http://www.sportnet.gr/report.php?id=219824ΠΑΟΚ - «Ναι» στον Μαρκόπουλο λέει ο Λάζος
06/04/2010 15:09
Η Α1 μπορεί να έχει πολύ ψωμί ακόμα μπροστά της, εντούτοις για παίκτες όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έχει αρχίσει από νωρίς να γίνεται κουβέντα περί παραμονής του στον ΠΑΟΚ και για την ερχόμενη - τουλάχιστον - αγωνιστική περίοδο.
Ο ίδιος ο παίκτης σε συνέντευξή του στα «Σπορ του Βορρά» υποστήριξε ότι χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα για να πάρει την απόφασή του, ένας παράγοντας παραμονής πάντως ήδη υπάρχει στην ομάδα και δεν είναι άλλος από τον προπονητή: «Είναι πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα για τον παίκτη να αγωνίζεται και να αισθάνεται ότι η ομάδα τον θέλει και του χρόνου και του παραχρόνου, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν, να κάνουμε τον απολογισμό μας και μετά να κάτσουμε και να συζητήσουμε. Είναι πάντως πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην απόφαση, πέρα από το οικονομικό, είναι οι προπονητές, είναι το πώς θα χτιστεί η ομάδα, πόσο θα σε θέλουν και τι ρόλο θα δίνουν στην ομάδα, πώς θα είναι τα διοικητικά.
Στον ΠΑΟΚ με τράβηξε η προσπάθεια και ο στόχος της εξυγίανσης. Είδα μία πολύ μεγάλη προσπάθεια σε μια εποχή που το μπάσκετ έχει προβλήματα. Σκεφθείτε ότι οκτώ από τις 14 ομάδες δεν κάνουν προπονήσεις, απεργούν και κατεβαίνουν μόνο σε παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στόχο μία θέση, αλλά την εξυγίανση και ήθελα κι εγώ να βοηθήσω. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι τωρινός προπονητής μου και δεν τον κρίνω. Θα μιλήσω γι' αυτόν όταν θα σταματήσουμε να συνεργαζόμαστε. Μακάρι όμως να μη σταματήσουμε!», δήλωσε χαρακτηριστικά επί του θέματος.
Κατά τ' άλλα, ο Ελληνας σέντερ μίλησε για τους στόχους της ομάδας λέγοντας: «Δε μιλήσαμε για την εξάδα ούτε για αγωνιστικούς στόχους. Πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση της ομάδας και δεύτερος η κατάκτηση κάποιας θέσης. Το έχουν πει οι διοικούντες από την αρχή. Δεν είναι δυνατόν τη μια χρονιά η ομάδα να είναι έτοιμη να πέσει και την άλλη να θέλει κάποια συγκεκριμένη θέση. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει μία ισορροπημένη πορεία και να σταθεί παρά τα προβλήματα. Μην ξεχνάτε είμαστε απλήρωτοι, επειδή υπάρχουν καθυστερήσεις.
Έστω κι έτσι όμως, πρέπει να δείξει καλή πορεία, να ολοκληρωθεί η εξυγίανση και του χρόνου - ίσως να είναι και νωρίς του χρόνου - ή του παραχρόνου να χτιστεί μία βάση, να γίνει ελκυστικός ο ΠΑΟΚ για τους επενδυτές, να επενδύσουν στην ομάδα για να κάνει και την ανάλογη πορεία. Τώρα κανείς δεν έχει βάλει στόχους ούτε για την Ευρώπη ούτε για κάποια θέση».
Εξάλλου, ο Παπαδόπουλος σχολίασε για τον κόσμο: «Δε μου αρέσει να παρακαλώ τους φιλάθλους,. Με τον τρόπο που παίζουμε όμως, θα τους κάνουμε να το εκτιμήσουν και θα έρθουν. Η σχέση μου με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή. Μου είχε λείψει αυτή τη ατμόσφαιρα έξι χρόνια στο εξωτερικό. Ο κόσμος στον ΠΑΟΚ με κάνει να αισθάνομαι όμορφα».