just for the record μάγκες εγώ ξεκαθάρισα πως δεν είπα τη γνώμη μου αλλά μια εναλλακτική οπτική γωνία, για να τη πω στους καραγκιόζηδες που με τρελαίνουν όταν πανηγυρίζουν σε πωλήσεις παιχτών, αυτά τα νέα φρούτα επιμένω, που με φέρνουν αναγούλα.
Εμένα η άποψή μου είναι απλή και ξεκάθαρη.
Εγώ είμαι οπαδός και θέλω να βλέπω μία ομαδάρα στο χορτάρι, χωρίς παράλληλα να μπούμε μέσα ούτε ένα ευρώ. ΤΕΛΟΣ. Το πώς θα γίνει είναι δουλειά των διοικούντων. Δουλειά μου είναι να απαιτώ αυτό το πράγμα.
Αυτό που δεν θέλω είναι να μη μπορούμε να εκμεταλευτούμε το 100% μας και να αναγκαζόμαστε από ανικανότητα ή (μακριά μας) τίποτα χειρότερο να προχωράμε με το 50 ή 60%.
Αυτά τώρα που λέτε για πολέμους και έλλειψη χρημάτων από εταιρείες, για φορολογίες και μειωμένες αγοραστικές δυνάμεις απλά δεν υπάρχουν. Εμένα τουλάχιστον μου φαίνονται επιχειρήματα που θάβουν τις δυνατότητες της διοίκησης, παρά τις υπερασπίζονται. Για κάθε τέτοια δικαιολογία διατήρησης στη μετριότητα έχω αντίλογο. Για κάθε μοιρολατρεία και παραίτηση έχω αντίδραση και πράξη. Για να γίνεται κουβέντα:
1. Αν όντως σου κάνουν πόλεμο, τότε μη σκύβεις κι άλλο γιατί θα σου τον χώσουν. Γύρνα, βγάλ' την και κυνήγα τους εσύ να τους γαμήσεις. Είδατε κανέναν πόλεμο στο κράτος που μας πολεμάει; Όχι! Τότε μη το χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία.
2. Αν οι εταιρείες στη χώρα της πουστιάς το παίζουν κακόμοιρες μυξοπαρθένες για να βρούνε δικαιολογία να αφήσουν εκατομμύρια ανέργους, τότε πας και τη ψάχνεις στη Τουρκία, στην Αλβανία, στην Αραβία, στην Κίνα και όπου αλλού γουστάρεις. Το είχα πει πως με τις στοιχηματικές δεν θα γινόταν τίποτα. Ούτε καν προσπάθησαν. Το έγραψαν απλά οι κονδυλοφόροι πως ΘΑ γίνει προσπάθεια και είναι σαν να έγινε. Αρχίδια καπλαμά. Ούτε κίνηση δεν έγινε. Και τέλος πάντων άσε αυτό, είναι δύσκολο. Μόνο στοιχηματικές εταιρείες υπάρχουν; bonus ερώτηση: υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες χωρίς χορηγό στη φανέλα σήμερα σε αυτή τη κατάσταση που παρουσιάζετε και μου ήρθε να βάλω τα κλάματα; Όχι! Οπότε μη το χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία.
3. Τόσα χρόνια έγινε τίποτα για να ρυθμιστούν τα χρέη προς την πολιτεία ή μας δούλευαν οι πούστηδες οι πολιτικοί και οι εκλογές περνούσαν χωρίς να κινηθεί φύλλο; Δεν έγινε! Οπότε μη το χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία.
4. Η μειωμένη αγοραστική δύναμη του κόσμου φάνηκε έστω στο ελάχιστο σε ότι αφορά την εισροή ρευστού στα ταμεία της ΠΑΕ με τα εισιτήρια διαρκείας; Όχι! Οπότε μη το χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία.
5. Η φορολογία θα αυξηθεί μόνο για τον ΠΑΟΚ ή και για τους άλλους π.χ την κούλα (ένα παράδειγμα που είπατε) που χρωστάει τα διπλά και δεν τρέχει κάστανο που μπαίνει πιο βαθιά; Για το τυρί δεν αυξήθηκε η φορολογία που ξόδεψε κι αυτό; Μη πείτε πως έχει νέα στρούγκα. Εμείς τη δική μας την έχουμε πάντοτε γεμάτη. Οπότε μη χρησιμοποιείτε και αυτή τη δικαιολογία.
Και άλλα πολλά που τα είπα στο ανάλογο topic μιλώντας για Βιολίδη και δεν θέλω να τα ξαναπώ. Το έχω κλείσει το θέμα.
Τέλος πάντων όλα αυτά είναι κουβέντα να γίνεται όπως είπα. Δεν ανοίγουμε θέματα για κράξιμο, μη το δει κανείς έτσι. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ για κάποιους έχει περιθώριο για μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και οφείλει να την αξιοποιήσει με το καλό ή το κακό. Για κάποιους όπως εσείς έχει εκμεταλευτεί στο έπακρο τη δυναμική του και δεν υπάρχουν περιθώρια για παραπάνω. Σεβαστές όλες οι απόψεις.
Το τέλειο θα είναι να τα καταφέρουμε χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρουμε οικονομικά σε δαπανηρές μεταγραφές. Πλέον εδώ που φτάσαμε αυτό θα κυνηγήσουμε. Χωρίς γκρίνια και τι θα γινόταν αν... Ταμείο κάνουμε αργότερα.
3η φορά: δεν τη λέω σε κανέναν, κουβέντα κάνω Ό,τι πήραμε πήραμε και ό,τι θα πάρουμε λίγο ενδιαφέρει πλέον. Μεταγραφές μετά το ξεκώλιασμα της ολλανδέζας της πουτάνας, που θα είμαστε πιο άπλες