Η φετινή χρονιά είναι και η τρίτη σεζόν που έχει το χρίσμα του βασικού τερματοφύλακα. Μετά από τις δύο προηγούμενες γεμάτες σεζόν ως βασικός, τόσο ο ίδιος, όσο και οι φίλαθλοι του Δικεφάλου περίμεναν πολλά περισσότερα και κυρίως μία πιο σταθερή απόδοση που θα γέμιζε σιγουριά και την υπόλοιπη ομάδα.
Στα 27 ματς που αγωνίστηκε φέτος δέχθηκε 25 γκολ. Ο συνολικός απολογισμός είναι καλός, όμως τόσο ο ίδιος όσο και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπορούν να θυμηθούν περισσότερο τις "γκέλες" που στοίχισαν στην ομάδα βαθμούς παρά τις καλές στιγμές κι ας ήταν στο σύνολο περισσότερες.
Κι αν οι φίλαθλοι του περίμεναν περισσότερα από τον Ντάνι Φερνάντεζ, το ίδιο νιώθει και ο ίδιος για τον εαυτό του.
"Η φετινή χρονιά ήταν μία καταστροφή για μένα, αλλά και συνολικά για τον ΠΑΟΚ. Δε θέλω να μιλάω άλλο γι' αυτό... Ξέρω καλά ότι έκανα αρκετά λάθη. Ποτέ όμως δε σταμάτησα και ούτε θα σταματήσω να δουλεύω για να γίνω καλύτερος, ώστε να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα. Πιστεύω ότι τα λάθη μου έγιναν μάθημα. Όλοι κάνουν λάθη, αλλά το θέμα είναι να μπορείς να συνεχίζεις, να τα ξεπερνάς και να κοιτάς μπροστά. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα τι και που έχω κάνει λάθος, ποιες αδυναμίες υπάρχουν και του χρόνου θα δει ο κόσμος έναν σίγουρα καλύτερο Φερνάντεζ", υποσχέθηκε ο Πορτογάλος πορτιέρο μέσω του "Μ".
"Δεν αρμόζει η 9η θέση στον ΠΑΟΚ"
Ο Ντάνι Φερνάντεζ είναι πεπεισμένος ότι η επόμενη χρονιά θα είναι εντελώς διαφορετική από τη φετινή και ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοιτάει μόνο μπρος τα πάνω. "Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση. Δεν αρμόζει αυτή η θέση στο όνομα του ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι χειρότερα δε γίνεται... Η επόμενη χρονιά θα είναι εντελώς διαφορετική και η ομάδα μπορεί να κοιτάει μόνο μπρος τα πάνω..."
"Δάσκαλος ο Σάντος"
Από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία του Φερνάντεζ; "Προσωπικά πιστεύω στη δυναμική του ΠΑΟΚ και στη δουλειά του Φερνάντο Σάντος. Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος που συνεργάζομαι μαζί του. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να εκμεταλλευτούμε την παρουσία του στην ομάδα για να μάθουμε και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτόν. Αλλά η δουλειά του χρειάζεται χρόνο για να φανεί. Η αλλαγή νοοτροπίας δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Ο αρχιτέκτονας χρειάζεται χρόνο για να υλοποιήσει τα σχέδια που έχει στα χαρτιά. Έτσι και ο προπονητής. Σε 6-7 μήνες δεν μπορούν να αλλάξουν όλα, ούτε να υλοποιηθούν τα σχέδια. Ο Σάντος όμως είναι ένας προπονητής - δάσκαλος. Έχει τεράστια εμπειρία και γνώση του ποδοσφαίρου. Είμαι σίγουρος ότι κάνοντας προετοιμασίας με το Σάντος από την αρχή, την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί ψηλότερα και εκεί που του αρμόζει..."
http://www.metropolisradio.gr/more.php?id=24929_0_1_0_C