Author Topic: Jacobo Sanz Ovejero  (Read 18734 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
Απ: Jacobo Sanz Ovejero
« Reply #360 on: November 04, 2013, 19:51:14 »
ότι θέλετε λέτε. ο τύπος παίζει με μια από τις χειρότερες άμυνες ever. Από την αρχή της σεζόν, πρώτη φορά διαχρονικά έχω δει τον ΠΑΟΚ να του κάνουν οι εκάστοτε αντίπαλοι τόσα πολλά τετ α τετ.

Ποτε δεν μπορείς να ξέρεις ποιος φταίει για ένα γκολ που τρώς εαν δεν είσαι μέσα στο γήπεδο. Το λάθος μπορει να έχει γίνει 20 δευτερόλεπτα πιο πριν απο ένα χαφ που δεν γύρισε.
Πχ στο γκολ που έβαλε ο βάζελος στην Τούμπα που με την μία το ρίχνεις στον Κατσουράνη, εαν δείς τη φάση λείπει ο Βίτορ απο το κέντρο της άμυνα που θα έπαιρνε την κεφαλιά. Ο Βίτορ έχει ανέβει βέβαια γιατι κάποιο χαφ δεν επέστρεψε. Ο Κατσουράνης απορεί γιατι κατερεύσε όλη η άμυνα με αποτέλεσμα να μην κουνηθεί καθόλου.
Στο γκολ που τρώμε απο τη Μακάμπι πάλι κάποιος αφήνει ελευθερο σουτ έξω απο την περιοχή, κάτι που απαγορεύεται και στην Μαλακοπή Τούμπας.

Θυμάμαι έναν προπονητή έλεγε οτι στην μπάλα υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: Αυτός που μαζεύει πρώτος την μπάλα απο τα δίχτυα είναι αυτός που φέρει την ευθύνη, γιατι ασυναίσθητα θες να προχωρήσει το ματς και να ξεχαστεί το γκόλ. Με αυτο το τρόπο κατάλαβα γιατι ο κασιγιας στην ρεαλ πραγματικά έφταιγε σε πολλά γκολ με αποτέλεσμα να φάει πάγκο.

Offline mgm

• Αποστολή
  • **
« Reply #361 on: November 04, 2013, 20:11:19 »
Μαζευε συνεχως αυτος τη μπαλα απο τα διχτυα?

Offline lioste

• Αποστολή
  • **
« Reply #362 on: November 04, 2013, 20:17:19 »
 :'( :'(
ΑΡχίΔια

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #363 on: November 04, 2013, 20:23:37 »
Πέρα οτι τον είχα δει να έχει αυτη τη φάτσα, δεν σημαίνει οτι ισχύει και πάντα.

Offline mgm

• Αποστολή
  • **
« Reply #364 on: November 04, 2013, 20:29:42 »
Χαβαλεδιαζω μην το παιρνεις τοις μετρητοις... ;)

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #365 on: November 04, 2013, 21:10:57 »
Οχι ρε αλάνι ήταν πάντα η αποροία μου με τον κασίγιας και γενικά τους τερματάδες.
Δεν ξέρω που μπορείς να στηρίξεις πόσο καλός είναι κάποιος. Είναι τα αντανακλαστικά?
 Είναι η διάρκεια στο χρόνο? δεν έχω ιδέα.
Απλά πάντα θυμάμαι αυτον τον κανόνα το οποίο μου το είπαν οταν άρχισα να λέω οτι ο κασίγιας είναι νουμερό1. Φυσικά δεν ισχύει πάντα αυτό ετσι. Έχει βέβαια την λογικη "πωπω μαλακία έκανα πάμε για σέντρα", ψάχνω και ενα άρθρο τόση ώρα που το ανέφερε αλλά δεν το βρίσκω.. >:( 

Φυσικά ποτε δεν γράφω κάτι έτσι στον αέρα, μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα για την μπάλα (οτι άλλο θα τα μοιραστώ εκει που πρέπει, προσεχτικά) για να βάζω σε σκέψεις κάποιους. Δεν έχω καμια πρόθεση να το παίξω κάποιος να πω 5 παπαριές. Στην μπάλα οταν το έπαιξα κάποιος ένας αλβανός μου έκανε τον αστράγαλο κιμά, οπότε μου φτάνει  ;D ;D

Και επι την ευκαιρία απιστευτο αβαταρ

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
« Reply #366 on: November 04, 2013, 21:59:54 »
'Οχι και να έχουμε παράπονα από τον χακόμπο του τελευταίου διμήνου. Δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά αλλά δίνει στην ομάδα συνεχώς πόντους σε ελλάδα και ευρώπη. Είναι λίγο αψυχολόγητος αλλά κάτω από τα δοκάρια είναι εγγύηση.
ΦΑΤΕ ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΔ

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #367 on: November 04, 2013, 22:24:08 »
Ολλανδικό πιτμπουλ, να σου μιλήσω εγώ έγκυρα, ως αυτός που τον έκανε να τη μαζεύει συνήθως    8)
Ο Κασίγιας ήταν, είναι και θα είναι το νούμερο ένα. Εκτός και αν πιστεύεις ότι έφταιγε αυτός όταν ο Ροναλντίνιο περνούσε όλη την εντεκάδα πίσω από τη σέντρα, ο Ετό με μισή περιστροφή του σώματος στατικά άδειαζε 4 αμυντικούς, ο Μέσι ντρίμπλαρε 6 τσεκούρια στη σειρά και πάει λέγοντας.
Πάγκο φυσικά και δεν έφαγε για τον λόγο που λες, αλλά επειδή ο συνάδελφος του σάλπι-νάνος στην ψυχή, θέλησε να σπάσει την κλίκα της εθνικής επειδή τα είχε καλά με τους δικούς μας και του χάλαγε το βασικό συστατικό αγωνιστικό του πλάνο (πέρα του να αντιγράφει με χρονοκαθυστέρηση και ανεπιτυχώς τον Γκουαρντιόλα): την πόλωση με τη Μπάρσα (ναι, όλο το αγωνιστικό του πλάνο δεν είχε καμία σχέση με αγωνιστικό όπως είδαν και οι τυφλοί στο τέλος). Και να φτιάξει τη δική του κλίκα από κλαψιάρικα κομπλεξικά πορτογαλάκια και βραζιλιανάκια.
Ο Κασίγιας 4 πέρσυ από κάποια ντόρτμουντ δεν έτρωγε ακόμα κι αν κατέβαιναν οι Γερμανοί με τον Θεό στην εντεκάδα, τον Τζίζας στα χαφ, τον Βούδα άμυνα και τον Μωάμεθ στην επίθεση. Και να το θέλει κι η παναγιά συμπληρώνει ο Άγγελος εδώ δίπλα.
Ο Χακόμπο είναι η κλασσική περίπτωση τέρματος που σου πιάνει το ασύλληπτο τετ-α-τετ και μπορεί να φάει την πιο μούφα, να πουλήσει τη μπάλα στον επιθετικό μπροστά του χωρίς πίεση κτλ.
Εδώ και καιρό είναι από τους κορυφαίους όμως, ασχέτως που τον θεωρώ από τους βασικούς υπαίτιους και για τους δύο αποκλεισμούς.

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #368 on: November 04, 2013, 22:27:27 »
Ολλανδικό πιτμπουλ, να σου μιλήσω εγώ έγκυρα, ως αυτός που τον έκανε να τη μαζεύει συνήθως    8)

γεια σου καταλανε γκολεαδορ  :'(

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #369 on: November 05, 2013, 15:34:01 »
Καταρχήν για το ολλανδικό πίτμπουλ κάποια στιγμή πρέπει να γραφτεί ενα αφιέρωμα..

Ίσως το έθεσα λάθος το παράδειγμα με τον κασίγιας και με τον κανόνα αυτό γιατι αφορά κυρίως μια κουβέντα με βάση την ψυχολογική αντίδραση των αθλητών και δεν είναι μια μαλακία που απλά λένε.

Ισπανικό ποδόσφαιρο και γενικά ποδόσφαιρο πέρα του ΠΑΟΚ δεν βλέπω. Είναι πολυ λίγα τα ματς που έχω δει λόγο χρόνου κυρίως. Για το ματς εκείνο που λές με τον Ροναλντίνιο το οποίο το είχα παρακολουθήσει χρεώνω όλη το στραπάτσο στο αμυντικό πλάνο της ρεαλ. Δώσαν πάρα πολυ χώρο με την λογκή (πιστευω) κλείστου διαδρόμους γιατι εαν τον πίεσεις θα σε εκθέσει, βούτυρο στο ψωμί του βραζιλιάνου βέβαια. Στα 6 τσεκούρια ήταν και ο δικός μας εαν θυμάμαι καλά.

Τον κασίγιας τον έχω δει να τρώει χόντρα γκόλ και φυσικά τον έχω δει να βγάζει και αυτα που ακόμα και στο ρεπλει λές γράφουνε. Σε συνδυασμό με τον Λόπεθ οποίος δεν είναι τόσο κακός θεώρησα οτι τα πάντα είναι πιθανά στην μπάλα και τον πήρε τα γάντια. Σε μια γρήγορη αναζήτηση σε κάποια σαιτ με τις λέξεις Μουρινιο κασίγιας, υπάρχει γενικά μια βρώμα οτι ο Ικερ δεν κρατούσε και πολυ κλειστό το στόμα του στον τύπο. Βέβαια δεν ξέρω εαν ισχύει και αυτό http://www.goal.com/en/news/12/spain/2012/07/04/3219454/casillas-friendship-with-xavi-landed-him-in-trouble-with.

Τέλοσπάντων, για τον δικό μας καταρχήν εκτιμώ πάρα πολυ τον όρο που έβαλε στο συμβόλαιο του οτι σε περίπτωση που χάσει τον ελεγχο με τα νεύρα του θα αποχωρήσει χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα.

Αυτα που βλέπω στον Χακόμπο, είναι ο χαρακτήρας του που τον βοηθά να ξυπνήσει την άμυνα και μια άμυνα η οποία ακόμα δεν έχει βρει την ηρεμία της, σίγουρα κάποιες δύσκολες φάσεις που έχει βγάλει και για να είμαι ειλικρινής και το σωματότυπο του που μπορεί να κλείσει μια πολυ μεγάλη γωνία στα τετ α τετ.

Για να πώ ένα τέρμα καλό βασίζομαι στα στατιστικά του σε μια σεζόν. 

CLUB LARISA

• Guest
« Reply #370 on: November 05, 2013, 16:00:38 »
Ο υγιής και 100% σε προσήλωση Χακόμπο είναι μακράν του δευτέρου το καλύτερο τέρμα που είδαμε ποτέ. Όχι γτ έκανε ήδη τα απίστευτα ματς στον Σύλλογο - ίσα ίσα, παίζει φέτος ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ. Κυρίως για το Potential που δείχνει να κουβαλά. Ψηλό κορμί που στην τρίπολη έπαιζε πολύ με τα πόδια, απίστευτα ρεφλεξ καλές τοποθετήσεις, στην Τρίπολη αποτελούσε την σκούπα των στημένων, προσόν οι γροθιές που σπάνε την καρκινιάρα πλάγια κ μακρυά ή σε συμπαίκτη, ούτως ώστε να αποφεύγονται τα ριμπάουντ, έλεγχος του ελεύθερου και καλό πόδι που ψάχνει κεφάλια επίθεσης, όχι πλάγια άουτ και επαναφορές στην Κουρούτα (βλέπε βλαχοντάνυ). Φέτος έκανε μια κατ' εμέ τεράστια απόκρουση με τον Αστέρα. Εδω μέσα γράφτηκε οτι αργει στην αντίδραση γι' αυτό και φαίνεται εντυπωσιακή, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Χρωστούσα εδώ και καιρό να πω οτι αργεί να απλώσει το "δίχτυ", γτ προσπαθεί να βελτιώσει το positioning του απο την μέση του τέρματος να πάρει το κορμί του κλίση προς τ αριστερά ουτως ώστε να προλάβει την κεφαλιά, η οποία μπορεί να μην έχει ταχύτητα, είναι όμως κεφαλιά απο κοτνά και στοχεύουσα σε γωνία-το χειρότερο λάκτισμα κεφαλιού που μπορεί να τύχει σε τερματά. Και την βγάζει με υπέροχο πλονζόν, αλλα κυριότερα για μένα, την βγάζει εξουδετερώνοντας το ριμπάουντ. Εκεί φαίνονται οι καλοί τερματάδες απο τους τερματάδες που απλώς επιδεικνύουν το ταλέντο τους. Διαβάζω πολλά ακατανόητα εδώ μέσα, (όπως πχ "τα τρώει όρθια"-πείτε εσείς ποιο που έφαγε όρθιο και έβγαινε, για να συμφωνησω) γι αυτό τοποθετούμαι, μολονότι δεν είμαι ικανοποιημένος απο τις αποδοσεις του φέτος, γτ τον έχω για πολλά. Και κυρίως με προβληματίζει που η εικόνα του στην γρήγορη έξοδο φέτος αγνοείται, όπως και αγνοείται η πλήρης ψυχεδέλειά του που τον έκανε πραγματικά ανίκητο και άφοβο.

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #371 on: November 05, 2013, 16:03:22 »
Καταρχήν για το ολλανδικό πίτμπουλ κάποια στιγμή πρέπει να γραφτεί ενα αφιέρωμα..

Επίτομη εγκυκλοπαίδεια εννοείς να γραφτεί

Ίσως το έθεσα λάθος το παράδειγμα με τον κασίγιας και με τον κανόνα αυτό γιατι αφορά κυρίως μια κουβέντα με βάση την ψυχολογική αντίδραση των αθλητών και δεν είναι μια μαλακία που απλά λένε.

Ισχύει, ενοχές κι έτσι, αν και πιστεύω όχι πάντα

Για το ματς εκείνο που λές με τον Ροναλντίνιο το οποίο το είχα παρακολουθήσει χρεώνω όλη το στραπάτσο στο αμυντικό πλάνο της ρεαλ.

Άρα έρχεσαι στα λόγια μου, λίγες φορές έφταιγε ο Κασίγιας, ειδικά στα κλάσικο της εποχής Γκουαρντιόλα αν δεν (σχεδόν) κατέβαζε ρολά κάθε φορά, θα είχαμε σκορ 7 και 8 μηδέν χωρίς υπερβολή (με 20-25 κλασσικές ευκαιρίες προς την εστία νομίζω είναι άκρως ρεαλιστικό).

Στα 6 τσεκούρια ήταν και ο δικός μας εαν θυμάμαι καλά.

Δεν τον θυμάμαι στη συγκεκριμένη φάση, πάντως στη φάση με τον Ετό που λέω από το ίδιο ματς, ήταν σίγουρα κι αυτός  ::)

υπάρχει γενικά μια βρώμα οτι ο Ικερ δεν κρατούσε και πολυ κλειστό το στόμα του στον τύπο. Βέβαια δεν ξέρω εαν ισχύει και αυτό

Ισχύουν και τα δύο, μόνο που το πρώτο (λόγω γκόμενας συνέβαινε) ήταν απλώς η αφορμή και το πάτημα του σπέσιαλ φάιβ, ενώ το δεύτερο μία από τις αιτίες, όπως ανέφερα και πιο πριν.

Γενικά για τον Χακόμπο δεν νομίζω ότι μπορεί να εμπνεύσει πάντα εμπιστοσύνη τώρα πια, πέρσυ ίσως ναι. Σίγουρα πάντως είναι ό,τι καλύτερο έχουμε και δεν ξέρω πόσο καλύτερος μπορεί να βρεθεί. Δεν είναι μόνο στον ΠΑΟΚ περίεργη η θέση αυτή, σε όλους είναι.

Club διαφωνώ περί τοποθετήσεων, πολλές φορές τις βρίσκω χάλι στα πλάγια σε σχέση με ανοιχτές και κλειστές γωνίες, προχτές πάλι έκανε μια μαλακία τέτοια και ευτυχώς δεν την πληρώσαμε επειδή δεν πήγαινε μέσα.

Offline mgm

• Αποστολή
  • **
« Reply #372 on: November 05, 2013, 16:32:07 »
Η αληθεια ειναι οτι η θεση του τερματοφυλακα ειναι η πιο δυσκολη για να κρινει κανεις. Πρεπει να βγαζει ματι για να πεις "καλος" ή "παλτο".
Για τις τοποθετησεις συμφωνω με catala. Τωρα μη με πιασεις φαση-φαση γιατι δεν το χω. Γενικοτερη αισθηση λεω. Αντιστοιχα την αποκρουση στο ματς με τον αστερα, δεν την εχω ξαναδει σε ριπλευ για να την αναλυσω τοσο λεπτομερως οσο εσυ. Στιγμιαια αισθηση ηταν. Ακομα και την ωρα που γινοταν η φαση (στα κλασματα του δευτερολεπτου δηλαδη) ειχα αυτη την αισθηση...ξεκολλα ξεκολλα ξεκολλαααααα....ουφ ξεκολλησε... :)
Εμενα πραγματικα μου φαινεται οτι αργει να δωσει εντολη ο εγκεφαλος του ασχετως αν η μπαλα παει ψηλα ή χαμηλα. Χωρις ξαναλεω μεχρι στιγμης να του χρεωνω τα τερματα που εχουμε φαει. Απλως επειδη κι εμενα μου δινει την αισθηση οτι μπορει να εξελιχθει σε απιστευτο τερματα, περιμενω να τον δω καποια στιγμη να βγαζει τα αβγαλτα (?!αδοκιμο). Ουσιαστικα δηλαδη οχι απλως να μην ευθυνεται, αλλα να κανει και το κατι παραπανω. Για τα διωξιματα με τις γροθιες συμφωνω 100% .Δεν θυμαμαι να εχει επιστρεψει ετοιμο γκολ σε αντιπαλο. Ολα φευγουν με ασφαλεια.
Για μενα προσφατο χαρακτηριστικο παραδειγμα του σκαλωματος ειναι το 2ο γκολ της μακαμπι. Οκ προφανως και ειναι ο τελευταιος που εχει ευθυνη αφου η αμυνα κοιμαται και τον αφηνει ελευθερο να σουταρει οπως γουσταρει. Αλλα τουλαχιστον απο το τηλεοπτικο ριπλευ φαινεται οτι η μπαλα περναει απο αποσταση που ο Χακομπο την εχει, αν πηδηξει εγκαιρα. Το τρομακτικο για μενα ειναι οτι δεν πηδαει καν. Και το εχει κανει αρκετες φορες να αφησει τη μπαλα να περασει με σιγουρια του στυλ "παει αουτ" και να τη βλεπεις να φευγει ξυστα απο τα δοκαρια.
Στις εξοδους πως τον βλεπεις? Και δεν μιλαω για εξοδους σε τετ-α-τετ. Για στημενα λεω. Κορνερ, πλαγια φαουλ για σεντρα και τετοια. Νομιζω οτι και εκει δειχνει βελτιωση αλλα ακομα οχι στο επιθυμητο σημειο. Τωρα βεβαια θα μου πεις, ποτε ειχαμε τερματα να σου δινει τη σιγουρια οτι θα καθαρισει οτιδηποτε στον αερα? Δεν θυμαμαι κι αν ειχαμε ποτε.

Offline mgm

• Αποστολή
  • **
« Reply #373 on: November 05, 2013, 17:43:49 »
Για του λογου το αληθες...

https://www.youtube.com/watch?v=OiMryNbqZ5A

Δες περιπου 0:34-0:36. Φαινεται βεβαια οτι ετσι οπως ειναι εκτεθειμενος κανει ενα βηματακι για να πηδηξει προς την αντιθετη πλευρα και ισως γιαυτο το χανει. Παρολαυτα μια απελπιδα προσπαθεια εκτιναξης θα μπορουσε να την κανει και με το κορμι και τα χερια που εχει πιστευω θα την εβγαζε...και τοτε θα του εβγαζα το καπελο.

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #374 on: November 05, 2013, 20:44:22 »
Δέν έχεις πολυ αδικό σε αυτά που λές αλλα πάγωσε το λίγο στο 0.35 εκει που φεύγει απο το πόδι του ακριβώς μόλις φεύγει.

Πιθανόν να τα πήρε στην κράνα οχι γιατι την κακή άμυνα τόσο όσο οτι δεν το βλέπει. Και λέω πιθανόν γιατι δεν μπορώ να υπολογίσω την γωνία του.. Κατα άλλα το σουτ είναι και πολύ καλό.

zadas4

• Guest
« Reply #375 on: November 05, 2013, 21:24:48 »
απιαστο θα ελεγα,διοτι περναει συριζα απτους αμυντικους.

Offline 8emhs

• Αλλαγή
« Reply #376 on: November 06, 2013, 08:20:47 »
Όταν βλέπει τη μπαλα, η οποια περναει αναμεσα στους δυο αμυντικους, ειναι πλεον αργα να κανει κατι. Ενα πραγμα ειναι χειροτερο απο τον να αφησεις καποιον ολομοναχο στο υψος της περιοχης για να σουταρει: να κατσεις καποια μετρα μπροστα χωρις να κανεισ κατι να τον εμποδισεις, αλλα να κλεινεις το οπτικο πεδιο του τερματοφυλακα σου...

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #377 on: November 08, 2013, 14:03:06 »
Χωρις να κανει την σουπερ εμφανιση ηταν ο καλυτερος χτες και στην μια και μοναδικη φαση που χρειαστηκε καθαρισε.. αυτο που μου αρεσε περισσοτερο ηταν η σιγουρια που ειχε στις σεντρες και στα στημενα κατι που δεν εχω δει απο αυτον μεχρι σημερα. Και κατι που δε μου αρεσε γιατι νομιζω ο club το ανεφερε οτι παιζει γρηγορα με βολε.. χτες μετρησα γυρω στα 15 βολε και ουτε ενα δεν βρηκε συμπαιχτη..μαλλον κεφαλια αντιπαλων ψαχνει

Offline shady4

• Αποστολή
  • **
« Reply #378 on: November 08, 2013, 14:50:47 »
λες και αν τους βρει μπορούν να κάνουν κοντρόλ για να κατεβάσουν την μπάλα.. άντε κανένας στοχ και αυτός εξαιτίας ύψους κόβεται

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #379 on: November 08, 2013, 14:57:43 »
ψυχοπαθεια πληρη ο παιχταρας