Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει και πάνω από ένα εκατομύριο οπαδούς. Είμαι σίγουρος ότι όλοι τους είναι τουλάχιστο τόσο φανατικοί όπως εγώ και πονάν την ομάδα, και έχουν στενοχωρηθεί και απογοητευθεί. Όταν από όλους αυτούς, στο γήπεδο πάνε μόνο 3.000 κόσμο, και ορισμένοι μάλιστα έχοντας διαρκείας και παρόλα αυτά δεν πάνε στο γήπεδο, το πρόβλημα βρίσκεται σαφώς αλλού και όχι στον κόσμο.
Το βρίσκω άκρως αλαζονικό αλλά και βλαβερό για την υπόθεση της ομάδας μας, κάποιοι μεταξύ μας να αφήνουν να εννοηθεί πως στόχοι όπως αγωνιστική διάκριση, καλό ποδόσφαιρο, νίκες και πρωταθλήματα είναι στοιχεία παντελώς άσχετα με τον ΠΑΟΚ!!!και ότι ο ΠΑΟΚ και συνεπώς και ο ΛΑΟΣ που τον αποτελεί, είναι μια αόριστη ιδέα, μεγάλη αλλά χωρίς την γενικότερη απαίτηση να υπάρχει και ανάλογο αντίκρισμα στο γήπεδο.
Στο ερώτημα γιατί η Τούμπα παραμένει άδεια, στο οποίο δυστηχώς αρκετοί οπαδοί με χαρακτηριστική ευκολία έσπευσαν εδώ να καταλογίσουν την αποκλειστική ευθύνη στους οπαδούς (λες και μας πέφτει λόγος στον καθένα μας να κρίνουμε την συμπεριφορά των συνοπαδών μας), κάποιος θα μπορόυσε να δώσει πολλές τεκμηριωμένες και εν μέρει παραγωγικές απαντήσεις. Γιατί το να προδιαθέτεις τους υπεύθυνους και ιδιαίτερα την τεχνική ηγεσία και τους παίχτες ότι έχεις κάποιες απαιτήσεις από την ομάδα (που δεν εξαντλούνται σε ανέξοδες δηλώσεις μέσα από επιπόλαιες συνεντεύξεις), είναι και παραμένει κατά την άποψή μου ο καλύτερος οιωνός για έναν σύλλογο που κάμει ή θέλει να κάμει πρωταθλητισμό.
Εγώ θα διαλέξω μία από όλες αυτές. Κατά την άποψή μου, τα τελευταία χρόνια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η ομάδα (παίχτες και προπονητές) αλλά και η διοίκηση έδειξαν σε αποφασιστικές για τον σύλλογο στιγμές, ότι με μαθηματική ακρίβεια δεν είναι έτοιμοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (προκριματικά, Ευρώπη, Κύπελλο κτλ.) και πλήρωσαν την προκαταβεβλημένη υποστήριξη του κόσμου με ανάξιες εμφανίσεις, τραγικά έως και ανεξήγητα λάθη, δείγματα ασέβειας και ασυνέπειας.