Επειδή εγώ έγραψα το <<μυθιστόρημα>> να πω μερικά πράγματα.
1. Το τόπικ <<καθάρισε>> σύμφωνα με τον φίλο. Από ότι κατάλαβα καθαρό είναι ένα τόπικ όταν παρουσιάζει τα (πολλά) μειονεκτήματα της αστυνομίας, του στρατού, ή του εθνικισμού. Οταν παρουσιάζει τα προβλήματα που δημιουργεί η μετανάστευση, <<ασχημένει>> το φόρουμ.
2. Αναγνωρίζω ότι το κείμενο είναι προκλητικό για μερικούς. Πιστεύω κάποια στιγμή να δείξετε το ίδιο ενδιαφέρον και για προκλητικά κείμενα εναντίον της χώρας που ζούμε, εναντίον των συμβόλων μας. Το γεγονός ότι αυτά τα κείμενα παραμένουν αναρτημένα, ενώ τα αντίθετα σβήνονται, πρέπει να σας προβληματίσει για το πόσο δημοκρατικά σκέφτεστε.
3. Στην ουσία δεν είναι το κείμενο προκλητικό, αλλά η πραγματικότητα. Εάν όσοι διαμαρτυρηθήκατε για το πόστ μου, σας φάνηκαν περίεργα ή εξωπραγματικά, οκ καταλαβαίνω ότι ίσως δεν έχετε προσωπική εμπειρία σχετικά με τους μετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες. Κι εγώ αν διάβαζα κάτι περίεργο για πρώτη φορά, ενώ είχα άλλη αντίληψη για την πραγματικότητα, θα φρίκαρα. Πάντως θα μπορούσαμε με όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να μιλήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους, για να δούμε αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Για να δούμε πως περνούσαν στις χώρες τους, πως περνάνε στην Ελλάδα.
4. Ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό <<εθνίκι>> από τον κορράπτ. Τον βρίσκω πολύ τρέντι. Το <<εθνίκι>>, κατάγεται από οικογένεια μεταναστών. Ζει μαζί με αυτούς. Έχει φίλους μετανάστες. Έχει φέρει πολωνούς χαμουτζήδες στο γήπεδο να δούνε τον ΠΑΟΚ. Δεν λέω άλλα πχ βοήθειες που έχουμε δώσει σ αυτούς τους ανθρώπους. Κοινώς δεν υπάρχει ούτε ρατσισμός, ούτε απανθρωπιά. Αυτό δε με εμποδίζει όμως να βλέπω τα προβλήματα που δημιουργούν σαν σύνολο.
5. Φυσικά όλοι θα διάβασαν τους χαρακτηρισμούς εναντίον μου, αλλά ελάχιστοι θα πρόλαβαν να διαβάσουν το κείμενο στην 1-2 ώρες πριν σβηστεί.
6. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έπαιζε περιφερειακό πρωτάθλημα. ξαφνικά σε μια νύχτα ήρθε στον ΠΑΟΚ από τον ΠΑΟΝΕ ή που σκατά έπαιζε. Τεράστια αλλαγή στη ζωή του, στα χρήματα που κέρδιζε, σε όλα. Σε ένα χρόνο διαμαρτυρόταν που δεν είχε θέση βασικού, που δε του φέρονται σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο κτλ. Όλοι τον κατακρίναμε και λέγαμε σιγά και ποιος είσαι, και δε σε φέραμε με το ζόρι στον ΠΑΟΚ, και δε σέβεσαι εδώ που τρως ψωμί και στην τελική <<άμα δε γουστάρεις οικοδόμε, τράβα στο Λίβερπουλ>>. Και στον κράζαμε 28000 άτομα και κρεμάγαμε και πανιά.
Lets play a game : Αντικαταστήστε τη λέξη
ΠΑΟΝΕ = Αυγανιστάν
ΠΑΟΚ = Ελλάδα
Λάζαρος = Μετανάστης
<<αμα δε γουστάρεις τράβα στο Λίβερπουλ>> = <<άμα δε γουστάρετε στην Ελλάδα, φύγετε>>.
28000 που κράζαμε, είμαστε κοινωνικά ρατσιστές κατά βάθος...
Ξέρω είναι πρόκληση αυτό. Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης και σύνδεσης της εικόνας με μία λέξη. Αν συνδέσεις την λάθος εικόνα, πιστεύεις και χτυπίεσαι ότι το άσπρο είναι μαύρο. Σχετική είναι η κλασική σκηνή που περιγράφει ο Πλάτωνας με τους τύπους που έβλεπαν σκιές, αλλά νόμιζαν ότι αυτή είναι η αλήθεια.
(Πιθανότατα, κι εγώ να έχω λάθος εικόνες)
6. Αν όλα αυτά που έγραψα σας φάνηκαν τόσο απίθανα, μακάρι ο κόσμος σας να είναι τόσο αγνός που να μη τα χωράει ο νους σας.