ΜΑΙΟΣ 1999
ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ
Αγγελίδης και Μιούρσεπ.
Νέες καταγγελίες Αγγελίδη για ντόπινγκ Hμερομηνία δημοσίευσης: 31-10-01
Με... καθυστέρηση δύο χρόνων, ο Ντίνος Αγγελίδης αποφάσισε να «σκαλίσει» την υπόθεση ντόπινγκ που είχε ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά» του Αρη και του ελληνικού μπάσκετ, όταν είχε γίνει
ο πρώτος Ελληνας μπασκετμπολίστας, στου οποίου τα ούρα είχε ανερευθεί απαγορευμένη ουσία και μαζί με τον τότε συμπαίκτη του, Μάρτιν Μιούρσεπ, είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό. Το νέο σκέλος της καταγγελίας τού Αγγελίδη που ολοκλήρωσε, πέρυσι, την καριέρα του,
εμπλέκει πέντε ακόμα παίκτες εκείνης της ομάδας του Αρη, τους οποίους, όμως, δεν κατονομάζει: «Είχα πέσει θύμα του Μιούρσεπ, ο οποίος μου είχε δώσει εκείνα τα χάπια που ήταν πολυβιταμινούχα, αλλά δεν τα είχα πάρει μόνο εγώ. Εξι παίκτες του Αρη είχαν πάρει τότε, τα ίδια χάπια, παραμονές του αγώνα των πλέι οφ, Ολυμπιακού-Αρη. Απλά, εγώ και ο Μιούρσεπ περάσαμε από έλεγχο ντόπινγκ και βρέθηκε η εφεδρίνη» λέει, τώρα, ο Αγγελίδης, ενώ
ο πρώην συμπαίκτης του, Γιώργος Φλώρος επιβεβαιώνει την καταγγελία για την εμπλοκή και άλλων παικτών του Αρη: «Είχα δει εκείνο το κουτί που είχε δώσει ο Μιούρσεπ και σε άλλους παίκτες να πάρουν τα χάπια...». Η υπόθεση, όμως, βρίσκεται οριστικά και αμετάκλητα, στο αρχείο.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_31/10/2001_1744Look who's talking
Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπογράμισε ότι "Θα γίνει έρευνα και θα αποδοθούν ευθύνες. Αποκλείεται οι αθλητές, από μόνοι τους, να έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών" ενώ έδωσε εντολή για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαλευκανθεί η όλη ιστορία.
πηγή: sport24.gr
Ποιες είναι οι απαραίτητες ενέργειες; Πόσο θα διαλευκανθεί η ιστορία κύριε υφυπουργέ; Όσο διαλευκάνθηκε εκείνη η ιστορία το Μάρτιο του 1995 με τα "χαλασμένα" νερά τα οποία ήπιαν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, ένα βήμα πριν το final four της Σαραγόσα;
Αμ η δωρεάν διαφήμιση της εφεδρίνης από το εντιμότατο σωματείο του Άρεως το Μάιο του 1999, οι ενστάσεις και ο αγώνας σε αρμόδιες επιτροπές, κανάλια και ραδιόφωνα -για να αγωνιστούν κανονικά οι ντοπαρισμένοι Αγγελίδης και ΜΙούρσεπ, ξεχνιούνται;Για να μην πάμε πιο πίσω, στις Παρισι-νές εποχές.
http://www.paokg4.org/black.asp?articleid=584