"Δώστε την ψυχή σας να τους πάρουμε"
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μπορεί να μην έπαιξε στο προχθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην καριέρα του μετά την περιπέτεια της υγείας του, ωστόσο ο Ντάρκο-γκολ έδωσε τη δική του «μάχη» από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο στη διάρκεια του μεγάλου ματς με τον «δικέφαλο» στο ΟΑΚΑ.
Μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, ξεκίνησε τη «μάχη» του αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα και έδειξε με τη συμπεριφορά του πως αποτελεί παίκτη της ομάδας του λιμανιού, άσχετα με το αν δεν μπορεί να αγωνιστεί.
Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο ΟΑΚΑ στις πέντε και είκοσι και ο Κοβάσεβιτς ήταν «θηρίο στο κλουβί» από το... πούλμαν.
Μόλις οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και επέστρεψαν στα αποδυτήρια, ο Σέρβος πήρε το λόγο και είπε στους συμπαίκτες του, θέλοντας να τους εμψυχώσει.
«Δεν μπορώ να παίξω, αλλά ξέρετε ότι είμαι μαζί σας. Θα δω το παιχνίδι απ' τον πάγκο για να είμαι δίπλα στην ομάδα, δεν μπορούσα να είμαι μακριά. Δώστε τα όλα, δώστε και την ψυχή σας για να τους πάρουμε. Είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να νικήσουμε. Πάμε γερά, να μπούμε δυνατά απ' το ξεκίνημα» είπε ο Κοβάσεβιτς στους συμπαίκτες του.
Με υψωμένες γροθιές
Ο Κοβάσεβιτς κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού και παρακολούθησε από εκεί το παιχνίδι. Η αλήθεια μάλιστα είναι ότι έζησε πιο έντονα από κάθε άλλο ματς το προχθεσινό ντέρμπι και δεν είναι τυχαία η ατάκα αναπληρωματικού παίκτη των Πειραιωτών, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά: «Δεν τον είχα δει να κάνει έτσι όταν έπαιζε, ήταν κάτι το απίστευτο».
Απίστευτη ήταν πάντως και η αντίδραση του Σέρβου στο γκολ που πέτυχε ο Γκαλέτι στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Σέρβο να πετάγεται σαν «ελατήριο» από τον πάγκο και με υψωμένες γροθιές να φωνάζει «γκολ» με όλη του τη δύναμη.
«Μπράβο παιδιά, μεγάλη νίκη»
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς δεν έκρυβε, μετά το παιχνίδι, την ικανοποίησή του για τη νίκη της ομάδας του και στα αποδυτήρια είπε στους συμπαίκτες του: «Μπράβο παιδιά, πήραμε μια μεγάλη νίκη. Παίξαμε με πάθος». Αμέσως βγήκε από τα αποδυτήρια με ένα τεράστιο χαμόγελο «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό του και όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να κάνει δηλώσεις είπε «όχι εγώ παιδιά, οι παίκτες».
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10532&subid=2&tag=7713&pubid=1717379Μια πίπα εννοείς μωρή πουστρού?