Να σε ρωτησω κατι και να μου απαντησεις σε παρακαλω ειλικρινα αν πχ οταν παιζαμε προκριματικα τσαμπιονς λιγκ ερχοτανε η εφορια και σου ελεγε οτι ξερεις κατι χρωστας και θα σε τιμωρησω δε σου δινω φορολογικη ενημερωτητα που σημαινει δεν μπορεις να θεωρησεις εισητηρια ή δεν μπορεις να κανεις μεταγραφες τι θα ελεγε ενας ο οποιοσδηποτε συνδεσμος ή ακομα και ενας απλος οπαδος? για να σε βοηθησω θυμησου τι ελεγαν οι αεκτσηδες για τον παπαλακη και την επιτροπη του πριν αναλαβει ο νικολαιδης αστα ρε φιλε οπως και να το δεις αμα δε θες να το δεις βλεπεις οτι θελεις
kestel, δείχνεις να αγνοείς ότι το Ελληνικό δημόσιο έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες. Κάνεις αναφορά για το δικαίωμα του δημοσίου να μην δώσει φορολογική ενημερότητα ή να μην θεωρήσει μιά ομάδα εισιτήρια. Αγνοείς ότι αυτό το πρόβλημα το είχαν ομάδες που διοικούνταν συνήθως απο φιλοκυβερνητικές διοικήσεις, οι οποίες απολάμβαναν "ασυλία".
Είπα στο post μου, ότι το κράτος με τη νομοθεσία του, αποδυνάμωσε τους μικρομετόχους, το ερασιτεχνικό σωματείο και τους φιλάθλους, οι οποίοι είναι δεδομένο ότι νοιάζονται για την ομάδα, εις βάρος των εκάστοτε μεγαλομετόχων που τους αβαντάρουν για πολιτικούς λόγους.
Υπάρχουν πλείστα όσα σημεία στον αθλητικό νόμο που χρειάζονται αναμόρφωση και βελτίωση.
Ένα χτυπητό σημείο, είναι ότι για τις ενέργειες του μεγαλομέτοχου, τις υπεξαιρέσεις, τις εικονικές ενέργειες, για οτιδήποτε τέλος πάντων γίνεται, ευθύνεται η Α.Ε. και όχι αυτός που έκανε αυτές τις πράξεις. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Αποτέλεσμα; Ο Μπατατούδης υπεξαίρεσε 5,5 εκ. Ευρώ αποδεδειγμένα. Χρέωσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ρήτρα εξ'αιτίας του σπάσιμου συμβολαίου με την Netmed με 15,5 Ευρώ. Η εταιρεία, υπο φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να είχε πτωχεύσει. Παρ'όλα αυτά, η επίπτωση της πτώχευσης είναι να πέσει η ομάδα στην Δ' Εθνική. Ποιός λοιπόν πληρώνει τελικά για τις παράνομες ενέργειες ενός υποστηριζόμενου Προέδρου; Ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα, οι αγνοί φίλαθλοι, το ερασιτεχνικό σωματείο. Πάντως αυτός που ευθύνεται, την βγάζει καθαρή. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε κανέναν απο τους απατεώνες υπεξαιρετές να μπαίνουν φυλακή.
Αν υπήρχε νομοθεσία που να αποδέσμευε την ομάδα απο τον μεγαλομέτοχο σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων τέτοιας εμβελείας, τότε σίγουρα δεν θα κάναμε εράνους, δεν θα ζητιανεύαμε κάθε φορά για να πληρώνουμε τα γαμησιάτικα του ενός και του άλλου.
Θυμίζω ότι ο αθλητικός νόμος όταν πρωτοψηφίστηκε, προέβλεπε ποσοστό 40% για το ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο και το υπόλοιπο 60% μοιράζονταν στους μετόχους. Αυτό άλλαξε και έγινε 10% και απο τότε είχαμε πλείστα όσα κρούσματα απατεώνων μεγαλομετόχων.
Είδες λοιπόν πώς το κράτος επεμβαίνει και δημιουργεί προβλήματα;
Με τί μούτρα λοιπόν το κράτος μπορεί να μή μου θεωρήσει εισιτήρια, να μη μου δώσει ενημερότητα, όταν εμένα μεν με αποκλείει απο το να προφυλάσσομαι και να ελέγξω, και απο την άλλη αυτό δεν κάνει τη δουλειά του. Τέλος δε, έρχομαι εγώ, ο αγνός και ανυποψίαστος, να καλύψω για μιά ακόμα φορά τα κλεμμένα, που δεν θα υπήρχαν αν μου επέτρεπε το κράτος να παρέμβω, ή άν έκανε τη δουλειά του!