Author Topic: Μεταγραφές 2012-2013  (Read 25647 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
Απ: Μεταγραφές 2012-2013
« Reply #620 on: January 31, 2013, 14:12:56 »
Δεν μιλαω για ποδοσφαιρικη ικανοτητα, μιλαω για την τακτικη που θελει να ερχονται καθε χρονο παιχτες δανεικοι για 4 μηνες. Το γιατι το σκεφτηκε κανενας;

(Sky απανταω σε αυτο το τοπικ για να μην γαμησουμε οτι τοπικ υπαρχει με την ιδια συζητηση....)

Δηλαδη το να θελει να φτιαξει ομαδα το καλοκαιρι και οχι τωρα στριμοκωλα τον γεναρη, δεν εχει λογικη??
Δεν καταλαβαινω γιατι εχετε στραβωσει ετσι ολοι με τους δανεικους...

Η γνωμη μου ειναι οτι καλα εκανε και πηρε δανεικους ΑΝ:
1. Θελει να φτιαξει ομαδα το καλοκαιρι
2. Θελει να αλλαξει προπονητη το καλοκαιρι
3. Μπορει να αγορασει τις ριτρες που εβαλε για παιχτες που πχ βγουν παιχταραδες.

Για μενα αν ειναι λαμογιο, εχει παγιδευτει μονος του με τις ριτρες του 1εκ που εχει βαλει. Αν δεν μπορει να δωσει 1εκ για παιχτη που αποδειχθει τελικα παιχταρας, τοτε μιλαμε για λαμογιο ολκης... Εδω ο τοντορας εδωσε 600.000 στην αταλαντα για το αλανι απο την βοσνια..

Με λιγα λογια (βλεποντας το καλοπροαιρετα και οχι καχυποπτα), εγω βλεπω να μπαλωνει τρυπες για φετος (κυπελο, 2η θεση) και το καλοκαιρι να φτιαχνει ομαδα αγοραζοντας καποιους απο τους δανεικους που εφερε, φερνοντας προπονητη και φερνοντας και αλλους παιχτες που φυσικα θα χρειαζονται...

Πιστευω θα ηταν χειροτερο να ειχε αγορασει 6-7 παιχτες... πχ, βαραω μπιστολι το καλοκαιρι, αντιο και πλερωστε τους..
Επισης θα ηταν χειροτερο να μην φερει καθολου παιχτες..

Η αποψη μου ειναι οτι καλως κακως, το καλοκαιρι θα κριθει το τι θελει να κανει τελικα με τον ΠΑΟΚ ο ρωσσος.

Τελος το οτι οι μεταγραφες γινανε κατω απο την μυτι τον ΑΡΔ μονο ως σουπερ νεο μπορω να το δω... Αν το εκανε αυτο ο τοντορας την εποχη της καβλας, ακομα θα ξεροχυναμε...

υγ1. Να ειμαστε αντικειμενικοι. Ολοι περιμενουμε να δουμε τι γινετε, αλλα μην τα αμαυρωνουμε ολα επειδη εφερε δανεικους ή επειδη δεν εφερε αδελινο ξερω γω ή επειδη σαν παρουσια θυμιζει λατερνα στο μοναστηρακι.... και ο βειρινια και ο σορλεν και ο βερον και ποσοι αλλοι, με τον ιδιο τροπο ηρθαν...

υγ2. Πανηγυρια και χαρες λες και πηραμε το double δεν δικαιολογουνται και φυσικα ειναι η αλλη ακρη που φυσικα και δεν την συνεριζομαι... Για μενα κινηθηκε σωστα ο ρωσος, αλλα θα τον κρινω το καλοκαιρι οταν θα πρεπει να πληρωσει ριτρες, να φερει προπονητη, να αγορασει παιχτες και να φτιαξει ΟΜΑΔΑ.

υγ3.Η απαντηση μου φυσικα δεν παει προσωπικα σε sky, clubara, και οποιον αλλο... Γενικα τα λεω για να γινει κουβεντουλα ας πουμε γιατι νομιζω πως εχουμε αρχισει να γινομαστε καπως αδικοι..

« Last Edit: January 31, 2013, 14:18:38 by king »

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
« Reply #621 on: January 31, 2013, 14:22:12 »
king σωραιος
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline hkp

• Αποστολή
  • **
« Reply #622 on: January 31, 2013, 14:50:30 »
Η ουσία δεν είναι ο βύντρα και ο κάθε βύντρα... είναι ότι είχαν έναν παίκτη δήθεν κλεισμένο και απο την άλλη είναι δείγμα του προγραμματισμού που γίνεται... που λέει ο λόγος προγραμματισμός.

καταρχήν σε βρίσκω τελείως λάθος..
δεν κρίνω τους παίχτες γιατί προσωπικά δεν τους ξέρω... αλλα θέλω να γράψω για αυτά που λες...

στο βύντρα βγαίνει προς τα έχω ότι προτείναμε συμβόλαιο με 200.000 ούτε euro παραπάνω... γνώμη μου πολύ σωστά κάνανε και ίσος είναι και πολλά τα λεφτά..

όσο για τον προγραμματισμό που λες ότι δεν υπάρχει εγώ πρώτη φορα μετά από χρονια είδα ότι λειτουργήσαμε σε μεταγραφές βάση σχεδίου.. αποφασίσαμε ποσα λεφτά θέλουμε να ξοδέψουμε.. πολλά η λίγα είναι άλλη συζήτηση.. κυνηγήσαμε τους πρώτους στόχους μέχρι τελευταία μέρα πιέζοντας και με τον χρόνο... και σε όσες περιπτώσεις δεν προχώρησε το plan a, πήγαμε στο plab b,c κτλ κτλ...

επαναλαμβάνω δεν λέω αν είναι οι παίχτες είναι καλοί η κακοί.. απλά βλέπω ότι ο "τσιτσιακοφ" τουλάχιστον κινήθηκε σωστά

Πως λειτούργησαν βάσει μεταγραφικού πλάνου ρε φιλαράκι ? τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο... απο εκεί που θα αγόραζαν λούκας, βιερίνια και δανεικό τον λάζοβιτς με πολλά φράγκα πήραν μόνο δανεικούς και ελεύθερους, εκτός και αν μου πείς οτι και αυτοί ήταν δημιούργημα των ΜΜΕ. Λίγο μπερδεμένος μου φαίνεται ο Σαββίδης στο τι θέλει και τι μπορεί να κάνει.

Offline katz

• Αποστολή
  • **
« Reply #623 on: January 31, 2013, 14:56:26 »
Σπινο εισαι λαθος
Ποιος προγραμματισμος που απο λαζοβιτς λουκας βιερι πηγαν σε δοκιμες σουβοροφ!! και καστελεν,,
Παλι καλα να λεμε δηλαδη που χασαμε απο ξανθη, ακουσε και κανα 2 φωνηεντα ο τσιτσιακοφ και ετρεξε να κλεισει τα μαυρακια...
ΠΑΟΚ G4Α

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
« Reply #624 on: January 31, 2013, 15:04:11 »
Ποιος ειπε οτι θα αγοραζαν τον Βιερινια, τον Λουκας και τον Λαζοβιτς;
Οι ομαδες τους ειπαν οτι δεν υπαρχουν επισημες διαπραγματευσεις με τον ΠΑΟΚ.
Πηγε ο Σιστιακοφ και ρωτησε αν πωλουνται και ποσο και εκει τελειωσε το θεμα.
4 εκ ο Αντελινο, 3 εκ ο Λουκας και για τον Λαζοβιτς δεν μαθευτηκε τι ποσο αξιωνουν, παρα το οτι παιρνει 2 εκ τον χρονο. Αμα τους επαιρνε με αυτα τα δεδομενα, θα εκανε την μαλακια της ζωης του. Μια 10αρα εκ. μαζι με τους μισθους για 3 παικτες..που αν βγεις στην αγορα με αυτα τα λεφτα παιρνεις 10 τετοιους και καλυτερους.

Οι δημοσιογραφοι τον πηγαιναν τον Σιστιακοφ καθε δευτερη μερα στην Ουκρανια και γραφανε ποσες φορες εκλασαν οι παικτες και ποσο αυτο επηρεαζει την μεταγραφη τους στον ΠΑΟΚ. Ο θειος του Ολισε δηλωσε οτι μιλησε με τον Σεκου πριν αρκετες μερες για τον ΠΑΟΚ.. Αυτο δειχνει οτι υπηρξε προγραμματισμος. Ο Καμαρα μολις προχθες εμαθε οτι μπορει να φυγει γιατι πηραν τον Σιο της Βολφσμπουργκ..μεσα σε μια μερα δε συμφωνεις με ομαδα, παικτη, τον βαζεις στο αεροπλανο και τον υπογραφεις. Εγω βλεπω οτι ο Ποντιος ξερει ακριβως τι θελει και πως το θελει. Οι δημοσιογραφοι δεν ξερουν τι τους γινεται.

Και προσωπικα στα αρχιδια μου αν ενημερωνομαι σωστα απο τους δημοσιογραφους για το τι θελει...αρκει να βλεπω πραξεις (οπως χθες και σημερα)!
« Last Edit: January 31, 2013, 15:09:43 by Georgie-4- »

CLUB LARISA

• Guest
« Reply #625 on: January 31, 2013, 15:09:36 »
Τις κάμερες και τους φωτορεπόρτερ όταν ο Τσιτσιάκοφ έτρωγε μαζί με τον Πορτογάλο και την χοντρή, ο Κόλκας τους κάλεσε Georgie?

Offline Vorious

• Αλλαγή
« Reply #626 on: January 31, 2013, 15:12:42 »
Δεν μιλαω για ποδοσφαιρικη ικανοτητα, μιλαω για την τακτικη που θελει να ερχονται καθε χρονο παιχτες δανεικοι για 4 μηνες. Το γιατι το σκεφτηκε κανενας;

(Sky απανταω σε αυτο το τοπικ για να μην γαμησουμε οτι τοπικ υπαρχει με την ιδια συζητηση....)

Δηλαδη το να θελει να φτιαξει ομαδα το καλοκαιρι και οχι τωρα στριμοκωλα τον γεναρη, δεν εχει λογικη??

3. Μπορει να αγορασει τις ριτρες που εβαλε για παιχτες που πχ βγουν παιχταραδες.

Για μενα αν ειναι λαμογιο, εχει παγιδευτει μονος του με τις ριτρες του 1εκ που εχει βαλει. Αν δεν μπορει να δωσει 1εκ για παιχτη που αποδειχθει τελικα παιχταρας, τοτε μιλαμε για λαμογιο ολκης... Εδω ο τοντορας εδωσε 600.000 στην αταλαντα για το αλανι απο την βοσνια..

Με λιγα λογια (βλεποντας το καλοπροαιρετα και οχι καχυποπτα), εγω βλεπω να μπαλωνει τρυπες για φετος (κυπελο, 2η θεση) και το καλοκαιρι να φτιαχνει ομαδα αγοραζοντας καποιους απο τους δανεικους που εφερε, φερνοντας προπονητη και φερνοντας και αλλους παιχτες που φυσικα θα χρειαζονται...

Πιστευω θα ηταν χειροτερο να ειχε αγορασει 6-7 παιχτες... πχ, βαραω μπιστολι το καλοκαιρι, αντιο και πλερωστε τους..

Η αποψη μου ειναι οτι καλως κακως, το καλοκαιρι θα κριθει το τι θελει να κανει τελικα με τον ΠΑΟΚ ο ρωσσος.

Τελος το οτι οι μεταγραφες γινανε κατω απο την μυτι τον ΑΡΔ μονο ως σουπερ νεο μπορω να το δω... Αν το εκανε αυτο ο τοντορας την εποχη της καβλας, ακομα θα ξεροχυναμε...

υγ1. Να ειμαστε αντικειμενικοι. Ολοι περιμενουμε να δουμε τι γινετε, αλλα μην τα αμαυρωνουμε ολα επειδη εφερε δανεικους ή επειδη δεν εφερε αδελινο ξερω γω ή επειδη σαν παρουσια θυμιζει λατερνα στο μοναστηρακι.... και ο βειρινια και ο σορλεν και ο βερον και ποσοι αλλοι, με τον ιδιο τροπο ηρθαν...

υγ2. Πανηγυρια και χαρες λες και πηραμε το double δεν δικαιολογουνται και φυσικα ειναι η αλλη ακρη που φυσικα και δεν την συνεριζομαι... Για μενα κινηθηκε σωστα ο ρωσος, αλλα θα τον κρινω το καλοκαιρι οταν θα πρεπει να πληρωσει ριτρες, να φερει προπονητη, να αγορασει παιχτες και να φτιαξει ΟΜΑΔΑ.

υγ3.Η απαντηση μου φυσικα δεν παει προσωπικα σε sky, clubara, και οποιον αλλο... Γενικα τα λεω για να γινει κουβεντουλα ας πουμε γιατι νομιζω πως εχουμε αρχισει να γινομαστε καπως αδικοι..

ειπαμε και ΠΑΟΚ να μην ημουνα παλι ΠΑΟΚ θα μουνα

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
« Reply #627 on: January 31, 2013, 15:13:24 »
ο Αντελινο ειπε χθες σε γερμανικο μεσο, οτι εφαγαν γιατι ενδιαφερεται για την πορεια και το πλανο του ΠΑΟΚ και οχι για μεταγραφη.
Και τον Ρομπερτο Καρλος εβγαλαν φωτογραφιες εξω απο το εστιατοριο..αυτο δεν σημαινει οτι θα παρει την θεση του Λινο!

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #628 on: January 31, 2013, 15:15:19 »

απολυτα σωστος εκτος απο το σημειο για αρδ κ μεταγραφες ας θυμηθουμε οτι κ ο τεστοστερονης στις πρωτες μεταγραφικες περιοδους δε βρωμιζε μεταγραφες και τις μαθαιναμε απο το σαιτ της παε. αυτο για να μη μας πιανει αισιοδοξια δλδ οτι οι αρδ θα μεινουν απεξω.

εμενα η αρνητικη μου αποψη για καθε 'επενδυτη' δεν εχει σχεση με το αν και πως ενισχυει την ομαδα, ειδικα την πρωτη περιοδο της ηγεμονιας. γιαυτο κρινω θετικα το πως κινηθηκε το γεναρη.

εμενα το προβλημα μου παραμενουν τα κινητρα. γιαυτο και παραμενω καχυποπτος. απο τη στιγμη που απο τη μπαλα στην ελλαδα λεφτα δε μπορεις να βγαλεις παρα μονο με ρεμουλες η με στυγνη εκμεταλλευση της ομαδας και της περιουσιας της, ακομα και να βαζεις στην αρχη (οπως ο μπατατουδης?? :P) εγω προσωπικα στη γωνια θα σε περιμενω.

υπαρχει βεβαια κ το κινητρο που σχετιζεται με επενδυσεις εκτος ΠΑΟΚ στην ελλαδα και μαλλον αυτο ειναι το πιο λογικο, αλλα και σαυτο το ενδεχομενο μονο εξασφαλισμενος δεν ειναι ο ΠΑΟΚ απεναντι στις διαθεσεις του ρωσου που εξαρτωνται απο τα μπιζνες στο ορθοντοξο ελλαντα.

CLUB LARISA

• Guest
« Reply #629 on: January 31, 2013, 15:15:58 »
Δεν ποινικοποιείται το φαγητό με πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Τις κάμερες ενω τρώει με παίκτη που δεν έχει στην πτέρυγα ο ΠΑΟΚ μαζί με την οικονομική διευθύντρια του Συλλόγου δεν μας είπες ποιος τις κάλεσε και γιατί.

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
« Reply #630 on: January 31, 2013, 15:20:03 »
Να το παρουμε αλλιως ρε αδερφε..
ΑΝ δεν υπηρχαν καμερες...και μιλουσαν ολοι για μυστικη συναντηση θα ηταν καλυτερα; Μη μου πεις οτι σε μια πολη οπως τη Θεσσαλονικη μπορουσε να μεινει κρυφο.
Τωρα αν ο Σιστιακοφ καλεσε τον Κολκα ή οχι δεν ξερω, αλλα εχω μια μικρη αμφιβολια. Δεν μπορει να τον καλεσε ο μαγαζατορας ή κανα γκαρσονι.. Εδω οι καλυτεροι χαφιεδες των δημοσιογραφων ειναι οι υπαλληλοι του αεροδρομιου..δεν θα με προξενουσε εντυπωση.

Offline hkp

• Αποστολή
  • **
« Reply #631 on: January 31, 2013, 15:26:59 »
Δηλαδή η συνάντηση έγινε για να δώσει λογαριασμό ο τσιτσιακόφ στον βιερίνια τι πρόκειται να γίνει στον ΠΑΟΚ ?

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
« Reply #632 on: January 31, 2013, 15:31:31 »
Εμενα η γνωμη μου περα απο πανυγηρτζηδικες εκδηλωσεις ειναι η εξης:
1. ΕΠΡΕΠΕ ο Σαββιδης αφου ειχε αποφασισει να παρει τον ΠΑΟΚ, να ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ να αποδυναμωθει η ομαδα και να την ενισχυσει καπως. Ετσι θα ειχε αποφευχθει ο αποκλεισμος απο το Αυστριακο καφενειο και θα ηταν πιο ανταγωνιστικος ο ΠΑΟΚ στο πρωταθλημα. Φυσικα υπαρχουν ελαφρυντικα οπως φοβοταν το δαγκωμα ο Σαββιδης, δεν ηταν εμπειρος κλπ. Ο Catala το ειπε πολυ καλα τις προαλλες: Ειχα την αισθηση κι εγω οτι αφου οι αλλοι ειναι τοσο χαλια φετος, πρεπει και μεις σωνει και καλα να ειμαστε χαλια για να καταληξουμε στη γνωριμη μας θεση. Κατ εμε φετος ηταν μεγαλη ευκαιρια και δυστυχως μια ζωη βλεπω τον ΠΑΟΚ να κλωτσαει τις ευκαιριες του.

2. Το ιδανικο θα ηταν να μπορουσαν οι οποιες κινησεις να εχουν υλοποιηθει νωριτερα. Αυτο ΗΔΗ κοστισε σε βαθμους. Και παλι υπαρχουν καποια ελαφρυντικα οτι η εποχη δεν ειναι η καλυτερη για μεταγραφες κλπ.

3. Ο Τσιστσιακοφ ανεβασε τις προσδοκιες με την δημοσιοποιηση ενδιαφεροντος για Βιερινια, Λαζοβιτς, Λουκας. Ο ιδιος ξενερωσε τον κοσμο δινοντας εντυπωση αλεπους με κρεμασταρια και την χαριστικη βολη με κατι σουβαροφ και ξερω γω. Ο ιδιος -κατα τη γνωμη μου- εσωσε την παρτιδα εστω και τωρα, εστω και με δανεικους ή "ηλικιωμενους". Οπως και να το κανουμε, τα ονοματα που ερχονται με βαση το βιογραφικο τους φαινονται καλα. Θα φανει βεβαια στο χορταρι. ΗΔΗ ομως η προσθηκη Κατσουρανη και Σιντεφελντ πιστωνεται θετικα, με βαση οσα ειδαμε (ειδικα για τον πρωτο προσωπικα ημουν αντιθετος). Σαφως λοιπον αναθεωρω την αποψη μου για Σαββιδη και το δεξι του χερι τον Τσιστιακοφ. (Επικεντρωνομαι μονο στα αγωνιστικα. Αφηνω εξω ζαχαρες- ΣΕΚΑΠ- πλυντηρια , αερια, Τουμπα και τα σχετικα που ειναι αλλη συζητηση). Ουτε μπερδευω τον Δωνη στην παρουσα φαση.  Η πολιτικη τους στα αγωνιστικα με αφηνει σχετικα ικανοποιημενο. Ευχομαι πλεον να τεθει ξεκαθαρα στοχος το κυπελλο και η δευτερη θεση, νομιζω οτι εως τωρα δεν ειχε τεθει με σαφηνεια. Επισης ευχομαι να μπουλαρει τον Δωνη (αμεσα ή μετα το τελος δεν ειμαι σιγουρος) και να παρει εναν σοβαρο προπονητη. Αν τα κανει και αυτα εγω θα ειμαι πληρως ευχαριστημενος.

4. Φυσικα δεν μπορω να μη σταθω θετικα και στο οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΠΑΕ κινηθηκε -εστω και στο φιναλε- μυστικα και αποφασιστικα και οταν οι μεταγαφες ηταν σιγουρες. Αρα οπως ειπε κι ενας αλλος φιλος, απεδειξε οτι οταν θελει, μπορει. Αυτα.

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline konkamp

• Αποστολή
  • **
« Reply #633 on: January 31, 2013, 15:48:32 »

king sorry αδελφε αλλα ο τοντωρας δεν εσκασε δικα του φραγκα.αντιθετα ο ρωσος τα χει δεν τα χει δουλεμενα δικα του ειναι καιτα υπολογιζει.
ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
« Reply #634 on: January 31, 2013, 15:54:44 »
Ο τοντορας εβαλε δικα μας λεφτα ναι, αλλα και ο σαββιδης κατι θα βγαζει απο μας...

Περα απο αυτο παντως, αν οντως εχει την διαθεση να φτιαξει ομαδα, 1εκ για αγορα ενος παιχταρα δεν ειναι ποσο για να μασισει ο "σκαω 10εκ και μπαινω στον ΠΑΟΚ"... εκτος και αν ειναι μυροδιας οπου και θα φανει οταν ερθει εκεινη η στιγμη...

Offline fontana

• Κερκίδα
  • *
« Reply #635 on: January 31, 2013, 17:06:38 »
ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10861:delastik-katar-samaras&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Κυβερνητικό παραμύθι για... «ξεκάρφωμα» αποδείχθηκαν τελικά οι επενδύσεις που δήθεν θα επεδίωκε ο πρωθυπουργός με το ταξίδι του στο Κατάρ! Ολο το «κόλπο» ήταν στημένο για να πραγματοποιηθεί η μυστικά στημένη και προετοιμασμένη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα περιβάλλον απολύτως αδιαπέραστο για τους δημοσιογράφους, όπου μόνο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ γνωρίζουν επακριβώς το περιεχόμενο των όσων διημείφθησαν μεταξύ των δύο ανδρών - καλύτερα ίσως και από τους ίδιους!

Πέρα από τις ασήμαντες κοινοτοπίες που ανακοινώθηκε επισήμως ότι απασχόλησαν τον Ερντογάν και τον Σαμαρά και οι οποίες αποσκοπούν στο να θολώσουν τα νερά, ο στόχος της συνάντησης ήταν εντελώς διαφορετικός και πολύ σημαντικός: η υπονόμευση των ρωσικών σχεδίων για το φυσικό αέριο στη νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο φυσικά αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα, κατ' απαίτηση των ΗΠΑ! Η ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι ότι η μεν Τουρκία ωφελείται και αναθαμίζεται από τα αμερικανικά σχέδια, η δε Ελλάδα κερδίζει λίγα πράγματα και ζημιώνεται πολύ περισσότερο.
Από ό,τι φαίνεται πάντως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καμιά αντίρρηση πλέον σε τέτοιες ρυθμίσεις, ακόμη κι αν αυτές συνεπάγονται μεγαλύτερη ενεργειακή πρόσδεση της Ελλάδας στον μεγαλύτερο εχθρό της, την Τουρκία. Αλλωστε η πατριδοκάπηλη ρητορική του Αντώνη Σαμαρά, πάνω στην οποία έχτισε την πολιτική του καριέρα, ανήκει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν από τότε που κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο. Επιστρέφοντας όμως στα γεγονότα, το θέμα της συζήτησης Ερντογάν - Σαμαρά ήταν η προώθηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, που υποστηρίζει με πάθος η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Πρόκειται για έναν αγωγό που θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας και από εκεί υποθαλάσσια στην Ιταλία δια της Αδριατικής - εξ ου και το όνομα του αγωγού (TAP είναι στα αγγλικά τα αρχικά των λέξεων Trans-Adriatic Pipeline, Δι-αδριατικός Αγωγός). Στο αζερινό φυσικό αέριο έχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες και η κατασκευή του αποσκοπεί φυσικά πρωτίστως στην αποκόμιση κερδών από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, αλλά και στην υπονόμευση της κατασκευής του νότιου κλάδου του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Νότιο Ρεύμα (South Stream), ο οποίος θα μετέφερε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας στην Ιταλία με υποθαλάσσιο αγωγό από την Ηπειρο στο Μπρίντιζι. Αν όντως κατασκευαστεί ο TAP, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να περάσει από την Ελλάδα ο ρωσικός αγωγός.
Οπως ανέφερε μάλιστα χθες στο ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών», λίγες ώρες πριν ξεκινήσει για το Κατάρ ο Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιήθηκε -και μάλιστα χωρίς να ανακοινωθεί!- σύσκεψη στην Αθήνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας που διαχειρίζεται τα θέματα του TAP, με τη συμμετοχή εκ μέρους της κυβέρνησης του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου και των υφυπουργών Ανάπτυξης και Ενέργειας Ν. Μηταράκη και Μ. Παπαγεωργίου.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πήγε στο Κατάρ για να προσφέρει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς και να «πουλήσει» τους Ρώσους. Είναι εξαιρετικά ανήσυχος από το γεγονός ότι στα μάτια του Λευκού Οίκου αυτός και η κυβέρνησή του θεωρούνται -και δικαίως- τυφλό όργανο των Γερμανών, πράγμα που ωθεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνει ανοίγματα προς τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό όμως δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το πολιτικό μέλλον του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προφανώς αποφάσισε, για να εξευμενίσει τους Αμερικανούς, να υπηρετήσει τα αμερικανικά συμφέροντα στον ενεργειακό τομέα, διαρρηγνύοντας αντικειμενικά τις σχέσεις του με τη Μόσχα. Ετσι βέβαια, αντιγράφει και σε αυτόν τον τομέα τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο παλιότερα κατακεραύνωνε.
Περιττό φυσικά να τονιστεί ότι η προώθηση του αγωγού TAP αμερικανικών συμφερόντων και η εγκατάλειψη του ρωσικού αγωγού Νότιο Ρεύμα θα έχουν αναπότρεπτα σοβαρές επιπτώσεις και στις επιλογές που θα κάνει ο Αντ. Σαμαράς ως προς το αν θα πουλήσει τις προς ιδιωτικοποίηση κρατικές εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στους Ρώσους ή σε εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβονται αμερικανικά συμφέροντα. Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα, αν και οι απαντήσεις που θα δοθούν από την κυβέρνηση Σαμαρά έχουν ήδη αρχίσει να προδιαγράφονται με αυτό το εξαιρετικής πολιτικής σημασίας ταξίδι του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Κατάρ - ιδίως για όσους γνωρίζουν τι είναι πραγματικά το Κατάρ!

'Οταν θα πάω στον τρελογιατρό
ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΟΝ
ΛΑΛΑΛΛΑΛΑΛΑΛΛΑΛΑΑ

Offline Suicidal

• Βασικός
« Reply #636 on: January 31, 2013, 17:11:01 »
 ???  ???  ???

Μεταγραφές 2012-2013
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline fontana

• Κερκίδα
  • *
« Reply #637 on: January 31, 2013, 17:20:01 »
Σχετίζεται αρκετά κατά την γνώμη μου ειδικά με τις μεταγραφές καλοκαιριού, αν θέλουν οι μοντσ ας το μεταφέρουν στα περί διοίκησης Σαββίδη.
'Οταν θα πάω στον τρελογιατρό
ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΟΝ
ΛΑΛΑΛΛΑΛΑΛΑΛΛΑΛΑΑ

Offline bozik

• Αλλαγή
« Reply #638 on: January 31, 2013, 17:29:25 »
ξέρει κανεις, τη οψιόν αγοράς έχουν οι αφρικανοί ?
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

Offline Batistuta-4-

• Content Team
  • Αλλαγή
« Reply #639 on: January 31, 2013, 18:01:50 »
ο καμαρα εχει 1,5εκ ο ολισε δν εχει ρητρα