Eιπα να μην ξαναγράψω εδώ, αλλά με αυτά που διαβάζω δεν μπορώ να κρατηθώ...
Για ρίξτε μια ματιά εδώ παρακαλώ...
http://www.paokworld.com/paokworldboard/index.php/topic,8959.0.html13 σελίδες απόλαυση. Ο Μάκης ο Γκαγκάτσης θέλοντας και μη πλήρωσε το μάρμαρο εξαιτίας του ονόματός του. Και η φαγωμάρα μεταξύ των ΠΑΟΚτσήδων ήταν παροιμιώδης... Φανταστείτε πως θα σκοτωνόμαστε για το μεγάλο Γκαγκάτση...
Αλαμάνα αν και πολλές φορές συμφωνώ με τις απόψεις σου στο συγκεκριμένοπ θέμα θα διαφωνήσω κάθετα. Και για να προλάβω ορισμένους προσωπικά χέστηκα για τα όσα λένε οι γραφιάδες ντεμέκ αθλητικογράφοι στα κωλοκάναλα και τις φυλλάδες περί ΠΑΟΚ και παρασκηνίου... Έχω μάθει η προπαγάνδα τους να με αφήνει παγερά αδιάφορο, το δικό τους το παρασκήνιο το φτύνω. Αλλά δεν δέχομαι στο όνομα πρωταθλητισμού να φέρουμε τη διαπλοκή του ποκ στον ΠΑΟΚ μας...
Μη σώσουμε και το κατακτήσουμε ποτέ το κωλοπρωτάθλημά τους με τέτοιες πρακτικές. Σαν τους καπετάνιους και τους πράκτορες εγώ δεν καταδέχομαι να γίνει η ομάδα μου. Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα στην Ελλάδα και δεν έχει καμμία ανάγκη τα ψεύτικα κωλοπρωταθλήματά τους. Άλλωστε άμα λιγουρευόμασταν ψεύτικα πρωταθλήματα και κίβδηλες διακρίσεις με τις πλάτες της χούντας και φιέστες στα καλλιμάρμαρα και παράγκες και κρασιά δεν θα γινόμασταν ΠΑΟΚ.
Εγώ έγινα ΠΑΟΚτσής για τις ιστορίες που μου λεγε ο πατέρας μου από τα προσφυγικά της Τούμπας, για το γήπεδό μας που το χτίσανε με τα ίδια τους τα χέρια οι ίδιοι οι φίλαθλοι, κάθε μεσημέρι μετά τη δουλειά τους. Εγώ έγινα ΠΑΟΚ για το Συντριβάνι και την ομάδα που για πρώτη φορά ταπείνωσε τις ομάδες του κέντρου, για τις περιγραφές της μεγάλης ομάδας του 70' και τα πρώτα τρόπαια, παλικαρίσια και στα ίσια. ΠΑΟΚ έγινα για τη Θύρα 4, τον Πανελλήνιο και τις εκδρομές, τις αποβάσεις στην Ομόνοια, για τη Νεάπολη και τον Κεντρικό. Έγινα ΠΑΟΚ για την αρμάδα του Μπάνε, του Πέτζα, του Κλιφ, του Μάτζικ, του Μπέρι, που όταν εγώ σήκωνα ευρωπαικά τρόπαια οι πρασινοκόκκινες νεόπλουτες έλεγαν "η σπυριάρα".
Δεν θα ανεχτώ επ ουδενί να σπιλωθεί το όνομα και η ιστορία του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου της χώρας με την εμπλοκή του Γκαγκάτση senior στα διοικητικά. Όχι επειδή θα με κατηγορούν οι άλλοι (83 χρόνια αυτό κάνουν άλλωστε) αλλά επειδή δεν το θέλω ο ίδιος. Με βρωμίζει και με λερώνει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη ούτε τα διαπλεκόμενά ούτε το παρασκήνιό τους. Ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία και την Ιστορία πρέπει να τη σεβόμαστε και να την υπερασπιζόμαστε, είναι αυτό που μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, τους μικρούς και μίζερους και ζητιάνους κάλπικης δόξας... Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γεννιές τρελαμένων ΠΑΟΚτσήδων. Είναι το μέλλον μας.
Θόδωρε Ζαγοράκη σε αγαπάω και σε εκτιμώ όσο λίγους αλλά να ξέρεις, η επιλογή σου αυτή μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερό σου λάθος. Και από τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις κρίνεται πολλές φορές η συνολική πορεία μιας προσωπικότητας.