Author Topic: Το μπαράζ του Βόλου ανάμεσα σε γαύρο και σκουλήκι το 1980...........και το πανώ της Θύρας 4  (Read 5698 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

trelammenos

• Guest
prospathisa na katalabo gia to pano alla paidia, mataia!
den katalaba tipota.
mporei kapoios na ejhghsei me mia perilhpsh giati einai poly
koyrastiko na diabazeis megala kimena me latinikoys xarakthres.

thanx
1980 mesa sto bolo teleytaia agwnistikh poios tha parei prwtathlhma oi gay-vroi h ta skoulikia.
o manabhs o trelonikolas kai kapoioi alloi nomizw mpainoun mesa stous gay-vrous monoi tous kai shkwsane ena pano(exw kai fwto an den yparxei problhma na thn postarw)to opoio elege eyxomaste sto "TIMIOTATO" swmateio tou olympi..... olopsyxa thn katakthsh tou prwtathlhmatos.thyra4
to mats bghke 0-2 kai o roulis exase ton mono titlo pou diekdikise pote
an kanw kapoio lathos sygxwreste me genhthika meta apo 5 xronia kai oti exw akouse egrapsa ;)

trelos sporos

• Guest
de thelw na fanw kakos pantws sti lexi timiotaton de vlepw ''...'' . diskola to pairneis os eironia telospantwn. skefteite kai to allo einai dinaton oi gay na mas afinan na vazame pano pou eironeyetai tin omada tous?

Scorpion4

• Guest
Ειμαι πολυ μικρος βεβαια για να εχω ζωντανες μνημες καθως δεν ζουσα καν τοτε.Απο αυτα που ξερω ομως και μου εχουνε πει μεγαλυτεροι και ειναι εγκυρα , το πανο το συκωσε η 4, και κατεβασε ενα λεωφορειο στο Βολο μετα απο συνενοηση του Μακη με τον Ατιλιο (οργανωτη τοτε της Θυρας 7 απ τους πιο γνωστους γαυρους ,τον οποιο ο Μακης τον ειχε στη μπατσα και δεν τολμουσε να τον αγγιξει ο Ατιλιο και αυτος αλλα και ολη η παρεα τις 7...) καθαρα για να "στηριξει" ας πουμε το γαυρο εναντι στο σκουληκι το κακομοιρο καθαρα για λογους  που αφορουσανε την ομαδα μας , αφου αν τοτε το σκουληκι επερνε εκεινο το μοναδικο πρωταθλημα που διεκδικησε σε ολη την κακομοιρη ιστοριουλα του και η γρια το κυπελλο απο την Καστορια τα πραγματα ισως σημερα να μην ητανε ετσι οπως ειναι σημερα για τον συλλογο μας και την λαοφιλη του εκταση.Για καλη μας "τυχη" ομως ο σιχαμερος κιτρινος συλλογος-ταβερνα της συνοικιας Χαριλαου πουλησε τον εναν και μοναδικο τιτλο που διεκδικισε στην ιστορια του για μια βαλιτσα πεντοχιλιαρα οπως ειναι γνωστο σε ολο το ελληνικο φιλαθλο κοσμο και στα επομενα χρονια και ολοκληρη την ομαδα (ολα τα τοτε προτοκλασατα ονοματα του) στον δαφνοστεφανομενο πουστακο...οσο αναφορα για το πως και μπηκανε τα προτοκλασατα αυτα ατομα της 4 μεσα στους γαυρους νομιζω οτι απαντησα ποιο πανω λεγοντας για τον Ατιλιο και την παρειτσα του απ το λιμανι....τοτε οι οπαδικοι πυρηνες (απλα και κατανοητα τα ατομα που πλακονονταν στα γηπεδα) ητανε 50-100 αντε 200 σε καθε ομαδα μιας και ο χουλιγκανισμος ητανε σε προημα σταδια ακομα στη χωρα μας και οι περιπτωσεις βιας στα γηπεδα ητανε ακομα σε επιπεδο καφενειου....οχι οτι δεν υπηρχανε επεισοδεια αλλα για εκεινη την εποχη ητανε πολυ δυσκολο για τα μαγκακια της Θυρας 7 να τα βαλουνε με τον Μακη και την παρεα του....ετσι ο Μακης με τηλεφωνο στον Ατιλιο ξεκαθαρισε οτι δεν θα πηραχτει κανενας απ την Θυρα 4 και ο κακομοιρης απογονος του στολου "εδωσε κωλο" στον μεγαλυτερο στρατηγο των ελληνικων γηπεδων και τα παληκαρια του φυσικα μη θελοντας καν να σκεφτει τις συνεπεις που θα ειχε για αυτον και την παρεα του τυχον επεισοδια εις βαρος των ασπρομαυρων Μαο ΜΑο....(βεβαια ακομα και 5 χρονια αργοτερα το σκηνικο αλλαξε τελειως και ολο και περισσοτεροι χουλιγκανς εμφανιστηκαν στις ομαδες λογο τις εξαρσης του χουλιγκανισμου που ηταν κατι σαν μοδα την εποχη εκεινη)
Καθαρα για το πανο τωρα ειχε και ειρωνικο χαρακτηρα (στη λεξη εντιμοτατον) αλλα οχι μονο αυτον οπως προανεφερα...και να ξερετε οτι εγινε απ τον Αθανατο Θοδωρο Παρασιδη (του αποκαλουμενου κουκουλα) γνωστου φυσικα και απ το ραδιοφωνο που οποιος τον προλαβε θυμαται παντα το χαρακτηριστικο γνησιο και ειρωνικο υφος που παντα ειχε για την μισητη κοκκινη ομαδα απ το λιμανι και γενικοτερα για ολες της ομαδες του κεντρου...
Αυτα γινανε καποτε στο Βολο αδερφια σε εποχες αλλοτινες που ο λαος του ΠΑΟΚ νταβατζιλικι εκοβε και εραβε στα ελληνικα γηπεδα δεξια αριστερα οταν οι αλλοι δεν ξερανε τι σημαινει τσιμεντο....
Καποιοι κιτρινοι γλειωδεις προικοθυρες ομως με εντεχνους τροπους προσπαθησαν να διαστρεβλωσουν την αληθεια,νομιζοντας οτι θα καταφερουν να πεισουν 15 χρονα παιδακια για τα απιστευτα , αλλα μαυτους τι να ασχοληθεις γλειωδεις καταραμενοι  και καταδοτες θα ειναι για παντα αλλοστε το προσονυμιο "σκουληκια" καθε αλλο παρα τυχαιο μπορει να ειναι για την ανυπαρκτη φαρα του Νικ Γκαλη που ξεπεταχτηκε σπαζοντας η καποτα του καθως εκανε sex με την γυναικα του....
Και για να κανω και τον χαζο ο Μακης και η παρεα του λετε να ητανε τοσο βλαμμενοι?
Τελος θα ηθελα να πω οτι αυτα που εγραψα τα ακουσα απο ανθρωπο που δεν υπαρχει πλεον στη ζωη, ανθρωπο που ητανε εκεινο το απογευμα στο Βολο....

Υ.Γ.Αυτη ειναι η ιστορικη αληθεια αλλοι θα το πιστεψουνε αλλοι οχι δικαιωμα τους ομως η ιστορια εγραψε και ως γνωστον αυτη και μονο αυτη μπορει και λεει παντα αληθειες και βαζει καθε κατεργαρη στον παγκο του....

Μετα τιμης.
                                                                                                            Scorpios G4

« Last Edit: January 28, 2007, 08:02:23 by Scorpion4 »

Offline CRUSADER

• Αποστολή
  • **
το καλοκαίρι στην κατάληψη, σε μια φάση ο μάκης είχε αναφερθεί στο γεγονός... τότε είχε πει ότι όλα είχαν ξεκινήσει από ένα στοίχημα που είχαν βάλει με τα σκουλίκια... συγκεκριμένα με τον γελαστό που ήταν και ο αρχηγός των σκουλικιών τότε... τα σκουλίκια δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν ποτέ οι δικοί μας να μπούνε μέσα στους γαύρους... τα υπόλοιπα συμπίπτουν λίγο πολύ με αυτά που περιγράφει ο scorpion4 πιο πάνω...

LoGotHeTiS

• Guest
Ήμουν και εγώ τότε στην Κατάληψη και μάλιστα ο Μάκης είχε πει ότι ήθελε να πάει και στην καστοριά να βάλει πανό υπέρ της καστοριάς αλλά δεν έκατσε η φάση.

kouze-4-

• Guest
paidia ayto to pano itan oti xeirotero ypirkse stin istoria tou paok!!!oxi k kalo..etsi tous dinoume aformi na mas lene kryfogavrous kai tsirakia tou kokkali kai alles malakies!!!mono paok!tpt allo!!

Offline georgeT

• Αποστολή
  • **
esu re file "paoktsh" pou egrapses teleutaios ta prwta post pou sou r8e na deis htan gia ena pani sto volo?sthn omada sou ginetai kosmogonia esu grafthkes sto forum gia na mas peis ti einai ntroph kai ti oxi?to mpasket dialyetai sthn mpala meta 10 xronia exoume en8ousiasmo trelo kai esu ekanes register gia na mas peis gia to pani?plaka me kanete re?

kospatras

• Guest
egina prwta opados twn "OPADWN tou PAOK" kai meta "PAOK".1000 mravo ston megalo "MANABH" kai stin parea tou gia tin tote kinisi tous.opws proanefere enas aderfos me 1 smparo 2 trigonia kai o nown noeitw.o LAOS tou PAOK tote ekane oti goustare se oli tin ellada kai oloi ton sevontousan.akoma kai edw stin patra SIMERA mas lene 50arides gaurovazeloxanoumia istories gia ton LAO tou PAOK kai ton MANABH.PARA TIN FOVERA KATHODIKI POREIA POU EXOUME SAN LAOS KAI SAN PAOK GENIKA TA TELEUTAIA XRONIA OLOI GNORIZOUN KAI SEVONTAI AKOMA TON LAO TOU PAOK LOGW EKEINHS TIS XRISIS EPOXIS.me tin trela pou eixan ekeina ta palikaria mporousan kai ekanan oti ithelan.kai mesa stin kerkida twn gaurwn empainan kai opou thelane.ti "....." kai malakies.to pano egrafe TIMIOTATON.plaka kanete re den katalavainete tpt?kai kati akoma.o vazelos einai to pio SIXAMENO-VROMERO swmateio ston kosmo.oso misos iparxei gia to gauro allo toso kai perissotero prepei na iparxei gia to vazelo.kai oso kollasi i toumpa me gauro toso kai perissotero me vazelo.kai opws eipe prin 1 palikari ta xanoumia paizoun kala ola auta ta xronia to rolo tis poytanas.auta.<OLOI KONTA STON PAOK MAS-OLOI DIARKEIAS>

manos4

• Guest
paidia ayto to pano itan oti xeirotero ypirkse stin istoria tou paok!!!oxi k kalo..etsi tous dinoume aformi na mas lene kryfogavrous kai tsirakia tou kokkali kai alles malakies!!!mono paok!tpt allo!!

τι λες ρε φιλε ............ΤΟ ΠΑΝΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ .....ΤΟ "ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"
........ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΟΥΛΙΚΑ.........................ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ .....ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΤΗΝ
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΩΝ ...................ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΓΑΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ......ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΑΥΡΟ...............

Offline Geo

• Αλλαγή
Αυτό το παραμύθι με το μπαράζ στο βόλο με το σκουλικό-gay έχει παρατραβήξει... Το θέμα το έχουν βγάλει στο προσκήνιο τα σκουλίκια του μετρόπολις, κάτι ραπτοπουλαίοι και σία και μας τα'χουν πρήξει...με το γαμοπανό τους!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ!

Αυτοί που βγάλανε..(ΑΝ ΒΓΑΛΑΝΕ!...?) αυτό το πανό...το κάνανε για την πάρτη τους ..και δεν ρωτήσανε ..κανένα ..από εμάς..και ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΟΚΤΣΗ! Είναι κοινώς λακαμάδες..!!

ΑΣΕ . . . ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΟ!!
ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ..ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ..!! ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ σκουληκιών.....και χανουμιών..!!

Offline Javatone4

• Αποστολή
  • **
Οχι και λακαμάδες ρε geo!   Αυτά τα άτομα έγραψαν ιστορία ! Μη τρελαίνεσαι!

Αλλο είναι το θέμα ...ότι ήταν μεγάλη μαγκιά το όλο σκηνικό ,αλλά δεν κατάλαβε ο πολύς λαός τι παίχτηκε! Λεπτομέρειες στις προηγούμενες σελίδες..
4-10-1999 ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΥ

Poet

• Guest
Αδερφε Poet εισαι μεγαλυτερος απο εμενα εζεισες μια αλλη εποχη πιο ''αντρικια'' οπαδικα απο τη σημερινη , εγω δεν ειμουν με το Μαναβη και λογο ηλικιας και λογο Δ.Συνοικιων που οπως ξερεις ειχαν μια ''κοντρα'' με τη θ4 αλλα ο λογος που εβαλαν το πανο στο Βολο ειναι γνωστος και τον ξερω απο τον ιδιο τον Μακη οπως σιγουρα και εσυ, δεν καταλαβα ομως τη δικη σου λογικη να πας στο Βολο με κασκολ του ερπετου και να υποστηριζεις τους καταραμενους της γειτονιας , αν θελεις μου λες......

Φίλε είμαι Επταλοφίτης, φιλαράκι με τον Κούλη, τον Ιωαννίδη, τον Τζαμάλ, τον Πανταζή, τον Γεωργιάδη και πολλά πολλά παιδιά, με εκδρομές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας για την ΠΑΟΚΑΡΑ της περιόδου 1978-1986. Ξαναδιαβάζω μετά απο καιρό το topic και τώρα είδα την απάντησή σου. Είδα όμως και τις πολλές απαντήσεις των άλλων παιδιών, οπότε καλό θα ήταν να βάλω τα πράγματα στη θέση τους τουλάχιστον απο όσα ξέρω εγώ.

1. Το πανώ υπήρχε και είναι πραγματικότητα, όπως είναι πραγματική και η φωτογραφία και είναι αστείο να λένε κάποιοι ότι είναι φωτομοντάζ.
2. Η κίνηση με το πανώ δεν αντικατόπτριζε τον λαό του ΠΑΟΚ. Την έκαναν μεμονωμένα άτομα που ηγούνταν της θύρας-4 και όχι σαν σύνδεσμος. Απλά καπελώσαν τον σύνδεσμο βάζοντας στο πανώ την υπογραφή του συνδέσμου. Αυτό έγινε και αιτία να υπάρξουν πάρα πολλές αντιδράσεις και ο σύνδεσμος να χάσει την αίγλη που είχε στη δεκαετία 70-80.
3. Όλη η πόλη σύσσωμη καταδίκασε το πανώ εκτός απο τα 46 άτομα που πήγαν. Τώρα μετά απο χρόνια, οι περισσότεροι απο αυτούς, το μετάνοιωσαν. Αυτά που λέγονται περι πρωταθλήματος του Άρη και κύπελλου του Ηρακλή είναι μπαρούφες.
4. Αντιπαράθεση με τον Άρη δεν υπήρχε τόσο μεγάλη όσο σήμερα. Πηγαίναμε στο γήπεδο όλοι μαζί, κάναμε στου Χαριλάου κάναμε κερκίδα στην 1 αλλά και η 2 πάνω απο την μισή ήταν ΠΑΟΚτσήδες αλλά ήταν και Αρειανοί. Δεν γινόταν σε πληροφορώ το παραμικρό. Εκτός απο το γεγονός ότι τους διαλύσαμε την κερκίδα στην 3, και ήταν την ίδια χρονιά, το 1980, αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία. Πάντως μέχρι τουλάχιστον τότε δεν πηγαίναμε κάν με πορεία στου Χαριλάου. Λεωφορειάκι, τα παράθυρα ανοιχτά και κασκώλ ασπρόμαυρα και κιτρινόμαυρα.
5. Η λέξη σκουλίκια δεν ήταν τόσο διαδεδομένη όσο σήμερα. Το μόνο σύνθημα που λέγαμε που ανέφερε τη λέξη σκουλίκια ήταν "σκουλίκια βρωμερά που ζείτε μεσ'το χώμα, τον πούτσο μας θα πάρετε για μιά φορά ακόμα" αλλα και αυτό λεγόταν στα μέσα της δεκαετίας του 80-90 όταν δηλαδή είχε φουντώσει ο ανταγωνισμός των ομάδων στο μπάσκετ!
6. Ο ΠΑΟΚ ήταν μονοκρατορία εκείνο τον καιρό. Ο Άρης και ο Ηρακλής είχαν κάποιους καλούς παίκτες, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα την αίγλη του Κούδα, του Σαράφη, του Τερζανίδη. Τα μεγέθη των άλλων ομάδων, ήταν σαφώς υποδεέστερα.
7. Ο Άρης είχε μιά αξιόλογη ομάδα που έκανε μερικά καλά Ευρωπαϊκά παιχνίδια, με Περούτζια, με Σαιντ-Ετιέν. Είχε και καλά παιχτάκια, Ζήνδρος, Μπαλλής, Φοιρός, Μόκαλης, Παπαφλωράτος, Κούης, Πάλλας, Τζιφόπουλος, Όλε Σκόμποε. Όντως εκείνη την χρονιά, το άξιζε το πρωτάθλημα, όπως άξιζε και ο Ηρακλής το κύπελλο, ο Ηρακλής που είχε Χατζηπαναγή, κατα την γνώμη μου, τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που πέρασε ποτέ απο τα παγκόσμια γήπεδα, πολλές φορές καλύτερος του Ροναλντίνιο και του Μαραντόνα, αλλά ακόμα και του μάγου της μπάλλας του Πελέ. Δυστυχώς, αυτόν τον παίκτη δεν μπόρεσε να τον χαρεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αν πήγαινε σε μιά μεγάλη ομάδα, όλος ο κόσμος θα μιλούσε γι'αυτόν, ακόμα και σήμερα. Ήταν απίστευτο το κοντρόλ που είχε πάνω στην μπάλα. Έχω δει φάση, να πετάει την μπάλα, να φεύγει 2 μέτρα μακριά του, και να ξαναγυρίζει στο σημείο απ'όπου ξεκίνησε!!! Έκανε με το πόδι, αυτά που δεν μπορούν άλλοι να τα κάνουν ούτε με το χέρι. Δυστυχώς, ο Ηρακλής δεν πήρε τους τίτλους που του άξιζαν.
8. Η αντιπαλότητα που υπήρχε ήταν μεγαλύτερη με τον Ολυμπιακό παρά με τον Άρη. Με τον Άρη είμασταν συμπολίτες. Οι σχέσεις ήταν όπως σήμερα οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή. Ένας ευγενής ανταγωνισμός, μιά σχετική αντιπάθεια αλλά τίποτα παραπάνω. Με τον Ολυμπιακό υπήρχε παθολογική αντιπάθεια επειδή δεν είχε περάσει παρά μόνο μιά δεκαετία απο την υπόθεση Κούδα, τότε που πήγε ο Ολυμπιακός να μας φάει τον παίκτη και αποσωβήθηκε εξ'αιτίας του Παντελάκη η μεταγραφή, ΑΦΟΥ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΟΡΕΣΕΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΛΑ.

Επομένως, με βάση όλα αυτά που γράφω παραπάνω, που ίσως κάποιοι να μην τα δέχονται κι'όλα αλλά έτσι ήταν ακριβώς τα πράγματα, ήταν τεράστιο το τρύπημα που έφαγε ο ΠΑΟΚ και η πόλη μας, επειδή τότε ακόμα την βλέπαμε την πόλη μας, ήταν λοιπόν τεράστιο το τρύπημα που φάγαμε απο την κίνηση των 46 γραφικών που αμαύρωσαν την ιστορία του ΠΑΟΚ και της θύρας-4. Πλέον αυτών, τα υπόλοιπα είναι φρουφρού κι'αρώματα.

Τώρα, όσον αφορά εμένα προσωπικά, σε πληροφορώ ότι δεν ήμουν ο μόνος ΠΑΟΚτσής που υποστήριζε τον Άρη στο μπαράζ ... δεν ήταν τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ήταν μπαράζ για το ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα, γι'αυτό έγινε και σε ουδέτερη έδρα. Σε πληροφορώ όπως έκανα και παραπάνω, ότι ήταν πολύ λογικό Θεσσαλονικιός οποιασδήποτε ομάδας, να υποστηρίζει τον Άρη αντί τον Ολυμπιακό. Ακόμα και τώρα, προτιμώ τις Θεσσαλονικιές ομάδες απο τις Αθηναϊκές. Στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, προτιμώ τις Ελληνικές απο τις ξένες. Ακόμα και ο Ολυμπιακός να παίζει με μιά ξένη, εγώ υποστηρίζω τον Ολυμπιακό. Μου είναι παράλογο να υποστηρίξω ξένη ομάδα. Έχω περισσότερα κοινά με τους Έλληνες συνοπαδούς μου, παρά με τους Εγγλέζους. Έχω περισσότερα κοινά με τους Θεσσαλονικιούς συνοπαδούς μου, παρά με τους Αθηναίους. Χαίρομαι το ποδόσφαιρό. Αν μιά χρονιά η ομάδα μου δεν πάει καλά, δεν με φταίει ούτε ο Άρης, ούτε ο Ηρακλής, φταίει η δικιά μου ομάδα. Γι'αυτό λοιπόν ακόμα και στο συλλαλητήριο που είχε κάνει ο Ηρακλής όταν τον έριξαν στη Β' Εθνική είχα πάει. Φέτος, είχα διαρκείας απο την Ξάνθη, λόγω κάποιων επαγγελματικώς ασχολιών που έχω εκεί. Έστειλα εκεί 3 φίλους μου Ηρακλάκηδες στον τελευταίο αγώνα, προσπάθησα να τους βρώ άλλα διαρκείας απο συνεργάτες μου, ήθελα να σωθεί ο Ηρακλής. Μου αρέσει η πόλη μου, και κάθε τι σε αυτήν. Θεωρώ τον Αρειανό και τον Ηρακληδέα αδερφό μου. Ο μεταξύ μας αγώνας, είναι οικογενειακός καυγάς. Ο εχθρός μας, ο κοινός εχθρός μας, είναι η Αθήνα.

Χαίρομαι για την στάση που κράτησα τότε και πήγα στο μπαράζ. Μάλιστα, ήταν η μόνη φορά στα τόσα χρόνια που πάω στο γήπεδο, που κινδύνεψα να με σκοτώσουν, δεν το έπαθα αυτό, ούτε για τον ΠΑΟΚ!!!  ;D ;D Για τον ΠΑΟΚ έφαγα μολότωφ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο Άλσος το 1983, έφαγα μαχαιριά στην Πάτρα, αλλά να πώ, τέλειωσα ... το είπα μόνο το '80 στο Βόλο. Και δεν το μετάνοιωσα, γιατί θεωρώ ότι έκανα αυτό που έκρινα σωστό, και μέχρι σήμερα κρίνω σωστό ... πήγα να βοηθήσω τα αδέρφια μου, τους φίλους μου, τους συμμαθητές μου να γευτούν μιά χαρά και να συμμετάσχω και εγώ στη χαρά τους. Θα σου φανεί περίεργο αν σου πώ ότι φέτος ήθελα να πάω σε έναν αγώνα της Ευρωλίγκας να γουστάρω; Μάλλον!!! Βλέπεις τότε το μπάσκετ το βλέπαμε όλοι μαζί, τότε που δεν είχαν σκάσει ακόμα οι οπαδοί απο το ποδόσφαιρο!!!

Μου λείπουν πραγματικά τέτοιες στιγμές. Κάποτε, 1982 πρέπει να ήταν ή 1981 δεν θυμάμαι, είχα πάει μόνος μου, με ασπρόμαυρο κασκώλ, στη θύρα 1 του Άρη, σαν να λέμε έρχεται ένας με κιτρινόμαυρο κασκώλ μέσα στην θ.3 ... και βάζει ένα γκόλ ο Κωστίκος κάπου στο 50' και είχα έναν παπού δίπλα μου που με είχε πρήξει με τον Κωστίκο ... έλα ρε παίκτης είναι αυτό και τέτοια ... και μόλις τους κάρφωσε το γκολάκι ... ως ανισόρροπος ΠΑΟΚτσής ... σηκώνομαι και του δείχνω τα @@ μου ... πάρτα τώρα ρε κωλόπουστα ... του λέω ... με τον Κωστίκο και με τον Κωστίκο. Το παράξενο, για σήμερα δεν είναι αυτό, το παράξενο είναι ότι δεν με πείραξε κανείς, μόνος σε χιλιάδες Αρειανούς, τότε κάναμε αποχή να φύγει ο Παντελάκης. Σήμερα θα με είχαν κάνει σουβλάκια!!!!  ;D ;D

Πάντοτε το ποδόσφαιρο ήταν κοινωνικό ζήτημα. Τότε λέγαμε ότι το προήγαγε η χούντα για να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα και να εκτονώνεται!! Πάντα υπήρχε βία, τέτοιου είδους βία όμως, αλόγιστη απέναντι στη ζωή του άλλου, στις μέρες μας είναι πρωτόγνωρη.

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
tha apanthsw analytika allh fora.ena einai to sigouro oti+na les oti+na xeis zhsei..me olo to sevasmo..ME ENA SBARO 2 TRYGONIA.O NOWN NOEITW.sto ENTIMOTATO SWMATEIO TOU OLYMPIAKOU??HMARTON RE FILE PREPEI NA SAI TOULAXISTON STOKOS GIA NA MH DIAKRINEIS THN EIRWNIA+TO PEIRAGMA.kai na se pw +kati?kalh h fash twn 80 alla perase.egw ama dw gayro dipla mou i areiano dn kserw+gw ti tha ginei.

Diego-4

• Guest
Αναφέρομαι σε εσένα poet , με σεβασμό βασικά προς τα χρόνια σου και όχι τις εκδρομές σου και τα συναφή διότι αυτά αποτελούν δεδομένο του ενεργού ΠΑΟΚΤΣΗ μαχητή , του ενεργού στρατιώτη του ΠΑΟΚ , οπότε ο καθένας απο εμάς που νιώθουμε έτσι , τα έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να τα κάνουμε και ίσως και σε εποχές πολύ πιο δύσκολες και επικύνδηνες .
Με έχεις ξαφνιάσει πραγματικά με τα λεγόμενά σου , υπο άλλες συνθηκες θα σε περνούσα για κανένα ερπετό .
Δύο πράγματα θέλω να σου πώ ...

α)Αν εσύ νομίζεις οτι το πανό στο μπαράζ ήταν ντροπιαστικό για την πόλη , εμένα με έκανε περίφανο , τα αρχίδια που είχαν αυτοί οι σαρραντα-πόσοι για να κάνουν αυτό που έκαναν μπουκώνουν ολων μας τα στόματα..Όλοι γνωρίζουμε το νόημα που είχε εκείνη η κίνησης αυτών των 40.Είσαι αρκετά υπερβολικός όταν συνδέεις αυτό το γεγονός με "τρύπημα" της πόλης. Άλλοι "τρυπούσαν" επι χρόνια ολόκληρα την πόλη και έριξαν και τα τελευταία "καστρα".

β)Όσο αφορά τώρα τις προτιμήσεις σου σε επίπεδο ομάδων Ελληνικών - Ξένων...
Αρχικά θα σου πώ τη διαφορά μεταξύ του ξένου οπαδού Αγγλου-Γάλλου-Πορτογάλου με τον οπαδό του γαύρου...
Ο Αγγλος-Γαλλος-Πορτογάλος δεν σε έχει κάψει ζωντανό , αυτός σε έκαψε (1991) .
Ο Αγγλός-Γάλλος-Πορτογάλος δεν σου έχει κλέψει πρωταθλήματα και παίχτες, αυτός σε εκλεψε...Πιο πάνω γράφεις , κρίμα για το σκουλίκι το άξιζε το πρωτάθλημα , κρίμα για τη γριά το άξιζε το πρωτάθλημα , κανένα κρίμα για τον ΠΑΟΚ δεν έβαλες....
Όσο αναφορά τώρα του απόγωνους του Γκέμπελς , αν εσύ έμαθες να πηγαίνετε μαζί στο γήπεδο , εγώ έμαθα να τους γαμάω όπου και να τους βλέπω...

Κρίμα για την γεννιά που αντιπροσωπεύεις......και εγώ γαλουγίθηκα απο ΠΑΟΚΤΣΗ της γεννίας σου , αλλα ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με εσένα...

EDIT HOMO PAOKUS: OXI EIRONEIES KAI PROSOPIKES EPI8ESEIS
« Last Edit: July 10, 2007, 14:29:19 by HOMO PAOKUS »

Poet

• Guest
α)Αν εσύ νομίζεις οτι το πανό στο μπαράζ ήταν ντροπιαστικό για την πόλη , εμένα με έκανε περίφανο , τα αρχίδια που είχαν αυτοί οι σαρραντα-πόσοι για να κάνουν αυτό που έκαναν μπουκώνουν ολων μας τα στόματα..Όλοι γνωρίζουμε το νόημα που είχε εκείνη η κίνησης αυτών των 40.Είσαι αρκετά υπερβολικός όταν συνδέεις αυτό το γεγονός με "τρύπημα" της πόλης. Άλλοι "τρυπούσαν" επι χρόνια ολόκληρα την πόλη και έριξαν και τα τελευταία "καστρα".

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει Diego-4. Εγώ όμως έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου εδώ και καιρό. Δεν είμαι απο αυτούς που ότι κάνουν οι ΠΑΟΚτσήδες το θεωρώ σωστό και φευγάτο επειδή το έκαναν δικοί μας, και ότι κάνουν οι Αρειανοί άχρηστο επειδή το έκαναν εχθροί. Για την ακρίβεια, όπως κατάλαβες για εμένα δεν υπάρχουν εχθροί και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε ένα "παιχνίδι". Το ποδόσφαιρο αν το ξεχνάς, είναι παιχνίδι! Αν εσύ υποστηρίζεις μιά ομάδα, ο οποιοσδήποτε άλλος έχει δικαίωμα να υποστηρίζει μία άλλη ... αν εσύ αγαπάς την ομάδα σου παθολογικά, και ο άλλος μπορεί να αγαπά αντίστοιχα τη δική του παθολογικά. Οι άνθρωποι όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί και τόσο ιδιοί!!! Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, αν δεν μπορείς να επιτρέψεις στο μυαλό σου τον οποιονδήποτε τρίτο, συγγενή σου, φίλο σου, άγνωστο, γνωστό, να αισθάνεται τα ίδια που αισθάνεσαι εσύ με την ομάδα μου, να ενεργεί όπως ενεργείς εσύ με τη δική σου ομάδα, τό φίλε υπάρχει πρόβλημα κοινωνικότητας. Εκεί ακριβώς ορίζονται και τα όρια στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ... φέρεσαι όπως θα ήθελες να σε φέρονται και δεν κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι. Το παραβαίνεις αυτό; Γίνεται ζούγκλα. Το τηρείς αυτό; Ο άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει κοινωνίες και να πάει μπροστά. Ιεράρχησε λοιπόν τα πράγματα και δες ότι το ποδόσφαιρο απλά "είναι το ωραιότερο απο τα δευτερεύοντα πράγματα της ζωής". Υπάρχουν άλλα πρωτεύοντα. Δεν μας καθορίζει το ποδόσφαιρο. Εμείς το καθορίζουμε. Όποιος δεν καταλαβαίνει ... συγγνώμη, αλλά δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει!

β)Όσο αφορά τώρα τις προτιμήσεις σου σε επίπεδο ομάδων Ελληνικών - Ξένων...
Αρχικά θα σου πώ τη διαφορά μεταξύ του ξένου οπαδού Αγγλου-Γάλλου-Πορτογάλου με τον οπαδό του γαύρου...
Ο Αγγλος-Γαλλος-Πορτογάλος δεν σε έχει κάψει ζωντανό , αυτός σε έκαψε (1991) .
Ο Αγγλός-Γάλλος-Πορτογάλος δεν σου έχει κλέψει πρωταθλήματα και παίχτες, αυτός σε εκλεψε...Πιο πάνω γράφεις , κρίμα για το σκουλίκι το άξιζε το πρωτάθλημα , κρίμα για τη γριά το άξιζε το πρωτάθλημα , κανένα κρίμα για τον ΠΑΟΚ δεν έβαλες....

Αν υπάρχουν εξαιρέσεις ή βεντέτες αυτό δεν πρέπει να γενικεύεται. Το κακό με τα οπαδικά γενικώς είναι η γενίκευση. Τρείς τύποι την πέφτουν σε ένα αυτοκίνητο στην Εθνική Αθηνών Λαμίας με 3 ΠΑΟΚτσήδες και τους πετάνε μολότωφ. Αυτό που περνάει στη συνείδηση του ΠΑΟΚτσή ... οι βάζελοι μας την έπεσαν. Λάθος κύριε. Σου την έπεσαν 3 εγκληματίες που τυχαίνει να είναι βάζελοι. Δεν σου την έπεσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες των Παναθηναϊκών. Να βρείς λοιπόν σαν πολιτεία αυτούς τους εγκληματίες και να τους τιμωρήσεις, να τους σωφρωνήσεις, να τους συναιτίσεις. Όχι όμως. Το πράγμα δεν πάει έτσι. Αντίθετα, φορτώνει εδώ ο ΠΑΟΚτσής και την επόμενη φορά, ένας άσχετος με το προηγούμενο συμβάν ΠΑΟΚτσής, πιθανότατα μαζί με κάποιους άλλους παρέα, θα επιτεθούν σε μερικούς, επίσης άσχετους με το συμβάν βάζελους, επειδή θα τύχει να συναντηθούν ή να περνάνε απο το καρτέρι!!!! Απο ένα εγκληματικό λοιπόν γεγονός συγκεκριμένων ανθρώπων, περνάμε σε δικαιολόγηση οποιουδήποτε πλέον συμβάντος, οποιονδήποτε ανθρώπων!!! Αν εσένα σου αρέσει αυτό, έχει καλώς!!! Αλλά να γνωρίζεις ότι σπέρνεις ανέμους και θερίζεις θύελλες. Δεν θα την πέσουν σε εσένα, θα την πέσουν στον ξάδελφό σου κάποια στιγμή, στα παιδιά σου κάποτε που μακάρι να μην είναι ποτέ και να μην χρειαστεί να θυμηθείς ποτέ αυτή την κουβέντα που κάνουμε εδώ!!!

Είναι πολύ σημαντικό νομίζω ότι τα λέω αυτά εγώ, που πήρα φωτιά και κόντεψα να καώ ζωντανός αν δεν με έσβηναν φίλοι απο τη θ.4. Είναι σημαντικό ότι τα λέω εγώ που έφαγα μαχαιριά και για 1,5 εκατοστό δεν βρήκε φλέβα αλλιώς δεν ξέρω τί θα γινόταν. Παρ'όλα αυτά, έχω φίλους και συνεργάτες Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς, Αρειανούς, Ηρακλειδείς, Ξανθιώτες, πρόσφατα κάλεσα έναν φίλο μου Ολυμπιακάκια απο Αθήνα που δεν είχε έρθει ποτέ Τούμπα, να δούμε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός παρέα στην Τούμπα. Δηλαδή να μην έχω φιλίες με Ολυμπιακούς επειδή πριν 24 χρόνια έφαγα μιά μολότωφ απο έναν ανυποψίαστο ταλαίπωρο που δεν ήξερε τί έκανε; Σάν'πως εγώ ήξερα τί έκανα; Ξέρω μήπως πόσα κεφάλια ανοίξαν απο τα κοτρώνια που έχω βαρέσει; Το ξέρω; Μπορεί να έχω αφήσει κανέναν παράλυτο και να μην το ξέρω! Ααα, όχι ... οι δικές μου οι πέτρες είναι ασπρόμαυρες ... απενοχοποιούνται ... οι άλλοι όλοι είναι ένοχοι, εγώ αθώος!!! Οι άλλοι όλοι βρώμικοι, εγώ καθαρός!!! Οι άλλοι όλοι με κλέβουν, εγώ είμαι ο μόνος που δεν κλέβω!!! Η ψυχολογία λέει ότι τότε μόνο αρχίζεις να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα, όταν το διαγνώνεις. Αν λοιπόν δεν κρυβόμαστε πίσω απ'το δάκτυλό μας, τότε έχουμε ελπίδα. Εγώ δεν θέλω τέτοια γήπεδα. Δεν θέλω τέτοια ατμόσφαιρα. Θέλω χαρά. Θέλω τραλαλά. Ο φίλαθλος δεν είναι μαχητής. Είναι θεατής. Ταυτοχρόνως παίρνει και μέρος στο θέαμα, αλλά μαχητής, δεν είναι.

Όσο αναφορά τώρα του απόγωνους του Γκέμπελς , αν εσύ έμαθες να πηγαίνετε μαζί στο γήπεδο , εγώ έμαθα να τους γαμάω όπου και να τους βλέπω...

Κρίμα για την γεννιά που αντιπροσωπεύεις......και εγώ γαλουγίθηκα απο ΠΑΟΚΤΣΗ της γεννίας σου , αλλα ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με εσένα...

Τους απογόνους του Γκέμπελς εγώ προσωπικά και μιά χούφτα ακόμα άνθρωποι, τους διάλυσα την κερκίδα πριν καμμιά 30 χρόνια, και σήμερα το έχεις και το καυχιέσαι εσύ!!! Εγώ δεν το καυχήθηκα που το έκανα!!! Εσύ το καυχιέσαι για μένα; Πλάκα κάνεις; Πρόσεξε μην σε κάνουν κάνα ντου οι απόγονοι του Γκέμπελς και πας να κρυφτείς μέσα στην 4!!! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ ... δεν καυχάται για τίποτα δικό της, καυχάται για τα δικά μου!!! Γι'αυτό δεν θα μου τη λές κι'όλας!!! Θα τουμπεκιάζεσαι και θα ακούς αυτό που σου λέω και θα σέβεσαι αυτά που σου λέω, αφού δεν σε θίγουν σαν πρόσωπο, κατάλαβες; Όσο για το πρόσωπο που γαλουχύθηκες είναι λογικό, μ'όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Αν θέλεις τη γνώμη μου, αντικειμενική μέσα στην υποκειμενικότητά της, απο τη γενιά μου ένα 5% έκανε την υπέρβαση και παρέμεινε στον ΠΑΟΚ, ένα 70% σταμάτησε να ασχολιέται και ένα 25% είναι όπως ήταν με τη μόνη διαφορά ότι πέρασαν απο πάνω τους 20 χρόνια και κάτι παραπάνω.

EDIT HOMO PAOKUS ****

***EDIT HOMO PAOKUS: OXI EIRONEIES KAI PROSOPIKES EPI8ESEIS
« Last Edit: July 10, 2007, 14:35:42 by HOMO PAOKUS »

Diego-4

• Guest
Για το πρόσωπο που γαλουχίθηκα ***EDIT HOMO PAOKUS: OXI EIRONEIES KAI PROSOPIKES EPI8ESEIS
Τα τουμπεκιάσου και τα άλλα ,να τα πείς στους νοήμονες που κανεις παρέα , εγώ είμαι ανόητος..
Δεν έχω να σεβαστώ τίποτα απο εσένα , γιατί δεν σέβεσαι τίποτα απο εμένα...
Δεν περιφανεύομαι για τίποτα απο αυτά που λές γιατί η ιστορία συνεχίζεται....
Τώρα όσο αφορά τα κολλητάρια σου τα σκουλίκια , δεν θα τους δώσω ποτέ την χαρά να με τρέξουν και να κρυφτό..Την πλατη μου δεν την έχουν δεί ακόμη...
Αυτά ***EDIT HOMO PAOKUS: OXI EIRONEIES KAI PROSOPIKES EPI8ESEIS
« Last Edit: July 10, 2007, 14:39:05 by HOMO PAOKUS »

manos4

• Guest
Για το πρόσωπο που γαλουχίθηκα ***EDIT HOMO PAOKUS: OXI EIRONEIES KAI PROSOPIKES EPI8ESEIS
Τα τουμπεκιάσου και τα άλλα ,να τα πείς στους νοήμονες που κανεις παρέα , εγώ είμαι ανόητος..
Δεν έχω να σεβαστώ τίποτα απο εσένα , γιατί δεν σέβεσαι τίποτα απο εμένα...
Δεν περιφανεύομαι για τίποτα απο αυτά που λές γιατί η ιστορία συνεχίζεται....
Τώρα όσο αφορά τα κολλητάρια σου τα σκουλίκια , δεν θα τους δώσω ποτέ την χαρά να με τρέξουν και να κρυφτό..Την πλατη μου δεν την έχουν δεί ακόμη...
Αυτά ***EDIT HOMO PAOKUS: OXI EIRONEIES KAI PROSOPIKES EPI8ESEIS

ηρεμα παιδια ........παντως εγω συμφωνω με τον diego-4 ...... :)
« Last Edit: July 10, 2007, 14:40:38 by HOMO PAOKUS »

Offline sabbath

• Αλλαγή
tha apanthsw analytika allh fora.ena einai to sigouro oti+na les oti+na xeis zhsei..me olo to sevasmo..ME ENA SBARO 2 TRYGONIA.O NOWN NOEITW.sto ENTIMOTATO SWMATEIO TOU OLYMPIAKOU??HMARTON RE FILE PREPEI NA SAI TOULAXISTON STOKOS GIA NA MH DIAKRINEIS THN EIRWNIA+TO PEIRAGMA.kai na se pw +kati?kalh h fash twn 80 alla perase.egw ama dw gayro dipla mou i areiano dn kserw+gw ti tha ginei.

ενταξει μας συμφερει να λεμε οτι ηταν ειρωνεια αλλα αμφιβαλω πολυ....χαλαρα εκεινο το συμβαν ειναι η μεγαλυτερη ξεφτιλα του κοσμου του ΠΑΟΚ....και δεν με ενδιαφερει αν το εκανε ο μαναβης η και ο ιδιος ο θεος....εγω οταν το βλεπω σαν ΠΑΟΚΤΣΗΣ ντρεπομαι για αυτους τους τυπους.... :-\ :-\ :-\ :-\ >:( >:( >:(
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!!!!

Offline spartian

• Αποστολή
  • **
Το αν κάτι είναι σωστό ή όχι έχουμε την τάση να το αξιολογούμε βάσει του ποιός το έκανε (ορθή λογική συνήθως). 'Αρα"αφού το έκανε ο Μανάβης....σωστό".
Ερώτηση:...αν το είχε κάνει κάποιος άλλος...τυχαίος...που δεν τον ήξερε οπαδικά ούτε η μάνα του...ένας πιτσιρικάς βρε αδερφέ με την παρέα του...τί θα λέγαμε όλοι;;;Οτι ήταν ειρωνικό και καλά έκανε;;;Ή θα ήταν επικυρηγμένος και θα ψάχναν όλοι να τον βρουν;;;

Offline Geo

• Αλλαγή
Ας δεχτούμε ότι αυτό το κωλό-πανο ήτανε ΕΙΡΩΝΙΚΟ.....

Μα καλά, οι γάββροι ...πίσω από αυτό ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ..?

Αυτό το πανό δεν αναρτήθηκε ΠΟΤΕ...είναι ένα παραμύθι... και προπαγάνδα των σκουληκιών εναντίον του ΠΑΟΚ!

.....και η επίμαχη φωτογραφία είναι προϊόν ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ... ΤΕΛΟΣ!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ...ΜΑΣ ΤΑΧΟΥΝΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥΣΤΟ-ΠΑΝΟ!!!

ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε....!