Σήμερα νοιώθω προδομένος όσο ποτέ. Αν ήταν στη θέση σου κάποιος από τους προηγούμενους, θα έλεγα ότι δεν τρέχει και τίποτα, επαγγελματίας πρόεδρος είναι και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κονομήσει. Αλλά από σένα που δηλώνεις και είσαι ΠΑΟΚτσής και ύστερα από όσα κάναμε για σένα, δεν περίμενα ποτέ να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Σε σένα μιλάω, που κάποιοι πρόλαβαν να σε ονομάσουν "μάγκα πρόεδρο". Εσένα που περίμενα να ξέρεις ότι η μαγκιά δεν δωρίζεται, αλλά κερδίζεται με τις πράξεις. Αν δεν ήξερες πάλι θα σε δικαιολογούσα. Αλλά ήξερες και άφησες να πάει ένα αθώο ΠΑΟΚτσάκι φυλακή για 7 μήνες. Δεν ενδιαφέρθηκες καθόλου για το αν ήταν ή δεν ήταν στα επεισόδια.
Και επειδή πολλά γράφτηκαν για το θέμα, ας σας πω πως έγινε η φάση για να μαθαίνετε και να ξυπνάτε ρε πρόβατα. Που μπορεί να σας κλείσουν μέσα, χωρίς να έχετε κάνει τίποτα. Το παλικάρι που σήμερα έφαγε 7 μήνες και από αύριο μπαίνει στις φυλακές της Κομοτηνής, είχε πάει από Θεσσαλονίκη στην Ξάνθη, μήπως βρει εισιτήριο και δει τον ΠΑΟΚ. Ούτε για γκόμενα πήγε, ούτε για μανούρα. Για τον ΠΑΟΚ πήγε. Όταν οι ειδικές μονάδες της τάξης έπεσαν επάνω τους, έχασε το τσαντάκι του που είχε μέσα δίπλωμα, ταυτότητα κλπ. Γύρισε στη Θεσσαλονίκη και την άλλη ημέρα το πρωί τον πήραν τηλέφωνο από την Ξάνθη οι αστυνομικοί και του είπαν ότι βρήκαν το τσαντάκι και να παέι να το πάρει. Εφυγε το μεσημέρι και το απόγευμα ήταν στην Ξάνθη, όπου με το που εμφανίστηκε τον συνέλαβαν και του φόρτωσαν τις κατηγορίες.
Και ρωτάω εγώ τώρα. Ποιός χουλιγκάνος πάει να κάνει φασαρία με τσαντάκι που έχει όλα τα στοιχεία του μέσα? Ποιός χουλιγκάνος πηγαίνει την άλλη ημέρα στην Ξάνθη για να "παραλάβει" τα πράγματα του την ώρα που δεν έχει περάσει το 24ωρο του αυτόφωρου? Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα είχε πάρει τη γκόμενα του και θα τραβούσε κανα ταξιδάκι για 2-3 μέρες, μέχρι να ετοιμαστεί με το δικηγόρο του για να πάει προετοιμασμένος, γιατί ήξερε τι θα αντιμετωπίσει. Στην δίκη που έγινε, ο εισαγγελέας έκανε συνεχώς συστάσεις στον αστυνομικό που έκανε την "μεγάλη σύλληψη" ότι πέφτει σε αντιφάσεις και στο τέλος ζήτησε την αθωότητα του κατηγορουμένου, αλλά η κυρία Δικαστής έχοντας σαφές οδηγίες από την πολιτεία για αυστηρή εφαρμογή του νόμου τον καταδίκασε σε 7 μήνες φυλακή που θα εκτίσει στην Κομοτηνή μαζί με γύφτους, μουσουλμάνους, εμπόρους ναρκωτικών κλπ.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευθούν αν έδειχνε το παραμικρό ενδιαφέρον η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που επανειλημένως της ζητήθηκε να δείξει το έλαχιστο ενδιαφέρον. Τουλάχιστον για το γαμώτο ρε. Αλλά ποιός να δείξει ενδιαφέρον? Ο Ποικιλίδης που είναι υπεύθυνος των συνδέσμων και ανάθεμα με αν είχε ποτέ του μέχρι σήμερα μπει σε έναν από αυτούς? Ο Γεωργαντάς που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει στον ψυχικό του κόσμο αν υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία ή έχει αποστρατευθεί? Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ακόμα δεν ήρθε στην διοίκηση της ΠΑΕ και από την πρώτη ημέρα έχουμε 5 άτομα που θα οδηγηθουν στην φυλακή? Ή κάποιοι συνδεσμίτες (από 2 συγκεκριμένους συνδέσμους) που μπήκαν κούτρα με προσκλήσεις στο γήπεδο και σήμερα το βράδυ ανακάλυψαν ότι υπάρχουν συλληφθέντες? Και αλήθεια πως κατέληξαν οι προσκλήσεις στα χέρια αυτών των δύο συνδέσμων? Την επιτροπή γιατί την κάναμε? Για το να είχαμε να λέγαμε?
Λυπάμαι για όλους σας και ειδικά για τα όνειρά μου που έκανα για σένα ΠΑΟΚ. Ο Θεός να βοηθήσει τα παιδιά και να είναι όσο γίνεται γρηγορότερη και ανώδυνη η έκτιση της ποινής τους. Κουράγιο Σταύρε.
Αδελφέ και συμπολεμιστή, να πώ δυστυχώς εγώ τα έλεγα πρίν να γίνει ο αγώνας; Δεν είναι καιρός για τέτοια. Το θέμα είναι να βοηθηθεί όσο είναι δυνατόν το παιδί. Γι'αυτό να πιάσουμε την ουσία ...
1. Έχει δικηγόρο το παιδί;
2. Έχει χρήματα; Μπορεί να πληρώσει η οικογένειά του;
3. Ανεξάρτητα απο το γεγονός ότι η ποινή είναι μή εφέμιση μη αναστάλσιμη, μπορεί να κινηθεί διαδικασία για κακοδικία. Είναι μεν μειωμένες οι πιθανότητες επιτυχίας, αλλά να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι.
Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα ορισμένα περιθώρια αντίδρασης. Μάθε αν θέλεις πληροφορίες και πές μου.
Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα, όταν το Σάββατο είδα τα ΠΑΟΚτσάκια καψαλισμένα, με μαύρα λεριά πρόσωπα, με τον ιδρώτα να έχει κάνει χάρτη στα πρόσωπά τους, ράγισε η καρδιά μου!!! Προσωπικά δεν μπορώ να το επιτρέψω αυτό να συμβαίνει. Ότι χρειάζεται, εγώ είμαι εδώ ... και όπως μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω!!!
Ειδικά για Ξάνθη, έχω και δικηγόρους, και γνωστούς και νομίζω δεν είμαι ο μόνος. Μην το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Αν δεν λυθεί μέχρι τις εκλογές, μετά το πουλί θα έχει πετάξει!!!
Όσον αφορά τώρα για τον νόμο και την αντισυνταγματικότητά του, δεν είμαι συνταγματολόγος για να αποφανθώ. Θα πρέπει κάποιος να προσβάλει τον νόμο σε ανώτερο επίπεδο, εφ'όσον δεν υπάρχει εφετείο, θα πρέπει πιθανότατα να απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Επιπλέον απαιτεί πολλά χρήματα και φυσικά κάποιο θύμα!!!
Ίσως τώρα προεκλογικά, μιά συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων απο τη Θεσσαλονίκη, αν έκανε συνάντηση με τον Ορφανό και εξέθετε τα επιχειρήματα της, να μπορούσε να γίνει κάτι. Τί; Τουλάχιστον να υπάρχει εφέσιμη ποινή και να αναγνωρίζεται το λευκό ποινικό μητρώο!!!
Δεν ξέρω ... είμαι σκοτισμένος ...