Πάμε τώρα με το Δερμιτζάκη... Απλά μια απορία για όλους όσους κλασικά το παίζουν ξερόλες κατόπιν εορτής, για ποιο λόγο ακριβώς ήταν λάθος επιλογή ο Μπερέτα; Δεν διαβάζω εφημερίδες ούτε ακούω ράδια, οπότε δεν ξέρω αν έτυχε φιλικής ή εχθρικής αντιμετώπισης από τους ΑΡΔ. Ας μου απαντήσει κάποιος αν δε βαριέται. Με δυο λόγια να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ήταν ατυχής επιλογή.
Κανείς...;
ουσιαστικα ολοι την ιδια απαντηση θα δώσουν. Οτι με δεδομένο οτι
α) η ομάδα δίνει αγώνα ζωής και θανάτου πολύ νωρίς,
β) η ομάδα ήταν έτοιμη κατά 90% σε παίχτες,
γ) ο αντίπαλος θα ήταν μεγάλη ομάδα
δ) η επιλογή δεν έγινε γιατι ο Προπονητής θα ήταν Η προσωπικότητα αλλά ένας άνθρωπος που θα είχε ευελιξία και θα προσαρμόζοταν στη δουλεια του παλαιότερου,
αντί να ληφθούν από τον Μπερέτα αυτά υπόψιν,
α) η προετοιμασία ξεκίνησε αρκετά αργά
β) το σύστημα και θέσεις των παιχτών ήταν αντικείμενο πειραματισμού μέχρι το τελευταίο φιλικό
γ) τα αποτελέσματα, αλλα κυρίως η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτικά
δ) οι δηλώσεις και οι κινήσεις γενικότερα έδειχναν μη αντίληψη των χρονικών ορίων και της σημαντικότητας της κατάστασης.
και επιλέον η εικόνα των φιλικών δεν επρεπε να επηρεάζονταν τόσο από τις απουσίες γιατί υπήρχε πρόβλημα σε ΟΛΕΣ τις γραμμές
Ολα τα παραπάνω κρίνουν την επιλογή του προπονητή ως ατυχή κυρίως λόγω του γεγονότος οτι ο Μπερέτα μπορεί να είναι καλός προπονητής. Αλλά σίγουρα η διαχείριση παικτών και χρόνου που έκανε ήταν καταστροφική για την εικόνα του. Και λέω μόνο αυτά που φαίνονται δια γυμνού οφθαλμου και δε βάζω άλλα που λένε οι ΑΡΔ