4 απο τον γκει.. και μιλαμε για 8 μηνες που δεν εχεις ουτε σοβαρη αναπτυξη αλλα γιομες κατσουρανη ουτε κορμο
2. αφου συμφωνεις οτι εχει κανει λαθη παλι καλα... για το οτι η ομαδα προοδευει επετρεψε μου να διαφωνησω πληρως, δεν βλεπω κατι προς αυτην την κατευθυνση
3. καμια σχεση σαβατζ τι αρδ μου γραφεις, εγω αλλο επισημαινω... εχουμε πει χιλιες φορες ολοι μας -κ εσυ μαζι- οτι θελουμε μια ομαδα μεσα στο γηπεδο ανταξια του κοσμου κ της ιστοριας μας. Θελουμε μια ομαδα με μαχητες να παλευει, να τα δινει ολα και να παιζει τιμια σαν τεραστιος συλλογος που ειμαστε. Που ειναι αυτη η νοοτροπια; γεμισαμε γατακια, παλαιμαχους και αδερφες που χανουν και μετα βγαινουν εξω για ποτακι χαλαρα
4. εννοω οτι οταν μου λεει οτι ο κατσουρανης με τον τζαβελλα τον καλυπτουν στα μπακ, οτι ο σαλπι εχει ποιοτητα κτλ εγω τραβαω τις πουτσοτριχες μου... οταν θεωρει οτι παικτες σαν αυτους εχουν θεση στον ΠΑΟΚ που κανει πρωταθλητισμο συγνωμη αλλα ειναι εκτος τοπου κ χρονου. Τωρα για το ελκυστικο ποδοσφαιρο που γραφεις πραγματικα βλεπουμε αλλες ομαδες ισως, ειδικα στο ματς με τον οφη στο 2ο ημιχρονο ειχαμε γιουχα αν θυμασαι λολ που ειδαμε κ τοταλ φουτμπολ απο τον ΠΑΟΚ ελεος ρε παιδια
5. ο μαντουρο εβαλε 2-3 γκολ σε τελειωμενα παιχνιδια στην τουμπα με χωρια.. σε σοβαρους αγωνες ηταν αρνητικος, τι να τον κανω τετοιον παικτη
μαρτενς περιμενω να δω... ινσουλινης ειναι μεταγραφη σιστιακοφ (και ο νατχο), ουτε τον ηξερε ο στεφενς - σου θυμιζω οτι ελεγε οτι ειναι καλλυμενος με κατσουρ-τζαβελλα ακομα κ μετα τον τραυματισμο βιτορ αλλα τουν εκοψε του σιστια και ειδε οτι και 5χρονα βλεπαν, οτι θελουμε οπωσδηποτε αμυντικο
6. δηλαδη πως εδειξε οτι του δεν του αρεσουν; μονο τον τσεχο εδιωξε, με ολισε, νινη, κατσουρ κ λοιπους παιζουμε... δεν ειναι χαβος, να βγει να πει οτι θελω σοβαρες μεταγραφες για να κανω εργο στην ομαδα... νοοτροπια να βγει η χρονια εχει
δεν το εχω κρυψει οτι εχω καποιους γνωστους γιατι μεγαλωσα καβαλα... λεω μονο αυτα που βλεπω να εισαι σιγουρος, μου προκαλουν αηδια πλεον ζαγορακης-βρυζας και γχ... στο ματς με την μπενφικα αρνηθηκα τζαμπα εισοδο οταν με τηλ ο ξαδερφος μου να ανεβω, η απαντηση μου στο γιατι;;; γιατι δεν ηθελα να χαιρετισω αυτους τους μαλακες που καιρο τωρα βριζω, ετσι απαντησα, δεν ειμαι ανθρωπος που για ενα εισητηριο αλλα θα λεω απο πισω και αλλα θα κανω
τελος εχω να πω οτι γενικα κανουμε συζητηση... φυσικο ειναι να διαφωνουμε τοσα ατομα
αλλα ρε παιδια ανεβαστε λιγο τον πηχη... ΠΑΟΚ εισαι ρε γαμω τον δια, ειναι δυνατον να ειμαστε ευχαριστημενοι οταν βλεπουμε αυτα τα χαλια; κατεβηκες με την μπενφικα σαν χωριο, με φοβο μεσα στο ιδιο σου το σπιτι, που αλλα χρονια θα χαναν απο το αεροδρομιο... μιλαμε για αλλοιωση DNA, δεν το δεχομαι