«Είμαστε μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου»
Ο Μάρκος Αντόνιο έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία της Super League. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος όταν είχε ανοίξει το δρόμο για την επικράτηση του «δικέφαλου» στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, την πρώτη αγωνιστική. Ο ίδιος, βέβαια, προτιμά να γράψει το όνομά του στην ιστορία του ΠΑΟΚ και μιλώντας στο «Goal» κάνει τη δική του ανασκόπηση των πρώτων δεκατεσσάρων αγωνιστικών και βάζει ψηλά τον πήχη. Για την ακρίβεια, τον τοποθετεί μια θέση πιο ψηλά από ό,τι βρίσκεται τώρα ο ΠΑΟΚ. Στην κορυφή.
- Πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι με την Ξάνθη;
«Αρκετά δύσκολο. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσαμε να βρούμε το δρόμος προς τα δίχτυα, καθώς ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε καλές επεμβάσεις. Τελικά καταφέραμε και πετύχαμε το γκολ που μας έδωσε τη νίκη».
- Θα μπορούσες να είχες σκοράρει στη φάση που σημάδεψες το δοκάρι.
«Ηταν μια καλή ευκαιρία για εμάς, αλλά δεν ήταν μόνο αυτή. Παίξαμε καλά και πήραμε ένα αποτέλεσμα το οποίο το δικαιούμασταν βάσει της εικόνας του αγώνα».
- Η σεζόν ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη. Θα κλείσει με τον ίδιο τρόπο;
«Μακάρι. Αυτό θέλουμε όλοι και αυτό θα προσπαθήσουμε στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Πανσερραϊκό».
- Υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά μεταξύ Πανσερραϊκού και ΠΑΟΚ.
«Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο Πανσερραϊκός έχει ένα αξιόλογο σύνολο και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να πάρουμε τη νίκη, καθώς αυτός είναι και ο μοναδικός μας στόχος».
- Το Σάββατο επέστρεψες στην ενδεκάδα. Στη θέση σου υπάρχει ανταγωνισμός,
«Ναι, και αυτό είναι καλό και για εμάς και για την ομάδα. Ο προπονητής έχει επιλογές και όλοι προσπαθούμε. Οπως ο κάθε παίκτης, έτσι και εγώ χαίρομαι όταν παίζω και κάθε μέρα στις προπονήσεις δουλεύω για να μπορώ να είμαι σε καλό επίπεδο».
«Δεν φοβόμαστε κανέναν»
- Το καλοκαίρι άφησες την Οσέρ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν εκτός Ευρώπης. Ηταν μια εύκολη απόφαση;
- «Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Εμαθα για τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες ημέρες και έγινε η μετακίνηση. Από τις πληροφορίες που πήρα κατάλαβα πως πρόκειται για μια καλή ομάδα, η οποία κάνει ένα νέο ξεκίνημα και βάζει στόχο την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αποφάσισα τελικά να πω το ναι».
- Νιώθεις δικαιωμένος από την απόφασή σου;
- «Ναι. Ηρθα σε μια ομάδα που έβαλε στόχο να πάρει μια θέση που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν πολύ καλά».
- Ποιο είναι το μυστικό της μέχρι τώρα επιτυχίας του ΠΑΟΚ;
- «Δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχει μόνο δουλειά. Ο προπονητής έκανε τα πλάνα του στην προετοιμασία και από την πρώτη μέρα δουλεύουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο για να μπορέσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε τις νίκες».
- Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος, μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ως πού μπορεί να φτάσει;
- «Είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία μας, αλλά έχουμε σχεδόν άλλο τόσο ακόμα μπροστά μας. Πλέον, δεν φοβόμαστε κανέναν. Θα πρέπει όμως πρώτα να σταθεροποιηθούμε στη δεύτερη θέση».
- Λες ότι «πρώτα» πρέπει να σταθεροποιηθείτε δεύτεροι. Αν γίνει αυτό, ο ΠΑΟΚ θα έχει στόχο το πρωτάθλημα;
- «Δεν ξέρω αν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Αν όμως διατηρηθούμε ψηλά και μείνουμε για καιρό στη δεύτερη θέση και κοντά στη κορυφή, τότε σίγουρα μπορούμε να το διεκδικήσουμε».
«Κολλητός ο "Μπάκα"»
- Πώς εισπράττεις τη μαζική παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ;
«Προσωπικά, αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ σε καμία ομάδα από αυτές που έχω αγωνιστεί. Οπου και αν πάμε οι οπαδοί μας είναι στο γήπεδο. Οταν παίζουμε στην έδρα μας, και μόνο που βγαίνουμε έξω για να ξεκινήσει το παιχνίδι και βλέπουμε την κερκίδα να παίρνει ''φωτιά'' ανεβαίνουμε».
- Δεν σας αγχώνει καθόλου;
«Οταν ξεκινά το παιχνίδι και μετά συγκεντρωνόμαστε εκεί, είναι σημαντικό που τους ακούμε να μας ενθαρρύνουν κάθε λεπτό που περνάει».
- Πόσο έχει βοηθήσει ο κόσμος ώστε να είναι η ομάδα δεύτερη;
«Πολύ. Παίζουμε πάντα με πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου. Στο να είμαστε δεύτεροι μας βοήθησε πολύ η νίκη στο πρώτο παιχνίδι, διότι μας έδωσε καλή ψυχολογία, αλλά και γενικότερα οι εκτός έδρας νίκες».
- Με ποιους παίκτες κάνεις περισσότερο παρέα;
«Με τον Μπακαγιόκο, τον Βιεϊρίνια, αλλά και όλους όσοι μιλούν τη γλώσσα μου. Δεν ξέρω αγγλικά και ήταν δύσκολα στην αρχή, αλλά ειδικά ο ''Μπάκα'' με βοήθησε πολύ».
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7759&pubid=1583416