Συμφωνώ με τον egoist ότι τα διάφορα νέα και γραφόμενα μπορούν κάλλιστα να αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού. Μου αρέσει και επικροτώ τη συχνή υπενθύμιση του χρυσού κανόνα πάνω στον οποίο βασίζεται το forum, δηλαδή
"Καλύτερα 100 μέλη και ενεργά παρά...", ωστόσο είμαι της άποψης ότι το πολιτισμένο επίπεδο συζήτησης μπορεί να διατηρηθεί εφόσον υπάρχει η καλή διάθεση που διαπιστωμένα και αποδεδειγμένα σε κάθε ευκαιρία φαίνεται ότι κατέχει
η πλειοψηφία των μελών αυτού του forum (χωρίς να προβαίνω σε διαχωρισμούς, στιγματισμούς ή αφορισμούς).
Αντί να ενισχύουμε τις περιοριστικές ασπίδες σε ένα αγνό site που έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια παρέα και ιδιότυπη οικογένεια (ξέρετε πολύ καλά οι περισσότεροι τι εννοώ) η βάση θα έπρεπε να δοθεί στην απομόνωση από όλους μας των στοιχείων που τείνουν προς τη φθορά του, όχι στον περιορισμό των ελευθεριών μας και των θεμάτων που προσφέρονται για συζήτηση.
Φυσικά και αντιλαμβάνεστε ότι δεν καταφέρομαι εναντίον όσων πασχίζουν καθημερίνα για το PAOKWorld (οι της Articles Team γνωρίζουν ότι προσπαθώ να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτό) ούτε αντιμετωπίζω με επικριτική διάθεση τη νέα κατάσταση. Ίσα-ίσα πιστεύω και ας ακούγεται εγωιστικό ότι τα παρόντα γραφόμενά μου αποδεικνύουν και το ότι ένα θέμα εν μέσω διαφωνίας μπορεί να συζητηθεί με ήρεμο και πολιτισμένο τρόπο όπως γίνεται στα περισσότερα θέματα από την -επαναλαμβάνω- συντριπτική κατ'εμέ
πλειοψηφία των μελών.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι ο περιορισμός των προς συζήτηση θεμάτων όπως φαίνεται από την νέα έκδοση των κανόνων καταντά περιττός. Ο λαός του ΠΑΟΚ και δη τα μέλη αυτού του site μπορούν να αποδείξουν ότι δεν έχουν και τόση ανάγκη από "λουρί".
Τώρα στο δεύτερο θέμα μου. Παρατήρησα ρίχνοντας μια ματιά στους κανόνες κάτι που δεν το πρόσεξα την προηγούμενη φορά. Ενδέχεται να κάνω λάθος αλλά ενδέχεται και να είναι πρόσφατη προσθήκη (αφού αυτό δε φαίνεται από το edit). Πρόσεξα λοιπόν αυτό:
ΑΡΘΡΟ 14
Παρ.14.5 Οι κανόνες ισχύουν και για το PAOKWORLD Live!
Για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει αυτό? Δεν επιτίθεμαι απλά περιμένω μια επιχειρηματολογία.
- Άλλο το τσατ στην κεντρική και άλλο το ποστάρισμα στα τόπικ. Προφανώς.
Και επειδή συμφωνώ απόλυτα με την άνωθεν δήλωση προσωπικά δε βλέπω το λόγο για τον οποίο η ίσως πρέπουσα για το forum αυστηρότητα θα έπρεπε να επεκτείνεται και σε ένα χώρο πολύ πιο ελεύθερο και άμεσο όπως το live chat. Δεν το λέω με κακία απλώς θέλω να μάθω 2 πράγματα: 1)Aν αυτό είναι μέρος πρόσφατου (ακόμη και του σημερινού update) των κανόνων και 2) Ποια η σκοπιμότητα του συγκεκριμένου κανόνα.
Και τέλος για να μη κουράζω, ένα πράγμα στο οποίο σίγουρα διαφωνώ στους κανονισμούς είναι η επισήμανση ότι οι τελευταίοι μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Φυσικά και δεν ζητάω να λαμβάνω pm με τη νέα έκδοση των κανόνων, ένα απλό ποστ σε στυλ ανακοίνωσης αρκεί για όλους. Διότι υπενθυμίζω ότι η απορία μου σχετικά με το live δεν ξέρω αν προκύπτει από κανόνα που προϋπήρχε και δεν πρόσεξα ή πρόκειται περί σημερινής προσθήκης.
Υ.Γ. Αμφιταλαντεύομαι ως προς το κατά πόσο το συγκεκριμένο post-scriptum (επειδή σου αρέσουν από ό,τι φαίνεται τα Λατινικά @Δικέφαλε) είναι απαραίτητο αλλά νιώθω την ανάγκη να τονίσω ότι δεν υπαινίσσομαι τίποτα και ότι τα γραφόμενά μου δεν έχουν καμιά απολύτως ειρωνική διάθεση. Όσοι με γνωρίζετε έστω και ελάχιστα το ξέρετε σίγουρα. Αυτά.
edit: Και για να μη κάνω διπλό post, ερώτηση τεχνικής φύσεως. Μετά από πόση ώρα αδράνειας ένας χρήστης συνδεδεμένος θεωρείται idle για το live και δεν μπορεί να βλέπει τα νέα inputs στο chat?