Εγώ πάλι θα σας πω μια ιστορία:
Ηταν κάποτε ενα πολύ μεγάλο ταλέντο από μια χώρα της Βόρειας Αφρικής που ήταν γρήγορος, δυνατός και με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Λογικό ήταν να πάρει μεταγραφή από την μικρή ομάδα της Γαλλίας που έπαιζε σε μια αρκετά μεγαλύτερη που τον προόριζε για βασικό. Παρόλαυτα, και παρά τα πλούσια σωματικά προσόντα του και την καταπληκτική του τεχνική κατάρτιση (στην Γαλλία τον φώναζαν "τρελλό ντριπλέρ") ο παίχτης αυτός κατάντησε γυρολόγος των γηπέδων και κατέληξε σε μια άσημη ομάδα ενός περιθωριακού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. End of Story.
Ηθικό Δίδαγμα: Το ταλέντο μόνο, όσο και αν ξεχειλίζει από τα μπατζάκια μερικών παιχτών, από μόνο του ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Χρειάζεται και άλλα στοιχεία (χαρακτήρας, μυαλό, ψυχή, @@, τύχη κ.α.) για να γίνει ενα ταλέντο μεγάλος ποδοσφαιριστής.
Κατά την άποψη μου, ο Λάζαρος δεν έχει καθόλου μυαλό και έχει πολύ κακό χαρακτήρα. Αποτέλεσμα αυτών είναι οτι (πάλι κατά την άποψη μου) δύσκολα θα καταφέρει να εξελιχθεί σε μεγάλο παίχτη και να κάνει καριέρα. Επίσης, ο παίχτης αυτός δείχνει συνεχώς ότι έχει ξενερώσει με τον ΠΑΟΚ και ότι θεωρεί τον εαυτό του πολύ μεγάλο μέγεθος για να καταδεχτεί να παίζει σε μας με αποτέλεσμα να προσπαθεί από όταν ήρθε να φύγει. Λογικό επακόλουθο λοιπόν μου φαίνεται που ο ΠΑΟΚ θέλει να τον πουλήσει.
Μέχρι τώρα ο Λάζαρος δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο πλην μιας υπόσχεσης οτι ίσως κάποτε στο μέλλον καταφέρει να γίνει καλός παίχτης. Στο εξωτερικό, όμως, έχουν μπουχτίσει από ταλέντα wanna be παιχταράδες και δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα σκασμό λεφτά να αποκτήσουν άλλο ένα. Αντίθετα, στην φτωχή και υπανάπτυκτη ψωροκώσταινα ο Λάζαρος μοιάζει κελεπούρι κυρίως λόγω του image που θα αποκτήσει η ομάδα που θα τον πάρει και του μάρκετινγκ από τις φυλλάδες. Λογικό είναι λοιπόν οι ομάδες του ΠΟΚ να δίνουν περισσότερα λεφτά για να τον αποχτήσουν.
Άρα, λογικό μου φαίνεται και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πουλάει σε αυτόν που της δίνει τα περισσότερα ακόμα και αν είναι ανταγωνιστής της. Διαφωνώ δε με τον papritsa και πολλούς άλλους που θεωρούν οτι αυτό είναι πλήγμα στο prestige του συλλόγου καθώς πουλάμε ενα παίχτη που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα στην καριέρα του (πέρα από άπειρα άσκοπα τσαλιμάκια) σε πολύ καλή τιμή. Υπό αυτό το πρίσμα, μάλλον εμείς τους πιάνουμε κορόιδα παρά το αντίθετο. Άλλωστε, τον παίχτη αυτόν τον δίνουμε γιατί εμείς το ΘΕΛΟΥΜΕ. Γιατί εμείς βλέπουμε οτι η ιστορία με τον τύπο αυτόν δεν τραβάει και τον ξεφορτωνόμαστε. Δεν είναι τυχαίο νομίζω που μόλις οι του ΠΟΚ συζήτησαν για Μελλίση πήραν αμέσως τα @@ μας. Ο ΠΑΟΚ του Γου και του Μπάτμαν που είχε καταντήσει φυτώριο του ΠΟΚ αποτελεί παρελθόν. Πλέον πουλάμε όποιον γουστάρουμε (και κρατάμε όποιον γουστάρουμε) σε τιμή που μας συμφέρει. Ξέρουμε δε οτι τα λεφτά που παίρνουμε απο τέτοιες μεταγραφές πιάνουν τόπο και επενδύονται (σε μείωση χρεών, προπονητικό κέντρο, ποιοτικούς παίχτες) από μια διοίκηση που εμπιστευόμαστε.... Μεγάλη εξέλιξη σε σχέση με το σκοτεινό παρελθόν..
ΥΓ Ο παίχτης του παραπάνω παραδείγματος είναι ο Ζαϊρί που παίζει πλεόν στον Αστέρα Τρίπολης. Πολύ καλύτερη τεχνική κατάρτιση και σωματικά προσόντα από τον Λάζαρο και όμως κατέληξε στον Αστέρα Τρίπολης... Και η ποδοσφαιρική ιστορία είναι γεμάτη από αιώνια ταλέντα που ποτέ δεν κατάφεραν να γίνουν κάτι παραπάνω από μέτριοι ποδοσφαιριστές....
ΥΓ2 Γράψτε τους βάζελους στα @@ σας... και για τον Θεοδωρίδη καζούρα έκαναν και τελικά βγήκαν και μαλάκες από πάνω. Άλλωστε, και με λάζαρο και με Σάλπι και με τον Πελέ να έρθουνε φέτος στην Τούμπα το γαμήσι δεν το γλυτώνουνε.....