ας τοποθετηθώ μία και καλή...για το θέμα παίκτες (Έλληνες).
Δεν θεωρώ κανέναν (μα κανέναν) πλέον άξιο να μονοπωλεί τον ενδιαφέρον των οπαδών του ΠΑΟΚ μας μόνο με το αν θα πάει να παίξει στην Αθήνα ή στην καντίνα...τον έχω χεσμένο. Αν θέλει να κάτσει (ο οποιοσδήποτε) για να βγάλει πάθος, να γίνει σημαία (αν το αξίζει και αγωνιστικά) της ομάδας θα κοπεί ή όποια συζήτηση εξ αρχής. Αν όχι θα μας σπάσουν τα @@ και θα παίξουν στις πλάτες μας παιχνίδια επικοινωνιακά και πίπες μπλε. Προσωπικά όταν έφυγε ο προδότης χέστηκα για την ποδοσφαιρική του αξία (ότι και αν σήμαινε για τον ΠΑΟΚ μας αυτό) αλλά έγινα μαύρος από το κακό μου για τον τρόπο που έφυγε. Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά τα λέω πιστεύοντας του ότι παίκτης Έλληνας (για μένα) δύσκολα θα μπορέσει στην Ελλάδα να κάνει την μεγάλη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα, διαφορά που δεν θα σου την κάνει ένας ξένος. Συγκριτικά τι έχει προσφέρει ο Σαλπιγγίδης, Ο χριστοδουλόπουλος, Ο Σπυρόπουλος, Ο Ντέμης παλιότερα (κ.α) που δεν έχει δώσει ο Μιετσέλ, ο Νάγκμπε, Ο Μαγντί, Ο Τζιμπούρ, Ο Μπατίστα...και άλλοι χίλιοι...καλοί λοιπόν οι Έλληνες αλλά κανένας δεν είναι και δε θα γίνει Πίρλο, Αντεμπαγιόρ και μέσι...Προσωπική άποψη ΤΕΛΙΑ!
τα παραπάνω αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Σε αυτό που πιστεύω (αν κατάλαβα καλά) έχουν αντίδραση τα αδέρφια, που έγραψαν πρίν από εμένα, είναι το "ηθικό", και προπαγανδιστικό (ας μου επιτραπεί ή έκφραση) κομμάτι. Την έννοια του ξεπουλήματος την καταλαβαίνω πως μας ενοχλεί (και εμένα) και δεν γουστάρεις συγκριτικά να λές ότι πουλάς στο ΠΟΚ γιατί σε "μικραίνει".... Σε συνδυασμό με τα παραπάνω όμως λέω ότι φτάνεις να πουλάς στο ΠΟΚ γιατί το αντίστοιχο παγκόσμιο ΠΟΚ δεν θα έδινε ποτέ τόσα λεφτά για να πάρει τον Χριστοδουλόπουλο, τον Μπαλάφα και τον Σπυρόπουλο (για αντίστοιχης ηλικίας παίκτες). Τρανή απόδειξη ότι μόλις ΠΕΡΙΣΥ ο κολοσσός Λίβερπουλ έδινε...100000 για αρχή στον οικοδόμο...Λοιπόν καλά τα λόγια αλλά υπάρχει και η ουσία και η ουσία έχει δείξει ότι ομάδες εξωτερικού δεν πληρώνουν για να πάρουν παίκτες από την Ελλάδα σε αυτή την ηλικία. Ελάχιστους μπορώ να θυμηθώ ότι πήγαν έξω και έχουν τα @@ να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά...στα 22-25 δεν είσαι ταλέντο στο εξωτερικό είσαι ΑΞΙΑ.
για να κλείσω τονίζω ότι δε θεωρώ κανένα παίκτη σημαία του ΠΑΟΚ σήμερα, Σημαίες ήταν λίγοι..και το όνομα τους το έγραψαν με εμφανίσεις (ακόμα και αν μερικοί ήταν άμπαλοι). Με λόγια και φανφάρες δεν έγινε κανείς τίποτα. Αν θες να κάνεις ομάδα κάνεις (και ο Ζαγοράκης ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑΡΑ!) γιατί δε χρειάζεται τον οικοδόμο (και τον κάθε οικοδόμο), αυτός είναι εδώ για να παίξει το ρόλο του και αν κρίνουν ότι ο ρόλος του είναι να φέρει ζεστά λεφτά στην ομάδα ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ χρειάζεται όλους εμάς.
Αυτά και ξέρω ότι δυσαρεστώ πολλούς αλλά με έτρωγε...