κύττα όλο το παιχνίδι θα κριθεί στο κέντρο που είναι και (μόνη) δυνατή γραμμή του λαγού. Ελπίζω οι garcia-ivic-veron-conceicao-κων/νιδης να τους δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει. Κρίσιμο και το θέμα του ηγέτη που ΔΕΝ έχει ο λαγός. Διάβασε τι λέει ο δομάζος...
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&tag=7713&pubid=1426190Την εκτίμηση ότι στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές στα δύσκολα παιχνίδια έκανε ο Μίμης Δομάζος, όταν το «Goal» του ζήτησε την εκτίμησή του για το επικείμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
«Ανεξαρτήτως του εάν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα ή διαθέτει καλύτερη ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τα ματς στην Τούμπα ήταν πάντοτε ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έχει φανατισμένο κοινό
και ανέκαθεν ήταν πολύ δύσκολο για μία ομάδα να καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο γήπεδο.
Για τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει μεγάλη πίεση, πίεση που πηγάζει κυρίως από τη φανατισμένη ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι παίκτες του από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα» ήταν το αρχικό σχόλιο του «στρατηγού».-Την παρουσία αντιπροσωπείας οπαδών του Παναθηναϊκού στην προπόνηση, την κρίνετε ως θετική, υπό την έννοια ότι θα βοηθήσει να μπουν κάποιοι παίκτες, κυρίως ξένοι, στο κλίμα του ντέρμπι;
«Η γνώμη μου είναι ότι αυτά τα πράγματα δεν μετράνε τόσο και γενικώς ό,τι συμβαίνει πριν από την έναρξη ενός αγώνα, μεγάλου ή μικρού. Αυτό που μετράει είναι το γήπεδο, αυτός είναι ο ''καθρέφτης", όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα δευτερεύοντα.
Για τους ξένους παίκτες, που δεν έχουν ανάλογη εμπειρία, δεν είναι εύκολο ούτως ή άλλως να κατανοήσουν την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο. Και δεν υπάρχει ο άνθρωπος στον Παναθηναϊκό που θα τους το δώσει να το καταλάβουν. Ο Αντωνίου δεν έχει την προσωπικότητα κατ' εμέ. Εάν ήταν ο Αντωνιάδης ή ο Σαραβάκος για παράδειγμα -και αναφέρομαι σε αυτούς επειδή είναι ήδη μέσα στην ομάδα και για να μην παρεξηγηθώ- θα ήταν αλλιώς».
«Πρόβλημα στα δύσκολα»
«Οι προβλέψεις σε τέτοιου είδους αγώνες είναι δύσκολες. Δεν μετράει πολλές φορές το ποιος είναι καλύτερος ή χειρότερος, σε ένα ντέρμπι μπορεί να νικήσει και ο χειρότερος. Μετράει το πώς θα μπει η κάθε ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτό που εμένα με προβληματίζει είναι ότι ο Παναθηναϊκός ως τώρα δεν έχει νικήσει κανένα ντέρμπι, κανένα ματς υψηλής δυσκολίας. Μόνο τον Αρη, παίζοντας καλά μόνο για ένα ημίχρονο.
Αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι είναι ίδια με του Αρη. Είναι καλύτερη. Επίσης, συμφωνώ με τον Ζάετς που είπε ότι δόθηκαν τόσα χρήματα και ο Παναθηναϊκός δεν έχει έναν παίκτη να ξεχωρίζει από τους άλλους. Ο μεγάλος παίκτης για μένα πρέπει από τα 30 ματς να είναι πρώτος παίκτης του αγώνα στα 25. Ο Κλέιτον, για παράδειγμα, τη μία Κυριακή είναι πολύ καλός και την άλλη "χάνεται". Για τον Ζιλμπέρτο είπαν ότι τα πάει περίφημα με την εθνική Βραζιλίας. Ναι, αλλά στη Βραζιλία έχει 8 παιχταράδες δίπλα του. Ας μην παίζουμε με τα λόγια, λοιπόν. Εμένα δεν μπορούν να με κοροϊδέψουν οι εφημερίδες και αυτό είναι το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό».