http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/AEth/PAOK/115128.html "Θέλω Τσάμπιονς Λιγκ"Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν τον εμπιστευόταν. Ο Γιώργος Κωστίκος όμως του έδωσε φανέλα βασικού στο ματς του πρώτου γύρου απέναντι στον Ηρακλή (0-0) και από τότε και έπειτα, ο θηριώδης Πορτογάλος φρόντισε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Φερναντέζ, τον άνθρωπο που οι ειδικοί του ποδοσφαίρου της ιβηρικής χώρας θεωρείται πως στο μέλλον θα είναι εκείνος ο οποίος θα υπερασπιστεί την εστία τους.
Ο άνθρωπος στον οποίο καταλογίστηκε αμφισβητούμενο πέναλτι αλλά εν συνεχεία νίκησε τον Ντάριο Φερναντέζ του Πανιωνίου, μίλησε την Τρίτη στο contra.gr...
"Αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη της ομάδας και όχι η δική μου απόκρουση στο πέναλτι. Με τον Παναθηναϊκό έκανα ένα λάθος και το παραδέχτηκα, τώρα ήταν καιρός να βοηθήσω την ομάδα. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι δε θα βγούμε Ευρώπη. Βέβαια, προσωπικά, με απασχολεί το πώς θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ στο μέλλον και θεωρώ πως με πολλή και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε".
Εξάλλου, ο 23χρονος άσος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επερχόμενες υποχρεώσεις της ομάδας του αλλά και την ώθηση που δίνουν σε εκείνον και τους συμπαίκτες του οι φίλοι του ΠΑΟΚ... "Τώρα κοιτάμε την Καλλιθέα. Κάθε παιχνίδι αναλύεται ξεχωριστά, όπως πάντα. Είναι άσχημο το ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στην Τούμπα αλλά ο κόσμος μας παρακολουθεί, έστω και από μακριά. Το γνωρίζουμε αυτό και μας δίνει δύναμη ώστε να προσπαθούμε στο 100%".
Πολύς λόγος έγινε για τον διαιτητή Πορφύρη στο ματς της Δευτέρας. Ποια είναι η γνώμη του Φερνάντεζ; "Ο διαιτητής σφύριζε πάρα πολύ. Δεν έχω δει στην καριέρα μου ρέφερι που να δίνει τόσο εύκολα φάουλ και κάρτες. Όσο για τη φάση του πέναλτι, εγώ πήδηξα και βρήκα τη μπάλα, όπως και ο αντίπαλός μου. Το ότι τον παρέσυρα στο έδαφος δε σημαίνει ότι έκανα και παράβαση, από τη στιγμή που είχα διώξει τη μπάλα".
Όσο για την απόκρουση του πέναλτι... "Έχω δουλέψει το τελευταίο διάστημα στα πέναλτι. Αυτό είναι το πρώτο που αποκρούω στην Ελλάδα. Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα δεν είχα πιάσει κάποιο και αυτό με πείσμωσε. Να που ήρθε η ώρα για το πρώτο. Κοιτάζω τον αντίπαλο, το σώμα του, τα πόδια του, και προσπαθώ να εκτιμήσω το που θα στείλει τη μπάλα. Ευτυχώς, αυτή τη φορά τα κατάφερα