http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=96474Θέλουν Γκαγκάτση
ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ SPORTODOG ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.-Έξι άνθρωποι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ΠΑΟΚ μίλησαν στον sportdog για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Βασίλη Γκαγκάτση. Οι περισσότεροι θεωρούν πως η απόφαση της διοίκησης του Θοδωρή Ζαγοράκη να προσφέρει διοικητικό πόστο στον τέως πρόεδρο της ΕΠΟ, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση μιας και εκτιμούν πως ο Γκαγκάτσης μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ με την εμπειρία του αλλά και τις γνωριμίες του από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αχιλλέας Ασλανίδης: Επιτυχημένος παράγοντας
«Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ αυτή τη στιγμή γιατί δεν γνωρίζω κάτι για το θέμα. Έχω ξεχωριστή σχέση με τον Βασίλη Γκαγκάτση και θέλω πρώτα να μιλήσω μαζί του για να μάθω τι συμβαίνει. Θα πω μόνο ότι είναι ένας επιτυχημένος παράγοντας στο χώρο του ποδοσφαίρου. Άρα, ενδεχόμενη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ θα είναι θετική για την ομάδα γιατί το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο εντός αγωνιστικών χώρων αλλά και εκτός. Και κυρίως εκτός...».
Γιώργος Κούδας: Ας περιμένουμε
«Δεν γνωρίζω ακριβώς το θέμα και δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Ο κύριος Γκαγκάτσης έχει εμπειρία αφού ήταν πρόεδρος για πολλά χρόνια στην ΕΠΟ, είναι από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, και προφανώς του αρέσει το ποδόσφαιρο. Νομίζω, όμως, ότι είναι καλύτερα να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο τέλος».
Δημήτρης Παρίδης: Είναι έμπειρος, έχει γνωριμίες
«Κατά την άποψή μου πρόκειται για θετική κίνηση, η οποία θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Γκαγκάτσης βρίσκεται χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι έμπειρος και έχει πολλές γνώσεις και γνωριμίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Άρα, μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε διάφορους τομείς. Από τη στιγμή που η διοίκηση Ζαγοράκη εκτιμά ότι ο κ. Γκαγκάτσης είναι σε θέση να δώσει λύσεις στον ΠΑΟΚ, τότε καλώς κάνει και προχωρά σε αυτήν την κίνηση. Τη βλέπω κι εγώ θετικά αν και η αλήθεια είναι πως πρόσφατα είχαμε την ιστορία με τον γιο του που παραιτήθηκε από την ΠΑΕ. Σίγουρα είναι κάπως περίεργο αλλά επαναλαμβάνω ότι θα βγει σε καλό στον ΠΑΟΚ».
Παναγιώτης Κερμανίδης: Αλλού ο γιος, αλλού πατέρας
«Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και το πώς λειτουργεί. Αν ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφασίσει ότι πρέπει να έρθει στον ΠΑΟΚ, τότε ο κ. Γκαγκάτσης θα επιστρέψει στην ομάδα από την οποία άρχισε την πορεία του ως παράγοντας. Δεν θα του είναι άγνωστο το περιβάλλον.
Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα από την πλευρά του κόσμου. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν αντιδράσει στο θέμα του γιου του, γιατί αλλού ήταν ο γιος και αλλού ο πατέρας. Τώρα, αν έρθει στον ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις.
Αυτό που ίσως αλλάξει, όμως, είναι η αντιμετώπιση που θα έχει η ομάδα από τους αντιπάλους της εφόσον βρεθεί στις τάξεις της ο κ. Γκαγκάτσης, ο οποίος ασκεί επιρροή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ, αυτό που θα του ευχηθώ είναι να έχει με τον ΠΑΟΚ επιτυχία ανάλογη με εκείνη που είχε με την Εθνική το 2004 και η έλευσή του να συνδυαστεί με την έξοδο της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ και με καλή πορεία στην Ευρώπη».
Νίκος Αλαβάντας: Θα βοηθήσει
«Ο κ. Γκαγκάτσης άρχισε από τον ΠΑΟΚ, μετά μπλέχτηκε με τον Ολυμπιακό και έφτασε εκεί που έφτασε, να είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα κάνει καλό ή κακό στον ΠΑΟΚ, πιστεύω όμως ότι μάλλον θα κάνει καλό. Θα μπορέσει να τον βοηθήσει με τις γνώσεις, τις γνωριμίες και την εμπειρία του αφού τόσα χρόνια ήταν σε ένα... ηγετικό, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πόστο. Δεν ξέρω, από την άλλη, αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον κόσμο αλλά δεν νομίζω πως θα παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».
Κούλης Ιωσηφίδης: Ουδέν σχόλιο
«Δεν θα ήθελα να πάρω θέση για αυτό το θέμα. Δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας, είναι ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά και μόνο τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Άρα, ουδέν σχόλιον».