Εγώ πάλι θα πω καλύτερα τα λεφτά μετά την υγεία να πηγαίνουν σε κάτι πιο ωφέλιμο από τους βουλευτές ή τα ένστολα γουρούνια τους φίλους, συγγενείς και ψηφοφόρους των νεοναζί που βασανίζουν ανθρώπους μέσα στα τμήματα και στην ασφάλεια. Αλλά για αυτό δεν είδα να πει τίποτα ποτέ κανένα δεξιό ή ακροδεξιό νοικοκυραίικο σκουπίδι, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει εξάλλου.
Aυτή η κουβέντα είναι ατελείωτη αν την πιάσουμε, "πού αλλού θα μπορούσαν να πηγαίνουν τα λεφτά", και άσκοπη, ειδικά τη στιγμή που είναι πολύ δύσκολο να έχεις πλήρη εικόνα των προϋπολογισμών ολόκληρου κράτους αν δεν είσαι ειδικός.
Και αν είναι κερδοφόρα όπως λες ας πορευθεί μόνη της χωρίς κρατήσεις από τον κόσμο. Γιατί δεν το κάνουν έτσι; Οι υπόλοιποι πως τα βγάζουν πέρα; Είναι προκλητικό να πληρώνονται με τρελά ποσά οι υπάλληλοι της ΕΡΤ από κόσμο που με το ζόρι αυτό το καιρό μαζεύει το ποσό του λογαριασμού του. Αυτό ισχύ και για άλλες ΔΕΚΟ όπως π.χ. η ΔΕΗ. Δεν γίνεται να αυξάνονται κάθε χρόνο τα τιμολόγια της ΔΕΗ σε μία χώρα με 35% ανεργία και μ.ο. μισθού όσων δουλεύουν τα 500-700 ευρώ για να παίρνουν αυτοί κατώτατους μισθούς 2 και 3 χιλιάρικα.
Τώρα για αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, σόρυ αλλά αυτό καταλήγει να είναι αυθυποβολή. Έχουν ειπωθεί τα άπειρα τόσες μέρες, πάλι τα ίδια από την αρχή θα λέμε;
Και επαναλαμβάνω, δεν έχω καμία σχέση με το δημόσιο (παρόλο που στο αντικείμενό μου είναι πάντα η πρώτη επιλογή για όλους!) ούτε έχω τους δημόσιους υπαλλήλους σε καμία εκτίμηση και συμφωνώ για την κατάσταση στην γαμωΕΡΤ.
Για να απαντήσω πάντως στην πρώτη ερώτηση, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν θα τα παίρνουν από όλους άδικα μέσω της δεη όπως γίνεται ως σήμερα ή από τους φόρους. Όλα λεφτά δικά μας είναι και πάλι, όχι δικά τους. Οι άλλοι λοιπόν τα βγάζουν πέρα απλά με λεφτά των φορολογούμενων.
Σε όλες αυτές τις ΔΕΚΟ πρέπει να μπει σκούπα. Ή σκούπα ή ιδιωτικοποίηση. Αυτές είναι οι μόνες επιλογές σε μία χώρα που πεινάει και δεν έχει να δώσει στους πολίτες της ούτε τα βασικά.
Αυτό λέει κάθε μέρα όλο το υπηρετικό προσωπικό των μεγαλοκαρχαριών, από τον στέφανο μάνο, τη ντόρα μπακογιάννη, τον σαμαρά και τον βενιζέλο, μέχρι τα χρυσά αυγά, τον σκάι, το μέγκα και όλα τα κοπρόσκυλα των μμε.
Και σκούπα από ποιους θα μπει δηλαδή; Από αυτούς που τις έχουν κάνει χοιροστάσιο από τη βρώμα; Και να μπει σκούπα για ποιο πράγμα; Για να δώσουν στους πολίτες αυτής της χώρας οι ίδιοι που τους έφεραν σε αυτή την εξαθλίωση; Όνειρα θερινής νυκτός θα πω εγώ φίλε μου.
Επιλογές; Θες να μιλήσουμε για επιλογές;
Θα σου δώσω την πρώτη και καλύτερη:
να φορολογηθούν οι εφοπλιστές, τους οποίους με τόση αγάπη υπερασπίζεται ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της φάπας και τα ξαδερφάκια του τα λεβεντόπαιδα με τα μαύρα. Και οι οποίοι δίνουν κάθε χρόνο φόρο 10.000 (ολογράφως: δέκα χιλιάδες) δολάρια για κάθε τάνκερ που κατά μέσο όρο αποφέρει κέρδος 60.000.000 (ολογράφως: εξήντα εκατομμύρια) δολάρια. Για αυτό και οι πρώην καραβοκύρηδες από κάτι ψαροχώρια της άγονης γραμμής μου γυρνάνε στο σίτυ με τα πούρα και ελέγχουν σήμερα το 40% της ευρωπαϊκής και το 20% της παγκόσμιας ναυτιλίας, από μια χώρα που έχει το 0,001% του παγκόσμιου πληθυσμού.Μόλις τελειώσουμε με αυτούς, να πάρουν σειρά οι τραπεζίτες. Και έχει ακόμα η λίστα. Αν και με τη φορολόγηση των δύο πρώτων κατηγοριών, θα έχουν λυθεί όλα προβλήματα της χώρας.