Για το παιχνίδι του Βόλου :
«Ήταν μία εμφάνιση, αυτά τα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα παίρνει. Ήταν μία καλή νίκη, καλό αποτέλεσμα, δεν δεχτήκαμε γκολ.
Δεν ήταν καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, κρατήσαμε το αποτέλεσμα όμως και οι συμπαίκτες μου απέδειξαν πως είναι μεγάλοι παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλή.
Αλλά για εμένα η τύχη πηγαίνει στον δυνατό. Η ομάδα είναι μέσα σε τρεις στόχους, η κούραση φυσιολογική. Ένας από αυτούς είναι το κύπελλο.
Για το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη :
«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, είναι αγώνας στόχου, πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Τι πάμε; Βεβαίως πάμε για νίκη για να πάρουμε την πρόκριση.
Για το αν αυτή είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τον ΠΑΟΚ :
«Στις δύο προηγούμενες ήμασταν σε λιγότερους στόχους, ο στόχος ήταν καθαρά στο πρωτάθλημα. Τώρα είμαστε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μία ξεχωριστή χρονιά έτσι κι αλλιώς. Θα αντέξουμε μέχρι το τέλος. Φέτος είμαστε πιο ολοκληρωμένη ομάδα σε όλες τις γραμμές. Ο στόχος είναι η παρουσία στο τελικό του κυπέλλου και η καλή πορεία στα πλέι οφ. Ο Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα, θα το παλέψουμε, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι μεγάλη ομάδα»
Για τις αντοχές του :
«Εγώ πιστεύω ότι αντέχω, μ΄ αυτά που πέρασα, πιστεύω πως έχω μεγάλη υπομονή. Πέρασα πολλά, αλλά δεν το παράτησα. Όταν χάναμε φταίει ο Μπαλάφας. Χάσαμε στη Κέρκυρα, παίζαμε 11, εγώ έπαιξα ένα ημίχρονο, φταίει ο Μπαλάφας. Φτάνει αυτή η καραμέλα. Φταίει και ο Μπαλάφας, αλλά όλοι φταίμε όταν χάνουμε. Έπαιξα ένα ημίχρονο στο χειρότερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ φέτος, φταίει ο Μπαλάφας. Γιατί φταίει πάντα για όλα ο Μπαλάφας; Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και πρέπει να κάνεις υπομονή για να παίξεις. Πρέπει σίγουρα να κριθείς από πέντε - έξι αγώνες, όχι από έναν ή ένα ημίχρονο. Φαντάσου να έμπαινα στο 1-1 στην Κέρκυρα και να χάναμε. Με ένα παιχνίδι, άκουσα πολλά. Αλλά, έξι μήνες δεν έχω δημιουργήσει πρόβλημα. Εγώ πιστεύω πως κάποτε θα δικαιωθώ»
Για το μέλλον του :
«Εγώ έχω μιλήσει με μία ομάδα, αλλά από τη στιγμή που είμαι εδώ, θα παίξω. Αγαπώ την ομάδα και θα παίξω. Εγώ θέλω να μείνω, δεν θέλω να φύγω. Δεν είναι πλέον απόφαση δική μου, είναι της διοίκησης το τι θα κάνω. Την έχω δείξει την αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ πολλές φορές.
Δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορήσω τον ΠΑΟΚ. Εγώ έχω συνηθίσει να είμαι φευγάτος, μπορεί να φύγω σήμερα ή αύριο. Θέλω να μείνω, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα».
http://www.paok24.com/newsitem.asp?s=12&id=5325Σωστός ο Μπαλαφίνιο...