«Τους αγαπώ, αλλά έχω 4 παιδιά!»
Στον ΠΑΟΚ είναι έντονη η ανησυχία για την υπόθεση Τομάσεβιτς. Ο Σέρβος σέντερ μίλησε, αποκλειστικά στο SPORTNET, για το θέμα που έχει προκύψει, διαβεβαιώνοντας πως αφορά την επαγγελματική του σχέση με την ΚΑΕ και όχι με τον κόσμο του «Δικεφάλου».
Ο Σέρβος άσος, σύμφωνα με όσα μας είπε, δεν κατάφερε να βρει ανταπόκριση από την ΚΑΕ στα επανειλημμένα αιτήματά του να καλυφθεί το χρέος και ακολούθησε την μόνη λύση που του έμενε, προκειμένου να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του. Παράλληλα, με τη συνέντευξή που μας παραχώρησε ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση μετά από 16 χρόνια καριέρας με μπάσκετ υψηλού επιπέδου.
Ντέγιαν, πως ακριβώς έχει η κατάσταση με τον ΠΑΟΚ;
Από την πλευρά μου είναι κάτι πολύ απλό και συγκεκριμένο. Αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ, υπογράψαμε συμβόλαιο και στο τέλος έμεινα απλήρωτος. Είχαμε μια συμφωνία και το δικό μου κομμάτι το τήρησα στο 100%.
Γνώριζα πως η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα και δεν θέλησα να φτάσω την κατάσταση στα άκρα. Αντίθετα, συμπεριφέρθηκα σαν άψογος επαγγελματίας και τήρησα το λόγο μου και την υπογραφή μου. Θα μπορούσα να σηκωθώ να φύγω. Δεν είναι χαβαλές ο πρωταθλητισμός. Επέλεξα να παραμείνω και να περάσω έναν ακόμη χρόνο σε ξένη χώρα, χωρίς την οικογένειά μου. Έπαιξα όσο καλύτερα μπορούσα και καταφέραμε μαζί με τους συμπαίκτες μου το καλύτερο δυνατό.
Αυτές οι στιγμές είναι σίγουρα ανεκτίμητες, όμως δεν παίζω μπάσκετ για την πλάκα μου. Παίζω επαγγελματικά και πρέπει να πληρώνομαι αυτό που έχω συμφωνήσει. Έχω τέσσερα παιδιά και τα χρήματα αυτά τα χρειάζομαι.
Προσπάθησα να έρθω σε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση. Και τηλεφώνησα και επιστολή έστειλα, αλλά ουδέν νεότερο. Από κει και πέρα δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να διεκδικήσω αυτά τα δεδουλευμένα μου με προσφυγή.
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ανησυχία, γιατί έχουμε το πρόσφατο παράδειγμα της ΑΕΚ που, εξαιτίας παλαιών οφειλών, δυσκολεύεται να πάρει νέους παίκτες.
Αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα για κάθε ομάδα, αλλά, ειλικρινά, είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να τεθεί σε μένα. Αγαπώ τον ΠΑΟΚ, πέρασα καλά στη Θεσσαλονίκη με τον κόσμο και όλα, αλλά εδώ είναι θέμα δικαιωμάτων. Θεωρώ πως είναι απόλυτο δικαίωμά μου να διεκδικήσω αυτό που μου οφείλεται. Δεν μπορώ να χαρίζω χρήματα τα οποία η ίδια η ομάδα συμφώνησε (υπογράψαμε συμβόλαιο) να μου δώσει.
Από την κατάθεση της προσφυγής και μετά, επικοινώνησε κανένας από τον ΠΑΟΚ μαζί σου;
Με εμένα δεν έχει μιλήσει κανείς. Δεν έχω κανένα νεότερο. Βέβαια, τώρα το θέμα έχει πάρει καθαρά νομική διάσταση και, σε αυτή τη φάση, το χειρίζονται οι δικηγόροι που με εκπροσωπούν. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος και αν θα λυθεί η διαφορά μας σε μια βδομάδα, ένα μήνα ή έναν χρόνο, όμως εγώ είμαι σίγουρος πως έχω δίκιο και πως έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Θέλω να το καταλάβουν αυτό και οι φίλοι του ΠΑΟΚ.
Από τα μηνύματα που παίρνουμε, δεν φαίνεται να σου κρατούν κακία οι ΠΑΟΚτσήδες.
Μα, και από την πλευρά μου αυτό είναι σαφές. Αυτά που ζήσαμε πέρυσι δεν μπορούν να συγκριθούν με λεφτά. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Οι σχέσεις μου με τον κόσμο είναι κάτι που θα μείνει μέσα μου για πάντα και δεν θα ήθελα να χαλάσουν εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Αλλά ξαναλέω πως είμαι οικογενειάρχης, έχω τέσσερα παιδιά και δεν μπορώ να μην προστατεύσω τα δικαιώματά μου.
Σταμάτησες το μπάσκετ;
Ναι. Δεν νομίζω να ξαναπαίξω επαγγελματικά. Δεν το έχω ανακοινώσει επίσημα, αλλά αυτή είναι η απόφασή μου. Το καλοκαίρι έκανα προπόνηση με την Παρτιζάν και ήμουν πανέτοιμος από άποψη φόρμας, αλλά δεν ήρθε στα χέρια μου καμία πρόταση που να με ικανοποιεί.
Μου φαινόταν απίστευτο μετά από τόσα χρόνια, αλλά, όταν φτάνεις σε μια μεγαλύτερη ηλικία, μετράς τα πράγματα διαφορετικά. Το κόστος μιας ακόμη χρονιάς στο γήπεδο, με προπονήσεις και ταξίδια και μακριά από την οικογένειά μου, θα έπρεπε να ισοσκελιστεί με μια προσφορά πολύ δυνατή (αγωνιστικά και οικονομικά). Αυτή δεν ήρθε και τώρα μένω εκτός.
Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις.
Ευχαριστώ.
Γιώργος Σκιάς
http://www.sportnet.gr/report.php?id=202814