Φτάνουμε λοιπόν στο δια ταύτα της όλης υπόθεσης.
Ας υποθέσουμε ότι κάποιοι σύνδεσμοι, οπαδοί ή απλοί φίλαθλοι διαφωνούν με την πολιτική Ζαγοράκη ή με κάποιες κινήσεις του. Τι πρέπει να κάνουν; Μάχη για αλλαγή των αποφάσεων του Ζαγοράκη; (...) Άρα πάμε σε πόλεμο για διωγμό Ζαγοράκη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επειδή καταπατάει τις αρχές που έχουμε ως ΠΑΟΚ.
Αυτό τώρα είναι δίλημμα, απειλή ή απλά περιγραφή σεναρίου;
Δηλαδή στο βωμό του να μην πάμε σε πόλεμο (που δε πάμε σε πόλεμο, ουσιαστικά ο πόλεμος έρχεται σε εμάς και μάλιστα από δικούς μας ανθρώπους!!!) θα ταχτούμε σιωπηλά στο πλευρό του Γκαγκάτση για 30 αργύρια (βλέπε παίκτες και χορηγίες);
Νομίζω ότι απεικόνισα την πραγματικότητα με όσα έγραψα. Ένα σημαντικό ποσοστό διαφωνεί (και πολύ καλά κάνει), επειδή πιστεύει ότι αυτή η απόφαση είναι ενάντια στις αρχές του, ένα άλλο ποσοστό συμφωνεί (και πολύ καλά κάνει), επειδή εμπιστεύεται τον θόδωρο και τις επιλογές του. Ο ΠΑΟΚτσής που διαφωνεί, πως θα αντιδράσει αν δεν εισακουστεί από τη διοίκηση η διαφωνία του;
Αλαμανα το σκεπτικο σου οσον αφορα την στελεχωση της παε ειναι σωστο και συμφωνω,πρπει να υπαρχει ατομο εμπιστο και καλο στην δουλεια του σε καθε τομεα για να μην πεφτουν ολα πανω στον θοδωρη οπως λες.Αλλα αυτο δεν κανει ανγκαια την προσληψη γκαγκατση και σιγουρα το να συγκρινεις τους 100 ραδιοφωναντζιδες που κραζαν,ζηση,σαντος κτλ με το υπαρχον θεμα και διλλημα υποβαθμιζεις την σοβαροτητα της καταστασης και μαλλον δεν βλεπεις οτι ατομα που βαλανε πλατες στον θοδωρη ειδικα περσυ με τοσες δυσκολιες εχουν ξενερωσει απιστευτα και παραγνωριζεις το δικαιο των συναισθηματων τους.
Αδελφέ @northeagle_4, αν υποβάθμιζα την σοβαρότητα του θέματος, δεν θα ασχολούμουν, γράφοντας όσα έγραψα. Θα τα έξυνα και θα έλεγα "δεν πάνε να φωνάζουν. Αφού στην τελική ο Ζαγοράκης είναι καβάλα στο άλογο και έχει την πλειοψηφία μαζί του." Το θέμα είναι πρώτον, να κατανοήσουμε την επιλογή Ζαγοράκη και δεύτερον, να αξιολογήσουμε τα οφέλη ή την ζημιά που θα φέρουν στον ΠΑΟΚ.
θα σου παραθετω καποιες ενστασεις και προβληματισμους μου σε αυτα που εγραψες και αν εχεις την ορεξη και τον χρονο οποτε θελεις απαντας
Ζαγοράκης: "Για τον Σαλπιγγίδη ξεχάστε το. Δεν υπάρχει περίπτωση. Ξέρω τι θα συμβεί.
Όσο για τον Γκαγκάτση... Είμαι διατεθειμένος να κάνω συμφωνία ακόμα και με τον διάολο για να γίνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής. Δεν θα γίνω βέβαια, αυτό που κράζουμε, δηλαδή δεν θα καταπατήσω ποτέ τις αρχές που έχει ο ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να μας αδικούν, αλλά ούτε και να αδικούμε εμείς τους άλλους."[/b]
το επικοινωνιακο κομματι το σκεφτηκε ? το οτι οι εχθροι μας θα μας χτυπανε επι 10 ? αφου οπλο μας ειναι η ενωτητα και η συσπειρωση γιατι να την δοκιμασει οταν εχει 99% στηριξη ηδη ?
Η ενότητα και η στήριξη του κόσμου προς την διοίκηση Ζαγοράκη, διαμορφώθηκε και έγινε πράξη από εμάς. Αν διαταραχτεί αυτή η ενότητα, θα γίνει πάλι από εμάς. Οι εχθροί μας έχουν πει πολλά και θα πουν περισσότερα. Το θέμα είναι κατά πόσο θα δίνουμε σημασία σε όσα μας λένε, πράγμα που δεν κάναμε μέχρι σήμερα. Όσο και να θέλουν να μας βάλουν σε διχόνοια κάποιοι τρίτοι ή εχθροί μας, την απόφαση την παίρνουμε εμείς.
Αν δείξουμε την ενότητα που δείχνουμε σήμερα και δεν μας επηρεάζουν όσα λέγονται από τρίτους, η ενότητα θα παραμείνει και ο φόβος τους θα γιγαντωθεί.
Ο Θόδωρος ποτέ δεν είπε ότι θέλει να μείνει δια παντός στον ΠΑΟΚ. Βλέπει την διοίκηση του ως μια προσωρινή λύση, μέχρι την εύρεση επενδυτή ή κάποιας άλλης προσωρινής διοίκησης που θα τον αντικαταστήσει.
Ασχετο αλλα σαν Συντονιστικη εχουν γινει προτασεις στον θοδωρο για ομαλη απεμπλοκη οταν το αποφασισει ? Λ.Β,πολυμετοχηκοτητα κτλ ?
Όχι, δεν έχει γίνει τέτοια πρόταση πρόσφατα. Όμως νομίζω ότι ήδη έχει υιοθετηθεί η πολυμετοχικότητα-Λαική Βάση στις προτεραιότητες της διοίκησης. Αυτό μας έδειξε η τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει την συνύπαρξη επιχειρηματιών στην παρούσα μετοχική σύνθεση που θα κατέχουν ένα μικρό κομμάτι μετοχών (10-20%) και θα επενδύουν κάποια ποσά για ενδυνάμωση της ομάδας, σύμφωνα με παλαιότερες συνεντεύξεις της διοίκησης. Μπορούν επίσης αυτοί οι επενδυτές να επενδύουν κάποιο ποσό με την μορφή χορηγιών, έτσι ώστε να μην αυξηθεί το ποσοστό τους και βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις. Ή ακόμα καλύτερα, με διαδοχικές αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων που θα υπάρχει δεσμευτική απαγόρευση συμμετοχής σε αυτές των μετόχων που έχουν πάνω από κάποιο ποσοστό.
Όλα όμως αυτά είναι στην θεωρία, είναι σκέψεις και σίγουρα off topic από αυτό που συζητάμε σήμερα.
Μέχρι σήμερα ο Θόδωρος μας έχει ξεβρακώσει. Ή αλλιώς μας έχει πάρει τα "πτυχία".
1) Φέρνει κοντά του ........
....
....
4) Οργανώνει τα γραφεία της ΠΑΕ
Αυτε οι αντιδρασεις θεωρει και θεωρεις οτι ηταν απο μεγαλη μεριδα του κοσμου και οτι μπορουν να συγκριθουν με μια αποφαση που συμβιβαζοντε με το παρελθον και πληττει την αξιοπρπεια και την ιδεολογια του κοσμου μας δεκαετιες τωρα ? ειναι λογικο το ΟΧΙ.Κανεις δεν του λεει πως να διοικησει ουτε θελουμε να επιβαλλουμε του κεφαλιου μας αλλα καποια πραγματα ειναι αδιαπραγματευτα και το ξερεις καλυτερα απο μενα και λογω ηλικιας και εμπειριας στοα κοινα του λαου του ΠΑΟΚ.
Πίστεψε με. Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του Θόδωρου που ακόμα και την ελάχιστη φωνή αντίδρασης της δίνει την απαραίτητη σημασία και την παιδεύει στο μυαλό του ώρες και ημέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που σπάει εύκολα σε κάποιες στιγμές, επειδή πολύ απλά θέλει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Αν ήταν κάποιος άλλος στην θέση του, μπορεί να έκανε του κεφαλιού του, χωρίς κόπο και πολύ σκέψη. Κάθε απόφαση που παίρνει και ξέρει ότι θα φέρει αντιδράσεις, να είσαι σίγουρος ότι την πιστεύει πολύ και για αυτό στο τέλος την υιοθετεί. Το καλό του ΠΑΟΚ σκέφτεται.
1.Ο τελευταίος γνωρίζει ότι αυτός διοικεί και θέλει το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ
2.Ο πόλεμος αυτός θα έχει κερδηθεί (από τους οπαδούς) πριν καν αρχίσει. Δεν είναι διατεθημένος ο θόδωρος να μπει σε καμιά μάχη, επειδή πολύ απλά δεν το κάνει για την πάρτη του, αλλά για έναν ΠΑΟΚ Πρωταθλητή.
Η μεγαλυτερη αντιφαση που εχω διαβασει εδω και καιρο.Απο την μια λεμε οτι ειμαστε ολοι μαζι σε αυτο που κανουμε εμεις δινουμε εν λευκο στηριξη στην πλειοψηφια και απο την αλλη την κανω χωρις να μπορεσω να κατανοησω γιατι αντιδραει ο κοσμος και μη κατανοωντας οτι δεν αντιδρας στον Ζαγορακη αλλα σε μια κινηση που διαταρασει το μεγαλυτερο προσον μας στην πορεια ανακαμσης.Οταν ο θοδωρης ελεγε οτι η συσπειρωση και η αγαπη του κοσμου ειναι το μονο μας κινητρο δεν γινετε να βαζεις τον ΛΑΟ σε τετοια διλληματα,ειναι αδικο και για σενα και τον Λαο και την πορεια μας ειδικα αυτα τα 2 χρονια που μας εκαναν να φουσκωνουμε απο περηφανεια.Η αντιφαη ειναι οτι το ενα δεν αναιρει το αλλο στην τελικη,δλδ ο ΠΑΟΚ για να πρωταγωνιστησει τι θελει γκαγκατση ή τον κοσμο στο πλευρο του ενωμενο και δυνατο ? μηπως και τα δυο ?και αν δεν γινετε και τα 2 και απλα τουμπεκιαστουμε και με 2,3 στραβες το προβλημα σου βγει επι 10 ?απο την αρχη δεν πρπει να αναφερεις το προβλημα για να λυνεται ?
Ίσα-ίσα. Επειδή κατανοεί απόλυτα την διαφωνία του κόσμου, αλλά από την δική του πλευρά βλέπει πως ο ΠΑΟΚ θα γίνει ισχυρότερος με τις κινήσεις του, βρίσκεται μπροστά σε τέλμα. Δεν βάζει εκβιαστικά το ενδεχόμενο παραίτησης του. Σέβεται τον ΠΑΟΚτσή, γνωρίζει ότι έκανε θυσίες και θα κάνει μεγαλύτερες και πιστεύει ότι από την στιγμή που δεν θα τον εμπνέει με τις αποφάσεις του, θα παραιτηθεί για να μην προκαλέσει διχόνοια στην ενότητα του κόσμου. Ευχής έργον (όχι για τον ίδιο, αλλά για τον ΠΑΟΚ), θα είναι να υπάρχει στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπο του Βασίλη Γκαγκάτση, παρόμοια με αυτή που υπάρχει προς το πρόσωπο του Ζαγοράκη. Κάτι που καταλαβαίνω ότι είναι ακατόρθωτο δικαιολογημένα από κάποιους που δεν ξεχνούν το χθες. Το μόνο που μας σώζει είναι αν οι τελευταίοι μπορούν να διαγράψουν το χθες και σκεφτούν αποκλειστικά μόνο το αύριο.
Σορρυ Αλμανα γιατι απο κεκτημενη ταχυτητα ξεχασα το βασικο στο τελυταιο σημειο η μεγαλη αντιθεση λοιπον ειναι πως ενω θελεις το καλο του ΠΑΟΚ και μονο με την πρωτην σοβαρη αντιδραση δεν μπαινεις καν σε διαλογο και αποχωρεις ?
Μια τετοια αποχωρηση κανει καλο στον ΠΑΟΚ?
Νομίζω ότι σου απάντησα παραπάνω ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Ο Ζαγοράκης πιστεύει ότι με την επιλογή του αυτή, θα ωφελήσει τον ΠΑΟΚ. Μπορεί απλά να μην μπορούμε να δούμε σήμερα στην πραγματική τους διάσταση τα αποτελέσματα της κίνησης του. Αυτά θα φανούν στο μέλλον και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Φίλε Αλαμάνα,
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω λίγο με την συλλογιστική σου.. Σίγουρα ο Ζαγοράκης έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας θέλει να παραμείνει στην διοίκηση της ΠΑΕ. Όταν μας βάζει όμως εκβιαστικά διλήμματα του τύπου "Γκαγκάτσης ή χάος" (κατά το αλησμόνητο Καραμανλής ή χάος) θα πρέπει να αρνηθούμε να μπούμε σε αυτή την λογική..
Αδελφέ, είναι δικαίωμα σου να διαφωνείς με κάποια κίνηση ή με όλες της διοίκησης. Στο τέλος όμως αυτός που κρίνεται είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν την διοίκηση και όχι εσύ, επειδή απλά εσύ είσαι οπαδός και δεν διοικείς.
Κανείς δεν θα διαφωνήσει οτι ο Ζαγοράκης χρειάζεται δίπλα του έμπιστους και ικανούς ανθρώπους.. Δεν μπορώ να πιστέψω όμως οτι ανάμεσα σε τόσους manager που υπάρχουν δεν μπορεί να βρει δεύτερο από τον Γκαγκάτση για να τον βοηθήσει στην διοίκηση της ομάδας..
Πρέπει να μου κάνεις πλάκα. Γνωρίζεις κάποιον άλλο που να έχει θητεύσει με επιτυχία στην ΕΠΟ, να έχει πάρει πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, να έχει τις καλύτερες σχέσεις με Πλατινί και UEFA; Γνωρίζεις μήπως κάποιον που να έχει καλύτερη γνώση για το παρασκήνιο (ενώσεις, διαιτησία) που υπάρχει στην Ελλάδα;
Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν το θέμα δεν είναι διοικητικό.. Μέσω του Γκαγκάτση ο Ζαγοράκης θέλει να επηρεάσει υπέρ του ΠΑΟΚ την διαιτησία και να "μπάσει" και τον ΠΑΟΚ στην κατανομή της εξουσίας στο ποδόσφαιρο. . Εκεί είναι που διαφωνούμε.. Στην μετατροπή μας σε κάτι ξένο από το πνεύμα του ΠΑΟΚ..
Αυτό το λες εσύ. Εγώ μιλάω για ισονομία και προστασία του ΠΑΟΚ από τα κέντρα αποφάσεων. Για να προστατευτείς είναι εύκολο, αν γνωρίζεις το σύστημα. Για να αδικήσεις άλλους είναι δύσκολο, επειδή χρειάζεται κάτι που δεν έχουμε και είναι τα χρήματα.
Όπως έγραψε και ο gipas πιο πριν ο Ζαγοράκης τώρα ρίχνει την ζαριά του (στήριξη κατσαρή - πρόσληψη Γκαγκάτση) για την "απόλυτη κυριαρχία" της άποψης του για τα θέματα του ΠΑΟΚ.. θεωρώ δεδομένο οτι η ζαριά αυτή θα του κάτσει.. το κόστος που θα έχει όμως θα είναι η μείωση της εμπιστοσύνης του κόσμου στο πρόσωπο.. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι οτι ο ΠΑΟΚ ξεκόλλησε από τα σκατά επειδή όλοι ενωθήκαμε και στηρίξαμε τον Ζαγοράκη στην προσπάθεια του.. Χωρίς την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του λαού ο Ζαγοράκης δεν θα πετύχαινε τίποτα..
Αδικείς τρομακτικά τον Ζαγοράκη με όσα έγραψες για ζαριές, καθώς και όσους τον στηρίζουν με όσα έγραψες. Μεθοδικότητα έχει ο Θόδωρος και δεν ρίχνει ζαριές για όσα πρόκειται να κάνει.
Δεν είπε κανείς να πάμε σε πόλεμο με τον Ζαγοράκη αλλά είναι λάθος και να υπογράφουμε λευκή επιταγή σε όλες τις κινήσεις του..
ΥΓ Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ απόλυτη εμπιστοσύνη δεν έχω ούτε καν στον αδερφό μου.. το παράδειγμα ντέμη στο aek (χωρίς βέβαια να συγκρίνεται ο πουστορουφιάνος με τον Ζαγόρ) μας δείχνει οτι πρέπει πάντα να κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά ως οπαδοί.
Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε την ομάδα αλλά και για να διαφυλάσσουμε το συμφέρον της
Ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας, ας τα έχουμε. Τις παλάμες μας για μούτζες να μην έχουμε, πριν κρίνουμε το αποτέλεσμα.
Eιπα να μην ξαναγράψω εδώ, αλλά με αυτά που διαβάζω δεν μπορώ να κρατηθώ...
Γεια σου ρε ΠΑΟΚτσάκι @corrupt. Έτσι ρε. Διαφωνούμε, αλλά μιλάς όπως αρμόζει σε ΠΑΟΚτσή και το σέβομαι απόλυτα.
Σκέφτεται κανείς ότι ο Ζαγορ εδώ και 2 χρόνια ασχολείται με την ομάδα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ; ...
Πόσο δίκιο έχεις @Sany σε όσα γράφεις!!!